thumb kr tehetsegKormos Dénes művésztanár, a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja október 19-én délután interaktív tárlatvezetésre invitálta a városunkban és a környékbeli településeken élő, a MATEHETSZ tutorált programjába beválogatott fiatalokat, érdeklődő szüleiket, és a tutorokat.

A Tehetségek Magyarországa projektjeként a MATEHETSZ tutor programja már négy éve működik, és egyre több tiszaújvárosi fiatal is él a pályázat lehetőségével. A programba kerülve a fiatalok egy éven keresztül kapnak személyre szóló, egyéni támogatást, személyes odafigyelést tehetségük kibontakoztatására. A program több elemből épül fel - személyiségfejlesztő tréningek, táborok, csoportos és egyéni önismereti foglalkozások, ösztöndíjlehetőség, és gazdagító programok is segítik a diákokat.
A Városi Kiállítóteremben Kormos Dénes kiállítása kapcsán gyerekeknek, szülőknek, tutoroknak egyaránt lehetőségük volt egy tartalmas találkozásra. Az alkotó tárlatvezetése alkalmával élmény volt hallgatni a képekben rejtőzködő szín-, forma-, és szimbólumvilág összefüggéseit, értelmezését, mondanivalóját. Fokozta az örömteli programot Kelemen Alíz jelenléte, aki tavalyi résztvevőként rövid interjúban összegezte, hogy mit nyújtott számára a MATEHETSZ tehetséggondozó programja, és elmondta azt a versét a hallgatóságnak, ami nemrégen egy országos versíró pályázaton első díjat nyert. (A verset múlt heti számunkban közöltük - a szerk.) Alíz rendkívüli tehetséges fiatal - személyes példájával mintaként szolgálhat arra, hogy egy vidéki kisvárosból is nyílhatnak lehetőségek pályázati sikerekre, érvényesülésre. A délután legaktívabb része a közös alkotás volt, amikor a festőművész szabadjára engedte a gyerekek fantáziáját, s ők a színekkel játszva, konstruktívan, kreatívan vetették bele magukat a festésbe, melynek eredményeként egy látványos, közös alkotás készült.
Köszönjük a lehetőséget Kormos Dénesnek, köszönöm a jelenlétet Tóthné Zsoldos Éva és Tóth Ilona tutor kollégáknak, és a támogatást a vendéglátó szülőknek.
Luczné Bodnár Edit
MATEHETSZ tutor

Iskolánkban hagyomány, hogy az Állatok világnapja alkalmából a kisdiákokról és kedvenc plüssállatkáikról fénykép készül. Idén is nagy örömmel várták a gyermekek ezt az alkalmat.

Ezt követően Telegdi Ágnes Barnabás mackó meséi könyvsorozatából Mackók a világ körül címmel könyvtárosunk, Fodor Beatrix tartott foglalkozást az egész alsó tagozat számára. Egy varázsföldgömb segítségével körbejárták a Földet, miközben az évszakok is váltakoztak. A gyerekek a kis medvebocs kagylójában hallhatták az óceán hangját, a szélmalomban őröltek és friss cipót sütöttek, a tavaszi réten, bábok segítségével összegyűjtötték a mező virágait, téli találós kérdéseket fejtettek meg és az őszi gyümölcsöket vették sorra az okostáblán. Még egy kis memóriajáték is belefért a hosszú és kalandos utazásba. Végül segítettek visszajutni a mackócsaládnak az erdőbe, az otthonukba. Abban mindenki egyetértett, hogy a legjobb, ha együtt van a család, hisz mindenütt jó, de a legjobb otthon. Az őszi szünet után tanulóinkat egy mesés kiállítás várja, melyben megismerhetik Barnabás mackó családját és további történeteit. Tartalmas és mesékben gazdag őszi szünetet kívánunk mindenkinek!
Makkainé Chmara Marianna
igazgató


Content of popup