thumb kosarlabda Idegfeszítő mérkőzést vívott a Phoenix idegenben a Győr ellen. A rövid paddal kiálló Újváros egy gyengén sikerült első negyed után tette szorossá a találkozót, melyet ezúttal is egyetlen, de nagyon fontos ponttal húzott be végül.

Agrofeed UNI Győr - Phoenix KK
86 - 87
(26-13, 17-23, 18-24, 25-27)

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Steve Rosemond (35/21), Bán Tibor (28/8), Lakatos Péter (3/3), Rákosi Kornél (6/3), Victor Kelechi (2). Csere: Demkó Milán (-), Taskó István (-), Orliczki Bence (6), Molnár Bence (2), Kovács Zoltán (5/3). Vezetőedző: Lekli József.
Bár Rosemond és Bán dupláival a Phoenix kezdett jobban, az első negyed nem sikerült. A Győr fordított. Orliczki kettesei javítottak valamelyest a helyzeten, de a hazai gárda jó dobóformáját nem sikerült megtörni. Az utolsó két percben nem volt vendégkosár, így tizenhárom pontos lemaradással kellett megkezdeni a második etapot.
Egy szép Rosemond-triplával indult a második szakasz, ám ezt ismét a vendéglátók parádéja követte. A játékrész negyedik percében már tizenhét volt a különbség (33-16), amikor Molnár közelije megtörte végre a jeget. Ezt egy-egy távoli követte Rosemondtól és Bántól, így máris tíz ponton belül volt a Phoenix (33-24). A Győr újra ellépett, de a félidő hajrájában a Bán-Kovács-Rosemond trió találataival megint visszajött a meccsbe az Újváros.
A harmadik negyed győri kosárral kezdődött, ám hamarosan érkeztek Rákosi és Rosemond pontjai, majd Kelechi zsákolása, így a harmadik percben már 46-47-es tiszaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. Az elképesztő dobóformában lévő Rosemond, valamint Orliczki találataival sikerült négy pontra is ellépni, de nem tartott sokáig az előny, a hetedik percben fordított a Győr.
A negyedik negyed elején a dunántúliak gyorsan beszórtak öt pontot, aztán Rosemond és Bán tripláival kétszer is egyenlített a Phoenix, a hajrá előtt mégis négypontos volt a hátránya. Az utolsó két perc elképesztően alakult. Bán büntetőivel javított a Phoenix, majd egy újabb Bán-tripla érkezett, a Győr ismét fordított, de Kovács duplájával újra egyenlő volt az állás. Hazai büntetők következtek, tizenöt másodperccel a vége előtt kétpontos győri előny alakult ki. Lekli edző időt kért, és az utolsó támadást Bán zárta egy félelmetes triplával. A Győrnek volt egy utolsó esélye, de kihagyták a távolit, így újabb egypontos sikerrel térhetett haza a csapat.
Léránt Gábor: Végig száz százalékon pörögtünk, a Tiszaújváros hellyel-közzel megtalálta azokat a gyengébb pontjainkat, amiket ki tudott használni. Amikor váltottak védekezésben, akkor egy kicsit leállt a saját tempónk, hiába jöttek ki az üres dobóhelyzetek, megakadtak a dobások. Ennyit jelent egy labdabirtoklás, 4 másodperc van vissza, sajnálom, hogy megint csak egy kicsi kellett volna ahhoz, hogy továbblépjünk.
Lekli József: Először is gratulálok a csapatomnak, mert ismét sikerült idegenben egy ponttal nyernünk. Örülök, hogy végig tudtunk koncentráltan játszani az első negyedet kivéve. Sajnos nem tudom mi az oka, de idegenben valahogy az első negyedet nem tudjuk úgy kezdeni, ahogy kéne, ezért mindig futunk az eredmény után, és próbálkozunk-próbálkozunk, de hál’ Istennek eddig vissza tudtunk jönni a mérkőzésekbe. Gratulálok a Győrnek is, mert tényleg nagyon jó meccset sikerült játszanunk.


Content of popup