thumb nyugdijastornaA Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete az idén is a Sport-Park Nonprofit Kft.-vel karöltve rendezte meg sportvetélkedőjét. Közösségünkbe egyre több olyan nyugdíjas iratkozott be, akik hatvan év körüliek és a sportot, mozgást kedvelik, aktívan űzik is, így mozgósíthatók egy ilyen típusú versenynapra.

Széleskörű felhívást tettünk közzé: a Krónikában, az email-címekre küldött felhívásokkal. A nyugdíjas klubok vezetői, valamint a Sport-Park plakátjai is segítségünkre voltak a mozgósításban. A verseny előtt 71 fő regisztrált. Minden helyszínen megjelenő egy feliratos pólót kapott, amit az egyesület pályázati pénzből vásárolt. Sajnos az időjárás közbeszólt, így a vizes napon kevesebben jöttek el, de a jelenlévők nagyon aktívak voltak. A napot bemelegítéssel, egy közös tornával kezdtük a Játékcsarnokban, amit Kopcsóné Csöpike vezényelt le. Kerékpáron folytattuk, 2,5 km távot teljesítettek a csepergő esőben indulók. Úszásban 9 fő indult, teniszben nem volt induló, mivel ebben az időben területi senior versenyen vettek részt.
A gyaloglás távja 1,2 km volt, időméréssel történt a legjobb kihirdetése. Sikeres volt a lövészet is. Ping-pongban is sikeres volt a 11 fő versenye, körmérkőzéssel dőlt el az abszolút első hely. Szerveztünk kosárra dobást is, ebbe a versenyszámba több helyszínen nevező is indult. A szakszerű értékelést, mérést az adott sportág ismerője végezte, akiket az idén is a Sport-Park biztosította számunkra. A vetélkedők párhuzamosan futottak több helyszínen, több órán keresztül, így egy ember több kategóriában is részt tudott venni. Az eredményhirdetést és az éremátadást a Sportcentrum színpadán tartottuk meg.
Varjas Lászlóné elnök


Content of popup