thumb baleset1A vétkes sofőrt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedési baleset okozásáért három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy közlekedési balesetben folytatott helyszíni szemlét március 1-jén a délelőtti órákban, mivel egy 40 éves sofőr szabálytalanul közlekedett a tehergépkocsijával a 351-es számú úton. Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kereszteződésben egy jobbról érkező teherautónak, melyek következtében összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt a két járműben csak anyagi kár keletkezett.
A hatóság a sofőrt még aznap három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Alosztálya ezzel kapcsolatban az alábbi tudnivalókra hívja fel a gépjárművetők figyelmét.
A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a „STOP” táblánál minden esetben meg kell állni!
Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni!
Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, de másokét is súlyosan veszélyezteti!
Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia.
A szabálytalankodók tehát felelőtlen magatartásukkal alapvetően rendítik meg a közlekedés többi résztvevőjében a bizalmi elvet.


Content of popup