thumb kr fittdanceHiába tervezünk jó előre, készülünk egy-egy nagy eseményre, az élet sokszor arra kényszerít, hogy a naptárunkból kiradírozzunk egy oly’ fontos bejegyzést, s ami még szomorúbb, fogalmunk sincs, melyik dátumra írhatnánk vissza.

A Fitt-Dance Tánccsapat március 21-ére tervezte gálaműsorát, a több mint hatvan főt számláló csoport hónapok óta készült erre az alkalomra. Most viszont üres a színpad és üres a csapat próbaterme is, mindössze egy állvány árválkodik a terem közepén, rajta egy telefon, melynek kamerája előtt a vezetők, Katlan Judit és Bócsi Attila. Online órát tartanak, hogy a gyerekek otthon is tudjanak mozogni, s tanulni.
- Attól, hogy most nincsenek csoportos edzések, mindenféleképpen szeretnénk oktatni őket - mondja Bócsi Atilla -, sok olyan táncunk van, ami már elkészült a gálára, nem szeretnénk, ha ezt elfelejtenék a gyerekek, ezért gondoltuk úgy, hogy online bejelentkezünk a csoportokba, illetve videókat is töltünk fel. A gálára egy zárótáncot is terveztünk, ezt szeretnénk online megtanítani. Kis lépésekben fogunk haladni, hiszen sokkal nehezebb így, videóból megtanulni. Részletekben haladunk majd, bemutatjuk a lépéseket lassan, gyorsan, zenére és többször is. Ezt kérjük a gyerekektől is, hogy többször csinálják meg a koreográfiákat. Edzésen lehet, hogy elég kétszer-háromszor megmutatni valamit, de most nehezebb nekik is.
- Jelenleg hatvanan vagyunk - mondja Katlan Judit -, öt csoportunk van, tanítunk Tiszaújvárosban és Polgáron is, a legkisebb táncosunk 4, a legidősebb 23 éves. Mindannyian azt az utasítást kapták tőlünk, hogy maradjanak otthon, hiszen most ez a legfontosabb, de nem szeretnénk, ha mozgás, tánc nélkül maradnának, ezért is tanítjuk őket online. Sőt, még házi feladatokat is fognak kapni tőlünk. Nagyon hiányoznak a gyerekek, és azt vettem észre, hogy nekik is hiányzunk, a feltöltött videók alá többen is sírós smiley-kat posztolnak, nehéz mindenkinek, de most ez a helyzet.
Ha fizikailag nem is, virtuálisan mégiscsak együtt a közösség. Kicsit furcsa, kicsit nehéz, de mégis mozognak, tanulnak, és ha csak online is, de együtt vannak.
Fodor Petra


Content of popup