thumb tifit1Egyetemistaként rengeteg időt töltöttem a Tifit SC konditermének falai között. Legtöbbször a terem tulajdonosa, Nánási Balázs is ott volt, edzést tartott vagy éppen az ismerősökkel beszélgetett. Amikor találkoztunk, jókedvűen, mosolyogva köszönt rám és mindig volt hozzám egy-két motiváló, segítő, kedves szava. De nem csak én emlékszem rá jó szívvel, az idei teltházas Tisza-Kupán mindenki őt ünnepelte.

Sok-sok éve rendeznek Tisza-Kupát városunkban, ám az idei más volt, mint a többi. Lassan egy éve, hogy a Tiszaújvárosi Fitness Sport Club alapítója, Nánási Balázs tragikus hirtelenséggel elhunyt, idén rá emlékeztek korábbi tanítványai és kollégái. A versenyre 19-en neveztek, testépítés, men’s physique, bikini fitness és bodyfitness kategóriában, tiszaújvárosi sportoló nem volt közöttük. A legtöbben kezdők, ez volt az első versenyük. Sokukra egykor a mesteredző figyelt fel.
- Négy éve döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam - meséli Szirmai Nikoletta, akit Balázs családja készített fel a versenyre. - Iskolába jelentkeztem, és ott jött a mai emlékverseny lehetősége. Sajnos a tanár úrral már nem találkoztam, de a családját ismerem, ők buzdítottak arra, hogy induljak a versenyen. Nem egyszerű sport, család és munka mellett elég nehéz, de el kell fejben dönteni a célokat, akkor működik.
Míg a művelődési központ tükrös termében pózokat gyakoroltak és készültek a versenyzők, a nézőtéren a nagy múltú sportoló régi tanítványai nosztalgiáztak az együtt töltött évekről és a közös edzésekről.
- 35 éve ismertük egymást, az első tanítványai közé tartozok - kezdi Mengyi Rajmund. - Szinte gyerekként kerültem a sport világába, második apukámként tekintek rá. A több mint 30 év alatt rengeteg mindent átéltünk, vegyesek az élmények, hiszen egy edző és tanítványa kapcsolatában vannak néha nehéz idők, de persze sok boldog, vidám időt is töltöttünk együtt, mindenre szívesen emlékszem vissza. A nevetése a mai napig a fülemben cseng, sokat bolondoztunk, nevettünk együtt.
A Tifit SC és az EFI Fitness Iskola közösen szervezte meg az emlékversenyt, ezzel tisztelegve a neves edző 40 éves munkássága előtt. Az indulók az ő tiszteletére álltak fel idén a színpadra, a szervezők pedig úgy fogalmaztak, megőrzik és továbbviszik mindazt, amit a tréner az elmúlt évtizedekben a sportágban felépített.
- Nehéz volt számomra, de tudtam, hogy vagyok olyan erős és meg tudom csinálni ezt a versenyt - mondja elérzékenyülve Nánásiné Tóth Ibolya, a Tifit SC elnöke. - A férjem a tanítás mellett mindig választott ki embereket, akiknek úgy látta, megvannak az adottságai, és ösztönözte, segítette őket az edzéseken. Rengeteg fiatal jön oda hozzám és ölel meg, akiknek Balázs volt a mestere, ez nagyon jólesik. Az a célunk, hogy tovább vigyük az ő munkáját, tanítását, növeljük a versenyzői létszámot. Ezek a versenyzők, akik ma indultak, mind a férjem emlékére jöttek el. Az a tudat, hogy Balázs elment, még nagyobb ösztönzést adott nekik, képesek voltak 12 hét alatt nagyon szép formába hozni magukat. Mi két hölgyet készítettünk a versenyre, végig követtük a fejlődésüket, együtt gyakoroltuk a pózokat. Ők a jövő héten fognak vizsgázni, mint edzők, úgyhogy ez most tulajdonképpen a főpróba volt számukra. Egyébként rengetegen eljöttek ma, régi ismerősök, barátok, mind Balázsra emlékeznek, nagyon boldog vagyok, ez igazán jó érzés.
venna

 

Testépítő pillanatok a színpadon

thumb testepito1 thumb testepito2 thumb testepito3 thumb testepito4


Content of popup