thumb foci1Az NB III Keleti csoportjának 24. fordulójában a sereghajtó Békéscsaba II volt a Tiszaújváros vendége. A hazaiak 3 gólt szerezve magabiztos győzelmet arattak, ezzel remélhetőleg megkezdték a felzárkózást a bennmaradásért vívott harcban.

A Hatvan elleni idegenbeli vereség után hazai pályán csakis a győzelem volt elfogadható a tiszaújvárosiak számára. Az ellenfél nem ígérkezett acélosnak, hiszen az utolsó helyen tanyázó Békéscsaba II csak ritkán ízlelhette meg a győzelem ízét. A lila-fehéreket ráadásul ősszel idegenben 5-1-re sikerült legyőzni, így jogos volt a győzelmi remény. Jól kezdődött a mérkőzés, a 11. percben előbb Gelsi, majd Tóth B. szerezhetett volna gólt, de a vendégek kapusa mindkétszer hárított. A 19. percben azonban ő sem tudott segíteni, így megszületett a házigazdák vezető találata. Tóth B. szögletét követően Varjas csúsztatta tovább a labdát, melyet Gelsi közelről a hálóba kotort, 1-0. A 27. minutában jött az újabb hazai gól. Herceg ívelt előre egy szabadrúgást, Varjas a középen egyedül tanyázó Boros elé tálalt, aki könnyedén vette át és 5 méterről a hálóba lőtt, 2-0. A vendégek előtt a 36. percben adódott egy lehetőség, amikor Oláh iramodott meg, de éles szögből leadott lövésénél az újvárosi kapus a helyén volt, és tisztázott.
A második játékrészben lassan csordogált a mérkőzés, néhány apróbb helyzet adódott ugyan, de ezek rendre itt is, ott is kimaradtak. Sokkal unalmasabb és eseményszegényebb volt ez a játékrész. A hajrában azonban felébredhettek a hazai drukkerek, ugyanis jött a harmadik újvárosi gól, ami a kegyelemdöfést jelentette a viharsarkiak számára. A 82. percben Vitelki B. tört kapura, Nagy D.-vel játszott össze, majd éles szögből 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 3-0. A hátralévő időszakban újabb találat már nem esett, így végül magabiztos tiszaújvárosi siker született. Ez a győzelem azt jelenti, hogy a csapat ugyan továbbra is 18. helyen áll, de hátránya csökkent a tabellán előtte helyet foglalókkal szemben. A Tiszaújváros március 12-én, vasárnap Füzesgyarmaton lép újra pályára.

Tiszaújváros - Békéscsaba II
3-0 (2-0)

Tiszaújváros, 100 néző. V.: Nyekita.
Tiszaújváros: Herceg - Varjas L., Nagy P., Nagy G., Páll (Vitelki B.), Gelsi, Tóth B. (Bussy), Géringer L. (Tóth S.), Lőrincz P., Boros (Nagy D.), Valkay (Molnár M.). Edző: Vitelki Zoltán.
Békéscsaba II: Zábráczki - Bacsa K., Trescsula (Werle), Pap Sz. (Sipaki), Kuzma (Rajsli), Zádori K., Oláh (Komáromi), Bónus, Babinyecz, Csák (Orvos L.), Belanka. Edző: Jakab Péter.

Vitelki Zoltán: Nehéz volt a hét, sok beteg, betegségből visszatért játékos, szinte mindenki össze tudta magát szedni mára. Át is kellett rendesen tervezni a heti edzésprogramot. Ami pozitív, hogy ennek negatív hozománya nem látszódott a mai meccsen. Jól is játszottunk, magabiztosan nyertünk.

Jakab Péter: Nagyon fiatal csapattal érkeztünk, megszerettük volna őket is nézni. Első 20 percben a kapunkhoz voltunk szögezve, két gólt is kaptunk. Utána ki tudtunk jönni, de nagy helyzetünk nem volt, csak lehetőségek. A második félidőben szerkezetet váltottunk, és jobban néztünk ki, de ekkor is csak egy kapura lövésünk volt.


Content of popup