thumb foci1Vereséggel kezdte az NB III-as labdarúgószezont a Termálfürdő FC Tiszaújváros együttese. Vitelki Zoltán tanítványai a nyitófordulóban hazai pályán veszítettek az újonc Pénzügyőr ellen.

A tavalyi bajnokság 5. helyezettje az elmúlt idényben Budapest bajnokságot nyerő és az osztályozón a Balmazújvárost felülmúló Pénzügyőr csatája előzetesen biztos hazai sikert ígért. Ám a papírforma, mint tudjuk, gyakran felborul. Most is ez történt, de ne menjünk ennyire előre, hiszen az újvárosi drukkerek joggal hittek abban, hogy kedvenceik egy szép győzelemmel indítják az NB III Keleti csoportjának 2022/2023-as szezonját. A hazai szurkolók csak úgy kapkodhatták a fejüket, hiszen meghatározó játékosok intettek búcsút Tiszaújvárosnak. Bartusz, Benke, Gottfried, Herceg, Pap és Vasilijevic is máshol folytatja pályafutását. A mostani meccsen pedig sérülés miatt hiányzott Lőrincz, Mahalek és Molnár is. A két együttes óvatosan kezdett, a fővárosiakon látszott, hogy védekezésre rendezkedtek be, de nem adták fel a támadás lehetőségét sem. A 19. percben egy balról belőtt labdát Karacs vágott 3 méterről Tóth Cs. kapujába, 0-1. Mindenki arra gondolt, hogy a bekapott gól majd ébresztőt fúj a házigazdáknak, de nem így történt, hiszen semmit sem változott a játék képe, a vendégek jól tartották meg a labdát, a Tiszaújváros pedig még kaput eltaláló lövésig sem jutott. Az első félidő 1-0-s vendégvezetéssel ért véget.
A második játékrészre Bocsi helyett Nagy D.-t küldte pályára Vitelki, reménykedve abban, hogy a támadó gólokkal hálálja meg a bizalmat. Jól kezdte a második 45 percet a Tiszaújváros, hiszen a 46. percben Tóth B. lőtt 18 méterről fölé, majd a 61. percben Valkay 18-ról elvégzett szabadrúgását védte Steer bravúrral. Ám ezzel a hazaiak el is lőtték utolsó puskaporukat. A 68. percben pedig ismét a vendégek örülhettek. A csereként beállt Bartos talált 7 méterről a hazai kapuba, 0-2. A 79. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés. Bíró beadását egy másik csereember, Bogdán továbbította az újvárosi kapuba, 0-3. A hátralévő bő 10 percben az eredmény már nem változott, így a Tiszaújváros úgy kapott ki hazai pályán, hogy gólt sem rúgott. Kesergésre azonban nincs idő, ugyanis lapzártánk után, augusztus 3-án Putnokon játszik a csapat, majd augusztus 6-án, szombaton a Nógrád megyei Berkenyén lép pályára a kék-sárga alakulat Magyar Kupa mérkőzésen. A következő bajnoki mérkőzés pedig augusztus 14-én lesz, akkor Kisvárdára látogat a csapat.
Tiszaújváros - Pénzügyőr SE
0-3 (0-1)
Tiszaújváros, 200 néző. V.: Nagy A.
Termálfürdő FC: Tóth Cs. - Bocsi (Nagy D.), Kundrák, Nagy P. (Vitelki B.), Gelsi, Tóth B. (Bussy), Tóth S., Géringer L. (Gönczi), Erős (Kiss B.), Páll, Valkay. Edző: Vitelki Zoltán.
Pénzügyőr SE: Steer - Kasza, Balázs B., Bagó, Popovics, Bíró, Urbin (Bartos), Karacs (Gálfi), Pusztai (Gál), Kiss D. (Schrammel), Megyeri (Bogdán). Edző: Lászka Balázs.
Vitelki Zoltán: Eddig nem volt jellemző a csapatomra, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk elég aktívak. Rengeteg hibát követtünk el, ellenfelünk kulturáltan futballozott és megérdemelten nyert. Szerdán bajnoki forduló van, szombaton pedig kupameccs, túl kell tennünk magunkat ezen a mérkőzésen.
Lászka Balázs: Előzetesen felkészültünk a tiszaújvárosiakból, tudtuk mik az erősségeik és a gyengéik. Véleményem szerint hamarabb is eldönthettük volna ezt a mérkőzést. Szégyenkezésre azonban nincs okom és nagyon meg vagyok elégedve a játékosaimmal.
Az első forduló további eredményei:
Kisvárda II - Eger SE 4-0
DVTK II - BKV Előre 0-2
Vasas FC II - Jászberényi FC 3-3
DVSC II - Kőrösladány 1-0
Békéscsaba II - BVSC-Zugló 0-4
Sényő-Carnifex FC - Putnok FC 0-3
Tiszafüredi VSE - Karcagi SE 3-1
Füzesgyarmati SK - DEAC 2-1
FC Hatvan - Hajdúszoboszló 1-1
Brézai Zoltán


Content of popup