thumb kr k 1Nyolc éve már, hogy az egykori Kazinczy Ferenc Általános Iskola a helyi református egyházközség fenntartásába került. A jótékonysági est megszervezésének hagyománya korábbra nyúlik vissza, ezt a tradíciót nem szakította meg az iskola, évről-évre megrendezik a szülők-nevelők bálját.

thumb kr k 2- Szülőként azt gondolom, hogy egy iskola életében nagyon fontos, hogy legyenek a tanítási, oktatási időn kívül is programok - mondta Kenyeresné Eged Erzsébet, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola szülői szervezetének vezetője. - Egy ilyen kötetlen alkalom kapcsán, mint például ez a bál, a szülőknek is lehetőségük nyílik ismerkedni, jó kapcsolatot kialakítani egymással és a pedagógusokkal. Az idei bál abból a szempontból is fontos nekem, mert a gyerekem is fellép. Negyedikes és palotást táncol. Az egész évfolyam részt vesz benne. Nagyon jó látni az izgatott készülődést, a szép ruhákba öltözött gyerekeket. A tanító nénik kreativitását dicséri, hogy minden gyereket sikerült bevonni a műsorba. Szerepjátékot találtak ki nekik, képzeletbeli hercegek és hercegnők bőrébe bújtatták őket, de voltak, akik bohócnak vagy udvari bolondnak öltöztek szívesebben. Ahogy telt az idő, egyre szívesebben vettek részt a gyerekek a próbákon, élvezték, hogy egyre ügyesebbek és tetszett nekik az a kis játék, amit a pedagógusok a palotás köré varázsoltak.
A jótékonysági bál bevétele az iskola alapítványának számlájára kerül, amit az iskola fejlesztésére, gyereknapi programokra költ majd, valamint minden osztály kap karácsonyi ajándékot is.
thumb kr k 3- Ezek az apró figyelmességek is segítenek abban, hogy még otthonosabbá tegyük iskolánkat - mondta Makkainé Chmara Marianna, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola igazgatója. - Hiszen az a célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten a legjobb oktatásban, nevelésben, fejlesztésben részesítsük a diákjainkat. A mai rohanó világban pedig fontos, hogy az oktatás mellett a tanulóink lelkére is odafigyeljünk. A sikerhez és az esetleges nehézségek leküzdéséhez elengedhetetlen a szülők és a pedagógusok együttműködése. Ennek a jó kapcsolatnak a kialakításához is hozzájárulnak ezek a közös programok, mint a szülő-nevelő bál is. Lezártuk az első félévet, sok szép bizonyítvány született, és úgy gondolom, hogy a munka után a terheket kicsit letéve, lazíthatunk egy kicsit. Jó kibújni a mindennapok skatulyájából és megfelelés nélkül együtt lenni, beszélgetni, kikapcsolódni.
ema
Fotók: Nagy Zoltán


Content of popup