Január

thumb kr januarAz Árpád út egyik negyedik emeleti lakásában tűz ütött ki, amit egy nem működő zárlatos számítógép okozott. Robbanás is hallatszott, ami kitörte a szoba ablakát, a redőny a ház mögötti parkolóba repült. A tűzben nem sérült meg senki, a lakásban élő család nem volt otthon.

Február

thumb kr februarSzínek, ízek, illatok, dallamok. Megannyi élmény várta a Derkovits Művelődési Központba látogatókat. Az intézmény idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal nevet viselő sorozathoz.

Március

thumb kr marciusMárcius 12-én az esti órákban kigyulladt a hulladékkezeléssel foglalkozó Ecomissio Kft. egyik raktára. A tűzben több mint 200 tonna begyűjtött hulladék égett el. A mérések nem mutattak ki egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Április

thumb kr aprilisFelújították a gyógyfürdő bejárata előtti területet, illetve a régi zúzott köves parkolót. 41 férőhelyes térkő burkolattal ellátott parkolót alakítottak ki, amiből 5 hely a mozgáskorlátozottaké. A területen a közvilágítási oszlopokat is kicserélték.

Május

thumb kr majusFontos mérföldkőhöz érkezett a MOL 1,2 milliárd euróból épülő poliol komplexumának beruházása. November óta 36 hajószállítmánnyal összesen 65 készülék érkezett vízi úton, többek között az utolsó óriásberendezés is, melyet ugyancsak a Tiszán szállítottak Tiszaújvárosba.

Június

thumb kr juniusKülönleges tárlatnak, Zajácz Tamás bőrműves iparművész Trianon 100 címet viselő kiállításának adott otthont egyetlen napra a Barátság kertje. Képek az elszakadásról, a szétszakítottságról, a reményről, az új hajtásokról, az összetartozásról.

Július

thumb kr juliusA járvány miatt hónapokig nem jártunk össze, nem ülhettünk be koncertekre, színházba, s nem lehettünk együtt tömegrendezvényeken. Pedig a nyár erről (is) szól(na). Ezt a feltételes módot és a hangulatunkat oldotta a Gasztro korzó, Tiszaújváros vadonatúj szabadtéri nyári rendezvénye, amit a Széchenyi úton tartottak.                                                                                               

Augusztus

thumb kr augusztusA „Biztonságos Tiszaújvárosért” program részeként újabb két gyalogátkelőhelyet alakították át úgy, hogy jobban felhívja a figyelmet az úton átkelő gyalogosforgalomra.  A Szent István út - Mátyás király út és az Örösi út - TESCO  (háromágú) csomópontokban épült ki intelligens gyalogátkelő rendszer. A Tiszaújváros Jövőéért Alapítvány 5 millió forinttal támogatta e két beruházást.

Szeptember

thumb kr szeptemberSzeptember 30-a a Helyi Önkormányzatok Napja. Ennek alkalmából Tiszaújváros képviselő-testületének szeptember 24-én tartott ülésén dr. Fülöp György polgármester mondott rövid köszöntőt, majd Farkas Zoltánnak, városunk első szabadon választott polgármesterének átadta a képviselő-testület által adományozott Díszpolgári cím kitüntetést.

Október

thumb kr oktoberVálasztókerületünk motorbalesetben elhunyt korábbi országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc helyét lánya, dr. Koncz Zsófia foglalhatta el a parlamentben. A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte ugyanis a mandátumért kiírt, és október 11-én tartott időközi választást.

November

thumb kr novemberÚj hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki városszerte. A speciális tárolót a kutyaürüléknek rakták ki. A zárható kuka mellett zacskó is van. A Tiszaújvárosi Városgazda Kft. heti rendszerességgel üríti a tárolót.

December

thumb kr decemberA Mikulást nem lehetett karanténba zárni, idén is útra kelt és elvitte ajándékait a gyerekeknek. A rendhagyó körülmények miatt a hagyományos városháztéri Mikulás-napi rendezvény helyett új megoldást kellett találni. A gyerekek nem jöhettek el a Mikuláshoz, így a Mikulás ment el hozzájuk - vonattal.


Content of popup