thumb kr kulissza 1Együttérzés, összefogás, szolidaritás. Ezekben a hetekben különösen felértékelődtek ezek a fogalmak. Miközben bezárkóztunk, felpörgött az online lét, a világháló lett a kapcsolattartás tere. Onnan próbálunk egymáson segíteni, egymást bíztatni, például zenével és tapssal az erkélyekre kiállva az egészségügyi dolgozókért, akiket ezekben a hetekben kemény próbára tesz az élet, a szükséghelyzet.

thumb kr jogaMások valós felajánlásokat tesznek a virtuális térben, maszkot készítenek, bevásárlást, gyógyszerkiváltást ajánlanak a rászorulóknak, megint mások mesét, verset, kultúrát kínálnak mindenkinek. A Kulissza Játékszín tagjai - kedvenc gyermekkori könyvem címét idézve - „Mindennapra egy mesét”, ami, ha műfaját tekintve valójában nem is mese, de meseszép, hiszen dallal, verssel, történetekkel töltik meg a fészbuk kínálta felületet.
Vírus ide, vírus oda, sokan töltik idejüket mozgással, ám a négy fal közt most ez sem könnyű, de edzeni online is lehet, együtt vagy egyedül, ez is egy afféle Maradj otthon! kihívás. Ha menni nem is lehet, de lépni, mozogni kell. Kell az agynak és kell a testnek, ezért is tart online jógaórákat a tiszaújvárosi Etka jógások vezetője, Árvainé Dajka Erzsike.
Csak néhány név és csoport a sok közül, akik leleményességükkel próbálják enyhíteni a bezártság napjait. Keressék az ismerősöket ismeretlenül is, segítsünk egymásnak, legyünk együtt most online!
berta


Content of popup