thumb kosar1Két mérkőzést játszott öt napon belül a Phoenix KK, mindkettőt hazai pályán. A Dávid Kornél KA elleni bajnoki találkozón tiszaújvárosi győzelem született. A Hepp Kupa negyedik fordulójában a Jászberény csapatát fogadta a Phoenix, és a második vonal jelenlegi hatodik helyezettjével szemben nem sikerült borítania a papírformát.

Phoenix KK - Dávid Kornél KA
94-88
(24-19, 22-26, 23-15, 25-28)

Phoenix KK: Bán Tibor (12/6), Lakatos Péter (7), Victor Kelechi (19), Asszú Ádám (21/9), Rákosi Kornél (6/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Demkó Milán (-), Taskó István (-), Molnár Bence (8/6), Kovács Zoltán (4), Gaál Bence (17/9). Vezetőedző: Lekli József.

thumb kosar2Lendületesen kezdett a Phoenix, már a negyedik percben tízpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó két percet azonban a vendégek uralták.
A DKKA a második szakaszra is átmentette új lendületét, az ötödik percben megszületett az egyenlítés, sőt az előny is a másik oldalra került (30-33). Percekig kellett az eredmény után futnia a hazaiaknak, míg végül Bán és Gaál találataival sikerült fordítani az álláson (46-45).
A jól sikerült harmadik negyed Asszú trojkájával indult, de az ellenfél is érezte a gyűrűt, átvette a vezetést, Kelechinek kétszer is zsákolnia kellett az egyenlítésért. Ezt követően ismét a Phoenix irányított, a záró felvonást már kilencpontos előnnyel várhatta (69-60).
A negyedik etapban a vendégek gyorsan feljöttek öt pontra, de utána elkapta a fonalat, 15 pontosra hízott az előny, de érkeztek a fehérvári találatok is. Két perccel a vége előtt visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek (88-82). A végjátékban a Bán-Kelechi-Rákosi trió volt eredményes, ezzel megmaradt a hategységes előny.
Lekli József: Zsinórban négy vereség után mélyponton volt a társaság, ráadásul a héten tudtuk meg, hogy Steve-et is elveszítettük egész évre. Mindez egy kicsit zavart okozott a fejekben, de ma, amit kértem, azt megcsinálták a srácok. Azt mondtam, hogy élvezzék a játékot, és ne görcsöljenek. Ez hozta a szezon eddigi legjobb támadójátékát. Szakmai, edzői szemmel a védekezésünkben azért lehetett látni hibákat, de ezzel együtt is nagyon örülök. Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának is, mert nagyon jól küzdöttek.
Andrea Turchetto: Gratulálok a Tiszaújvárosnak és magunknak is, mert mindkét csapat nagyon jól játszott. Gyors játékkal, sok pontot szerezve, jó csapat- és egyéni játékkal vesztettünk egy jó ellenféllel szemben. Hiányzónk is sok volt, úgyhogy semmi rosszat nem tudok mondani a csapatomról. Nem vagyok boldog természetesen, hiszen vesztettünk, de úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak, mert ez a fajta kosárlabda az, amit örömmel néznek az emberek.

Phoenix KK - Jászberény
58-82
(18-22, 12-29, 17-19, 11-12)

Phoenix KK: Bán Tibor (8/6), Lakatos Péter (14), Victor Kelechi (5), Asszú Ádám (8), Rákosi Kornél (-). Csere: Demkó Milán (-), Taskó István (-), Molnár Bence (6/3), Kovács Zoltán (11), Gaál Bence (6/6). Vezetőedző: Lekli József.

Bátortalanul kezdett a Phoenix, amit ki is használtak a vendégek, az első negyed derekára 1-11-es állást alakítottak ki. A Tiszaújváros ekkor találta meg a lendületét, támadásban, védekezésben is rendezte a sorokat,é s a szakasz végéig négy pontra zárkózott fel.
Biztatóan indult a második etap, a második percben beérte a Jászberényt a Phoenix (24-24), azonban a rivális magasabb fokozatra kapcsolva újabb és újabb hibákra kényszerítette a hazaiakat. A dobások kimaradtak, rengeteg labdát veszített az Újváros, és olyan különbség alakult ki, amit már nem volt esély behozni (30-51).
A harmadik és a záró negyedben is nyilvánvaló volt a vendégek fölénye, ám a tiszaújvárosi fiúknak sem kellett szégyenkezniük. Ha sok hibával is, de sikerült a Jászberényéhez hasonló teljesítményt mutatniuk, a második félidőben mindössze három ponttal növekedett a hátrány.


Content of popup