thumb foci1A Termálfürdő FC Tiszaújváros az élmezőnyben zárta a labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 2021/2022-es idényét. Az együttes 69 ponttal az 5. helyet szerezte meg, amely megfelelt az előzetes várakozásoknak.

thumb foci2- Voltak olyan évek, amikor arról beszélgettünk, hogy a csapat éppen hogy megmenekült a kieséstől - kezdte mondandóját Lukács Flórián, a Termálfürdő FC Tiszaújváros elnökségi tagja. - Akkor teljesen más hangulatban éltük meg az utolsó fordulókat, mint most. Egy évvel korábban sem volt igazán jó a bajnoki hajrá. Tavaly jó néhány játékos jelentette be távozását, és az akkori vezetőedző, Gerliczki Máté is új kihívás elé nézett, Vitelki Zoltán jött a helyére. A nyári időszakban 12 játékost kellett igazolnia a csapatnak. A 69 pont, a 79 rúgott gól, amelyen 14 játékos osztozott, valamint, hogy a legjobb 4 gólszerző összesen 58 találatot szerzett, elégedettséggel tölt el. A legjobb gólszerzőnk a 19 gólig jutó 21 esztendős Bartusz Dániel nyáron NB II-es csapatnál fogja megkezdeni a felkészülést. Rajta kívül is vannak olyan játékosaink, akik másodosztályú csapatba kerüléssel kacérkodnak, de kinyilvánították, hogy amennyiben nem járnak sikerrel, másik NB III-as együtteshez nem szerződnek, maradnak Tiszaújvárosban. Fő feladatunk, hogy őket pótoljuk, valamint egy új szabály miatt 2004-es fiatalnak mindenképpen a pályán kell lenni, ezért szeretnénk az ifjú focistákat is beépíteni a csapatba.
Az utánpótlásról a klub elnöke, Márkus László úgy fogalmazott, hogy a fiatalok jó helyen zárták a korosztályos bajnokságokat. Az U19-es csapatunk a 8. helyen végzett, a kiemelt kategóriát képviselő U16-osok 10 év után bronzérmesek lettek, de a fiatalabbak sem szerepeltek rosszul, rendre a középmezőnyben végeztek. Hosszú évek után indult női csapat is, amely a 8. helyen zárt.
A felnőtt csapat 5. helye elégedettséggel tölti el a klubvezetést. Lukács Flórián arról beszélt, hogy az előzetes célkitűzés a 4-8. hely megszerzése volt, amit az alakulat teljesített.
- A 20 csapatos bajnokságban megszerzett 69 pont nagyszerű teljesítményt mutat – fogalmazott. - Fő támogatónkkal, az önkormányzattal mindig arról beszélünk, hogy állítsuk magunkat kihívások elé, amennyiben ilyen feltételek mellett tudunk nagyon jól szerepelni, úgy semmi sem lehetetlen a jövőben. A következő szezonra a célkitűzés nem változik, vagyis a 4-8. helyet szeretnénk elérni. Az NB III csoportbeosztásáról az ismert, hogy a Hatvan és a Karcag szerepel majd a következő szezonban a Keleti csoportban. A következő idényben sok múlik azon, hogy a ki hogyan igazol, valamint a budapesti csapatok közül melyek kerülhetnek a Keleti csoportba. Lényeges, hogy az I. és II. osztályú tartalékcsapatok milyen erősek lesznek. Ne feledkezzünk meg a már említett fiatalszabályról sem, amely szintén befolyásolhatja egy-egy csapat szereplését a bajnokság végkimenetelét illetően. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások, több mint 20 fiatal játékossal vettük fel a kapcsolatot, de neveket még nem szeretnék mondani - zárta a beszélgetést Lukács Flórián.
Brézai


Content of popup