Több mint egy év után ismét közös programokat szerveztünk a TVK Petrolkémia Nyugdíjas Klub tagjainak. A megvalósítást segítette a tiszaújvárosi önkormányzati pályázati támogatása, és a MOL Petrolkémia Zrt. Tiszafa Alapítványa által nyújtott támogatás is.
A támogatás felhasználásával szeptembertől szerda délelőttönként a tiszaújvárosi Erking Angyal Sport- és Szabadidőközpontban béreltünk pályát. Büszkék vagyunk rá, hogy a 60 évestől a 85 évesekig jelen vannak tagjaink közül. A helyszín megközelítésénél figyelembe vettük, hogy pár kilométer gyaloglás, kerékpározás is megmozgasson bennünket.
Szeptember 9-én végre nem online, hanem „jelenléti” klubnapot tartottunk a Tisza-parti Szabadidőházban a humánszolgáltató központ jóvoltából, amit ezúton is köszönünk. Amíg a szülinaposok, névnaposok köszöntése folyt, addig egy kondérban rotyogott a pörkölt. Remek szakácsok és dolgos kezek gondoskodtak a finom ebédről. A bátrabbak a Tiszán kajakoztak, szólt a zene, beszélgettünk, táncoltunk, jól szórakoztunk.
Szeptember 14-én egynapos autóbuszos kiránduláson vettünk részt, Szinpetri-Edelény útvonalon. Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét és az ott található nevezetességeket tekintettük meg. A könyv 346 oldalas, 418x377 cm egyetlen oldala, borítóját 13 egész marhabőrből készítették. Csodálattal néztük meg ezt a nem mindennapi alkotást. Ezt követően egy nyomdászati kiállítást és korhű papírgyártást láttunk. Az egyik teremben korabeli Bibliák, 5-600 éves - vagy még régebbi - szent szövegek (többek között a Tórából is) vannak kiállítva. Szépen rendezett az udvar is, láthattuk a közeli dombon fekvő, 96 méteres, terméskőből kirakott szalamandrát is, az Aggteleki Nemzeti Park jelképét.
Következő úti célunk Edelény volt, ahol egy finom ebéd után az edelényi kastélyt és kastélyszigetet néztük meg. Egy csodás parkban sétálni, majd a tárlatvezetés során történelmi múltjával, értékeivel megismerkedni igazi kikapcsolódás volt számunkra a vírus okozta bezártság után. Egy különleges 3D-s film megtekintésével kezdhettük a kastély felfedezését, majd azt követően személyesen is megcsodáltuk. Záró programként a délutáni napfényben egy Bódva-parti séta, fagyizás következett, és irány Tiszaújváros!
Köszönjük a támogatásokat, csodás élményekben volt részünk.
Pöstényiné Harangi Gizella
klubvezető

A Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár Tiszaszederkényi Művelődési Háza Pálinkamustrát hirdet.

Helyszín: Szüreti mulatság - „Villa Scederkyn” Tájház
Időpont: 2021. október 2. (szombat)
Az esemény célja a házi fogyasztásra főzetett pálinkák/párlatok megmérettetése, a pálinkakészítők megismerése, valamint a minőségi magyar pálinka népszerűsítése.

Nevezési feltételek:
- a versenyeztetni kívánt pálinkából/párlatból minta benyújtása 0,5 literes, lezárt üvegben
- nevezési lap kitöltése, mely tartalmazza a versenyző nevét, a pálinka/párlat fajtáját, főzésének évét, alkohol fokát és érlelési módját (hordós, ágyazott)
- a mintának minden jogszabálynak meg kell felelnie, ellenőrzés esetén a nevező igazolja a pálinkafőzés körülményeit
- egy személy maximum 3 mintával nevezhet
- nevezési díj nincs

A minta leadási határideje: 2021. szeptember 27. (hétfő) 16.00 óra
A minta leadási helyszíne: Derkovits Művelődési Központ vagy Tiszaszederkényi Művelődési Ház
Bővebb információ: Széplaki-Mészáros Ilona és Füredi Zsuzsanna művelődésszervezők
Telefon: 49/542-005, 70/383-2654

Eredményhirdetés: 2021. október 2. (szombat) 15.30 óra
„Villa Scederkyn” Tájház


Content of popup