thumb kr sodraskaSok szülőnek fogyóban van a szabadsága, hiszen az elmúlt heteket otthon töltötték gyermekeikkel. Felértékelődött a nyári táborok jelentősége, nagy a kínálat és a kereslet is.

Irány a bárka! - e mottóval szerveznek nyári napközis tábort a római katolikus plébánián. Június 22-étől 5 napon át reggel 8 és délután 4 óra között várják az általános iskolás gyermekeket, maximum negyvenet. Jelentkezni a hét végétől lehet.
- Eredetileg Sarudra mentünk volna ottalvós táborba - mondta Pásztor Pascal római katolikus plébános -, de úgy látjuk jónak ebben a helyzetben, hogy a gyermekek biztonsága érdekében ezt mellőzzük, és itt a plébánián szervezünk napközis tábort. Irány a bárka! - ez a mottónk, a programjaink pedig igen sokrétűek: táborpóló készítés batikolással vagy textilfestéssel, origami, fa- és papírdoboz készítése, élménypedagógiai foglalkozás, imaséta és kincskeresés a templomban, zenés foglalkozás, délutánonként sárkányhajó csapatversenyek, és egy nap tervezzük, hogy a strandra is elmegyünk.
A Sodrás Amatőr Színtársulat napközis színjátszó táborába, a Sodráskába már betelt a létszám. Igazi nagy kaland lesz ez a tábor, a gyerekek szerepet tanulnak, jelmezt öltenek, belekóstolnak a színjátszás világába, az egyhetes tábor végén pedig egy díszelőadáson mutatják be, mit is tanultak.
- Harminckilenc gyerek jelentkezett - mondta Jézsó Éva, a társulat vezetője -, több gyereket sajnos nem tudunk fogadni, de nagyon örülök annak, hogy ilyen nagy az érdeklődés a táborunk iránt. Ahogy korábban, most is az aktuális darabunkból egy részletet adnak majd elő a gyerekek a tábor végén. Most ez azért is lesz különleges, mivel még mi sem mutattuk be darabunkat. A Sodrás társulatban lévő gyerekszínészek, fiatal felnőttek foglalkoznak majd a színjátszó táborba jelentkező gyerekekkel, ezen kívül két felnőtt lesz velük a táborban, akik segítenek az étkeztetésben.
Egyelőre két turnusban gondolkodik a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, június 22-től és június 29-től várják a gyerekeket, a tervek szerint júliusban is indul majd két turnus: 13-án és 20-án.
- Először is várjuk vissza a versenyzőket, nyilván új szabályokkal, új csoportbeosztással, de próbálunk visszatérni a régi kerékvágásba - kezdte Lehmann Tibor, a TTK elnök-vezetőedzője. - Ez azt is jelenti, hogy megszervezzük a nyári tábort, ami tulajdonképpen része az utánpótlás toborzásnak is, mert a legkisebb gyerekek itt ismerkednek meg velünk, a sportággal. Preferáljuk, hogy a jelentkezők iskolások legyenek, de ezt egyénileg beszéljük meg, vannak olyan óvodások, akik be tudnak illeszkedni egy ilyen csoportba. Az érvényben lévő rendeleteket mi is betartjuk és betartatjuk, a szülőknek nyilatkozniuk kell, hogy gyermekük egészséges.
- Miről szólnak majd a tábori napok? Gondolom, nem kell megijedniük a gyerekeknek, hogy az egész napos sportolás után holtfáradtan mennek haza.
- Abszolút nem. Nyilván van egy olyan része is, délelőtt és délután aktív programokat szervezünk, zömében sportos programokat. Attól is függ, hogy milyen lesz a csoport összetétele. Lesz kerékpározás, túrázás, elutazunk állatsimogatásra, ha a strand olyan állapotban lesz, illetve megnyit, akkor kihasználjuk ezt a lehetőséget is. Színes nyári programokat szervezünk, egyáltalán nem a triatlonról fog szólni, legalábbis a gyerekek nem veszik észre, de biztos, hogy azokat a mozgásformákat fogjuk gyakorolni, amiket az edzőink, a tábor vezetői egyébként is előszeretettel vezényelnek.
Fodor Petra


Content of popup