thumb nyugdijas versmondasA Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesületében hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy Balogh Sándor amatőr versíró tiszteletére gálát rendez.
Két év Covid-helyzet miatti kimaradás után az idén április 26-án tisztelegtünk Balogh Sándor emléke előtt. Rendezvényünket évek óta, így az idén is támogatta Tiszaújváros önkormányzata a civil szervezeteknek nyújtható pénzügyi keret terhére.


A délelőtti órákban a család képviselőivel együtt az egyesület elnöksége elhelyezte az emlékezés virágait az újtikosi temetőben Balogh Sándor sírjára. A délutáni program az egyesület nagytermében kezdődött 14 órakor. Színesítette a műsort az, hogy az egyesület amatőr dalköre nyitotta meg a gálát, valamint a szünetben is közösen énekeltek a résztvevőkkel.
Az idén is a hagyományos, saját vers írása és mondása kategórián kívül a jelentkezők mondhattak Balogh Sándor verset és kedvenc verset. A két év kihagyás ellenére sokan, 20-an jelentkeztek valamelyik kategóriába, és összesen 25 produkció hangzott el a 3 fős zsűri és a közönség előtt. A szakértő zsűri - Tompáné Mészáros Hedvig, Oláhné Alföldi Katalin és Halászi Aladár - mind a három kategóriából egyet-egyet emelt ki és díjazott, valamint a közönség is szavazhatott a neki legjobban tetsző produkcióra. Könyvvásárlási utalványt kaptak a helyezettek.
Minden résztvevő egy emlékdossziét kapott emléklappal és Balogh Sándor életét bemutató írással, valamint az Ügyes Kezek Szakkör könyvjelzőjét és egy-egy szál virágot. A zsűrinek egy-egy csokor virággal köszöntük meg a munkáját.
A közönséget, a zsűrit és a résztvevő szereplőket az egyesület vendégül látta pogácsával, kávéval és különféle üdítő italokkal.
Célunk, az amatőr versírás hagyományainak ápolása teljes mértékben megvalósult, mivel 9 versíró jelentkezett. A gálán az előadott versek sikerélményt jelentettek a versíróknak, ami további ösztönzést adott tevékenységük folytatásához. Ugyanakkor a gálán résztvevő közönség is maradandó élménnyel gazdagodott.
Varjas Lászlóné
elnök


Content of popup