thumb frona robi zadeczki zsokaA még köztünk levő Covid-19 járvány miatti elővigyázatosságból a szabadidősport, ezen belül a futás szerelmesei a Tiszaújvárosi Triatlon Napokon nem a klasszikus, tömegrajtos formában adhattak számot tudásukról. Az INNO-COMP Virtuális Futóversenyen július 16-án, pénteken, 10:00-19:00 óra között, mindenki a saját maga által választott időpontban teljesíthette a kiválasztott távot, az időt chip rögzítette.

Már kora délelőtt nagy volt a nyüzsgés az Ijfúsági parkban, sorra érkeztek kicsik és nagyok, családok, barátok, kollégák. Gyuris Norbert két kislányával, Zitával és Noncsival futotta le az 1,6 km-t, igaz, Noncsi olykor apa ölében haladt a pályán.

Juli néni Miskolcról jött, reggel felszállt a buszra, aztán legyalogolta a távot. 84 évesen minden közeli futóversenyen elindul, húsz éve még maratonokat futott, most már csak a kisebb távokra nevez. Azt mondta, minden nap megtesz tízezer lépést, és már nagyon várja az októberi Barátság maratont.

Az Ifjúsági parkban igazi futóstadiont alakítottak ki a szervezők. A mintegy kétszáz sportember 2 kör = 1,6 km, vagy 6 kör = 4,8 km teljesítését választhatta. A nap során jó volt látni a minden korosztályt képviselő lelkes futókat. Igazán emlékezetes és felemelő pillanatot jelentett, amikor a tiszaújvárosi amatőr sportélet két ismert és elismert alakja találkozott: Zádeczki Zsóka köszöntötte a célban a betegségéből lábadozó Fróna Róbertet.

Aztán itt volt a két jó barát, Máté és Zozó is, akik sprinttel kezdtek, le is hagyták szüleiket, de aztán a nagy melegben visszavettek a tempóból, de így is hamar lefutották a két kört.

Barátnők és kolléganők egyben. Anikó és Anna a MOL színeiben indultak, mindketten az EBK-nál dolgoznak, egy irodában. Azt mondták, voltak a pályának olyan szakaszai, ahol nem volt árnyék és ott kicsit lassabban ment a futás, de összességében jól érezték magukat. Az is furcsa volt, hogy ez nem egy klasszikus verseny volt, nem volt tömeg, ami húzza a futókat, de így együtt, kettesben is jól ment.
Fodor-Szűcs


Content of popup