thumb carson1Hat fiatal srác, hat kívül-belül színes egyéniség, egy népszerű banda. Mindannyian másban tehetségesek, mindannyian szeretnek zenélni, együtt zenélni meg pláne. Hatalmas rajongótáboruk van, akik minden fellépésen megtöltik a nézőteret. Így volt ez az idei Triatlon Fesztivál utolsó napján is, hiszen a Carson Coma koncertje volt a négynapos rendezvény záróakkordja. A buli előtt az együttes énekesével, Fekete Giorgioval beszélgettünk.

thumb carson2- Hogy telt a mai napotok, mennyire sűrű nektek az idei nyár?
- Ez most talán az eddigi legsűrűbb, mert ez az ötödik olyan nap, hogy folyamatosan koncertezünk. Elég megerőltető, mert most meg a hangom is teljesen elment, és egy kicsit ilyen Charliesba nyomom. De egyébként jó, tök jó dolog koncertezni.
- Mi a legjobb benne?
- Nagyon sok minden. Nagyon jó például olyan helyen játszani, ahol még nem játszottunk és olyan embereknek, akiknek esetleg még nem volt lehetőségük úgy eljönni koncertünkre, hogy ne kelljen ahhoz sokat utazni. Meg egy nagyon jó stábbal dolgozunk, és nekünk nagyon kényelmes már az egész koncertezés, olyan értelemben, hogy például nem kell pakolnunk, meg ilyesmi.
- Mind a hatan igazi egyéniségnek tűntök, hogyan találtátok meg egymást, hogy indult a banda?
- A gimnáziumi éveink alatt volt zenekarunk Attilával, a basszusgitárosunkkal. Aztán a többiekkel különböző helyeken ismerkedtünk meg. Volt, akivel különféle bulikon vagy voltak, akikkel jam session-ön keresztül. Ez volt azt hiszem 2017-ben, amikor érettségiztünk, nagyjából akkor ismerkedtünk meg Barnival is, és akkor kezdtük el ezt a zenekart összerakni.
- Milyen a tipikus Carson Coma-s zenei stílus?
- Igazából valahogy sosem voltak annyira erősek ezek a műfaji megkötések nálunk, nem is tudom miért. Egyszerűen nem nagyon gondoltunk erre az elején, és aztán mivel működött a dolog, úgy voltunk vele, hogy akkor minek kezdjünk el ezen izgulni, ezzel foglalkozni. Szerintem ezért nem igazán van olyan nagyon tipikus Carson Coma-s hangzás vagy zenei műfaj. Mi többféle zenét csinálunk, és ennyi.
- Mi alapján állítjátok össze a koncerteket?
- Mivel még nem voltunk Tiszaújvárosban, ezért alapvetően igyekszünk minden olyan dalt eljátszani, ami miatt valaki úgy döntött, hogy meg akar minket hallgatni. Ráadásul most még mindig azért eléggé pörög az új lemezünk, szóval azért a java része abból lesz.
- Milyen újdonságokra számíthatnak a rajongók még ebben az évben?
- Még most nem igazán tudom. Ez szerintem az első ilyen nagyon-nagyon igazi, pandémiától teljesen mentes fesztiválszezonunk. Ezért most az pörög ezerrel és ez a fő fókusz.
venna


Content of popup