Ismét megmérettették magukat a hatosztályos gimnáziumba járó diákjaink fizikából. Ezt a tantárgyat 7. osztályban kezdik el tanulni az általános iskolás korú gyerekek heti 1 órában, majd 8.-ban heti 2 órát foglalkoznak fizikával, így van ez a hatosztályos képzésben is.

Öt fő indult el a 8. H osztályból az Öveges József Országos Fizikaverseny 836 tanulóból álló mezőnyében, melyből 56 diák volt megyénkbeli. Három tanulónk sikeresen teljesítette az iskolai fordulót: Hadobás Örs a megyében mindenkit megelőzve, a legjobb eredménnyel - ez az országos listán a 21. legmagasabb pontszám - jutott a második fordulóba. Szabó Bence megyei harmadik legjobb pontszámmal - országos 24. eredménnyel - vívta ki a továbbjutást, míg Ispán Gergely János megyei 9. eredményt elérő feladatmegoldást mutatott, ez az országos listán a 39. pontszám.
A versenyzők felkészítő fizikatanára dr. Fülöpné Gyuricskó Krisztina. A második fordulóban Miskolcon, március 21-én 19 diák fog versenyezni a döntőbe jutásért: a miskolci Herman Ottó gimnáziumból 6, a Földes Ferenc Gimnáziumból 5, a mi iskolánkból 3 és további öt megyei intézményből 1-1 tanuló.
Gratulálunk az eredményes munkához!
Szaniszló László
intézményvezető


Content of popup