thumb disznoko tokaj1 mtA 9. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutóversenyt október 9-én, vasárnap rendezik meg Tokaj-Hegyalján, ahol három egyéni és egy váltószámot kínálnak az érdeklődőknek, akik október 2-ig nevezhetnek.


A verseny egyedülálló, különleges környezetben, a „Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2017” címet méltán birtokló Disznókő Szőlőbirtokon, illetve néhány szomszédos dűlőben zajlik. A futóverseny különlegessége az erdei utakon átvezető 150, illetve 300 méter szintemelkedésű, igazi hegyaljai körpálya (5,2 km és 10 km), a szőlők között vezető útvonal, amelyet „szüreti hangulatban” teljesíthetnek a résztvevők.
A sportbarátok egyéniben a 19,6 km, a 9,8 km, és a 4,9 km közül választhatnak, de lesz félmaratoni váltó (4x4,9 km) is. Előnevezés 2022. október 2-án, 12:00 óráig a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon. Fontos információ, hogy helyszíni nevezés nincs.
A természet védelme érdekében a versenyen létszámlimit van érvényben, ami azt jelenti, hogy csak az első 400 nevezőt (beleértve a váltótagokat is) tudják fogadni. Érdemes tehát folyamatosan figyelni a honlapon a „nevezettek” listáját.
A nevezési díj a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából - a 18 év feletti nevezők számára - tartalmaz egy üveg finom bort. A célba érkezők a Sárga Borház Étteremnek köszönhetően egy tányér melegételre is számíthatnak, és mindenkinek jár az egyedi befutóérem és a névre szóló rajtszám.
A IX. Disznókő Tokaj Futókör napján, azonos helyszínen rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melynek látogatása ingyenes!
Bővebb információ és nevezés a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.


Content of popup