thumb murvai1Inkább riporteri beállítottságú fotósnak tartom magam - vallja Murvai György fotóművész, akinek hatvannyolcadik egyéni kiállítása nyílt meg a Városi Kiállítóteremben.

thumb murvai2A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség által kitüntetett alkotó az erdélyi Felsővisóban született 1940-ben, majd 2001-ig egy partiumi kisvárosban, Nagykárolyban élt - abban az évben költözött Miskolcra. Középiskolás kora óta szenvedélye a fotózás, felvételeit idáig százötvennél is több romániai és nemzetközi kiállításon, többek között az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Brazíliában, Németországban és Franciaországban is láthatta a közönség. Fotóit rendszeresen közölték és közlik ma is különböző lapokban, tizenöt alkotása húsz éve „járja a világot” képeslapok formájában. Alkotótevékenységének mozgatórugójaként azt a fajta szellemiséget említi, amit szülőföldjének csodálatos világa alakított ki benne.
- Mindent megörökítek, amit szépnek látok, azt szeretném megmutatni, hogy a világ tele van csodákkal - mondja.
A most kiállított, hatvanhárom csoda között egyebek mellett portrékkal, csendéletekkel és népszerű kirándulóhelyekkel is találkozhatnak az érdeklődők.
Murvai György „Fénnyel írtam” című fotókiállítása december 6-áig látogatható a Városi Kiállítóteremben.
Ördögh István


Content of popup