A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét utolsó sportprogramját jelentő 23. ITU Triatlon Világkupa 30 versenyzőt számláló női döntőjében Bragmayer Zsanett legjobb magyarként a hatodik helyen végzett. Hatalmas hajrában nyert az ausztrál Emma Jeffcoat. Az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beletartozó verseny 30-as férfi fináléjában Eli Hemming révén amerikai siker született, míg a hazai pályán versenyző 20 esztendős tiszaújvárosi Lehmann Csongor mindössze 5 mp-re maradt el a dobogótól és lett negyedik.
A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 14-i, vasárnapi MOL Napján nem akárhogyan kezdődött a világon egyedülálló módon, megszakítás nélkül, zsinórban 23. alkalommal megrendezett világkupa női versenye: az első tízben három magyar lány jött ki a vízből. Az élete első felnőtt világkupáját teljesítő Putnóczki Dorka második, a jelenlegi legjobb világranglistás hellyel rendelkező Bragmayer Zsanett a nyolcadik, míg U23-as világbajnoki ezüstérmesünk, riói olimpikonunk, Kovács Zsófia a tizedik helyen indult el, hogy minél gyorsabban felpattanjon kerékpárjára.
Mire visszaértek az első kerékpáros körről a hölgyek, becsatlakozott a közönség tájékoztatásába, az egykori kiváló úszó, a Széchy Tamás iskolájában pallérozódott Benjamin Sanson is. A jelenleg Franciaországban edzősködő, „Benji” becenéven ismert showman egykori tiszaújvárosi légiósként társaival részese volt a klubcsapat Európa-bajnoki ezüstéremnek, valamint több magyar bajnoki címnek is. Péter Attilával - nem először – alkotott remek párosuk ezúttal is plusz színfoltot hozott az egyébként is fesztivál hangulatú eseményhez.
A második váltás után mindhárom versenyzőnk a 19 tagot számláló első bolyban tudta folytatni. 5 kilométernél távolodni látszott ez a vonat, mert az őket követők már 20 mp fölött hátrányban tekerhettek. Újabb három kör elteltével annyiban változott a helyzet, hogy a különbség további 15 egységgel nőtt. Mire pedig a kerékpárról futásra váltottak a hölgyek, a csoport előnye egy percre „rúgott”. A négy körből álló 5 kilométeres futás elején az ausztrálok, ragadták magukhoz a kezdeményezést, de Bragmayer is velük tartott. A második körben Kovács lódult neki alaposan, olyannyira, hogy a tomboló közönség a harmadik kör elején már az első helyen köszönthette őt a versenyközpontban. Időközben a cseppet sem fáradó Emma Jeffcoat is begyújtotta rakétákat, és sprintereket is meghazudtoló tempóban teljesítette a hátralevő távot és nyerte a magyar világkupa futam 23. állomását. Mögötte óriási volt a tülekedés, a 2013-as tiszaújvárosi világkupa bronzérmese, az osztrák Sara Vilic, az ausztrál Kelly-Ann Perkins, a spanyol Miriam Casillas Garcia egy másodpercen belül esett be a célba. A fantasztikusan hajrázó Bragmayer Zsanett a nagyon előkelő hatodik helyen zárt. Közvetlenül mögötte futott be Kovács Zsófia, míg az elit felnőtt mezőnyben most debütáló junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka a 25. helyen fejezte be a versenyt.
Junior világbajnokunk lett a legjobb magyar

A nap második világkupa fináléjában, a férfiak versengésében – a nőkhöz hasonlóan – szintén érdekeltek voltunk az úszás legjobbjai között. A 2012-es tiszaújvárosi világkupa ezüstérmesével, a francia Aurelien Raphael-el Dévay Márk mászott ki elsőként a Dísztó partjára, de 10 mp elteltével jött az oroszok kétszeres magyar világkupa győztese, Dmitriy Polyansky és a házigazdák 2018-as junior világbajnoka, Lehmann Csongor is. A riói olimpiát is megjárt Tóth Tamás és a sokszoros magyar bajnok Lehmann Bence sem volt messze. Az ő hátrányuk alig 10 mp volt, míg a riói olimpia 20. helyezettje, Ifj. Faldum Gábor fél percnél több előnyt engedélyezett az előtte haladóknak.
A kerékpározás második körében Dévay egyedül szökött, de 5 km elteltével bedarálta őt egy 27 tagú nagy boly, melyből a cseh Jan Volar is szökni próbált, de ez sem vezetett sikerre, újabb 2,5 km elteltével újra együtt haladt a nagy boly, melyet a 20 km végén az orosz Ilya Prasolov vezetett be a depóba. Négy magyar ott volt ebben a sorban, a 6. körben defekt miatt kerékcserére kényszerülő If. Faldum Gábor azonban jelentős hátrányban, a mezőny végén folytathatta a versenyt, a közönség külön biztatása mellett.
Egy futókör után 18 tagúra csökkent a többszörös Afrika-bajnok, junior vb bronzérmes dél-afrikai Wian Sullwald vezette élboly. A második 1250 méter végén Lehmann Csongor ötödikként, Tóth Tamás hatodikként, Dévay Márk kilencedikként jött vissza, „felrobbantva” a lelátók hangulatát. A 3-4. körben a dél-afrikai sportoló mellett az ausztrál Ryan Fisher, a brit Barclay Izzard, az amerikai Eli Hemming és Lehmann Csongor igyekezett döntésre vinni az érmek sorsát. Nos egyikük sem járt sikerrel, így az utolsó pillanatokig nyílt maradt a küzdelem. Lehmann Csongor nagyon bátran az élre állt 600 méterrel a vége előtt, de idősebb vetélytársai ezúttal vissza tudták verni támadását. Az első három helyezett 1 másodpercen belül esett be a célba, nyert az amerikai fiú, de ami számunkra szívmelengető, a 20 éves, tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Csongor legjobb magyarként negyedikként fejezte be a legendás hazai elit világkupát. Határozottan tudtára adva a rutinosabb menőknek: „megjöttem srácok!”
- Az úszás első bójájánál kaptam pár taslit, de sikerült felzárkóznom, jó pozícióban zártam ezt a számot – értékelte teljesítményét Lehmann Csongor, aki civilben a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi karának hallgatója. - A kerékpározás közepén összeállt egy nagy boly, de nem volt egyetértés közöttünk, sok volt a rángatás, a veretés jó páran szökni próbáltak. Egész jó helyen, a mezőny első harmadában kezdhettem meg a futást, egy nem túl jó depózás után. Az első két körben a felzárkózásért futottam, és ez sokat kivett belőlem. A második két körben már lehetett látni, hogy hajrá befutó lesz. A célegyenesben vetélytársaim begyújtották a rakétákat, sajnos, ekkor már nem tudtam velük maradni. Nagyon nagy erőt, löketet adott nekem ez a csodálatos közönség, melyet ezúton is köszönök szépen! Boldog vagyok, és örülök a 4. helynek! Előttem a jövő!
Az érmeket Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója és Lőrincz Kata, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára, a virágokat és pénzdíjakat dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere és Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnöke adta át a célba érkezést követő eredményhirdetésen.
A tiszaújvárosi Főtér színpadára este 8 órakor a női és férfi verseny top20 helyezettjét szólították fel, hogy megajándékozzák őket egy egyedi emléktárggyal. Renato Bertrandi, dr. Fülöp György, Zsinkó Tibor és Lőrincz Kata mellett, Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, a tiszaújvárosi versenyek igazgatója, Martin Breedijk, az ETU elnökségi tagja, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője és Márkus Balázs, a szervező Bizottság társelnöke működött közre az ajándékok átadásában.
Eredmények
Nők (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Emma Jeffcoat (ausztrál) 59:28 perc, 2. Sara Vilic (osztrák) 59:29, 3. Kelly-Ann Perkins (ausztrál) 59:29,… 6. Bragmayer Zsanett (magyar) 59:38, 7. Kovács Zsófia (magyar) 59:45, …25. Putnóczki Dorka (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:08 óra.
Férfiak (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás): 1. Eli Hemming (amerikai) 53:43, 2. Ryan Fisher (ausztrál) 53:44, 3. Wian Sullwald (dél-afrikai), 4. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:49, 7. Tóth Tamás (magyar) 54:04, …10. Dévay Márk (magyar) 54:10, …20. Lehmann Bence (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:34, …29. Ifj. Faldum Gábor (magyar) 56:22.

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 14-i, vasárnapi MOL Napján a nyílt 14. ETU Triatlon Junior Európa-kupa 30 tagú döntője jelentette az első nemzetközi programot. A nőknél az egyaránt kiválóan versenyző Horváth Karolina Helga ezüst, Kropkó Márta pedig bronzéremnek örülhetett. A férfiaknál az ötödik helyen végzett Dévay Zsombor lett a legjobb magyar.
Az elsőként elindított női futamban Kropkó Márta jött ki elsőnek a partra, aki 6:32 perc alatt hagyta maga mögött az 500 métert. Másodperceken belül további négy magyar triatlonos – Holánszky Laura, Horváth Karolina Helga, Botka Anikó, és Tóth Anna követett. A mieinkhez csatlakozott a 12,5 kilométeres, öt körös kerékpározás elején a szlovák Zuzana Michalickova. A második körre 12 tagúra duzzadt a vezető boly, mely 20 mp fórt jegyezhetett. ekkor. Az időközben eleredt esőben, a 3. körben sajnos hatan elcsúsztak tekerés közben, a mieink közül Kropkó és Horváth úszta meg a bukást és maradt ott az élcsoportban. Újabb egy kör elteltével négyen haladtak elől, a két magyar lány mellett a német Sophie Rohr és az olasz Costanza Arpinelli tekert együtt. A második váltásnál ez a kvartett 23 mp előnnyel indult a három körből álló, összesen 3,6 kilométeres futásra. 1200 méter után az olasz lány és Horváth ért vissza a versenyközpontba, míg Kropkó a harmadik volt ekkor, 7 mp hátrányban. Costanza és Karolina tartotta az üldözőket, olyannyira, hogy a következő mérőpontnál már 26 mp-el vezettek a harmadik helyért csatázó Mártával szemben. Az utolsó kilométeren az olasz lánynak volt még egy sebességfokozata, így ő nyert, de Horváth Karolina Helga ezüstje és a bronzérmét az osztrák Magdalena Früh ellen sikerrel megvédő Kropkó Márta is óriási elismerést érdemel.
Dévay Zsombor ötödikként zárt
A férfiak úszása Nicolo Strada révén olasz részsikert hozott, de ott volt a sarában a tavalyi győztes Karai Levente is. A kerékpározás első két körére egy 17 tagú csoport állt össze, melyben ott tekert Dévay Zsombor és a tiszaújvárosi színeket képviselő Sinkó-Uribe Ábel is. Újabb 2 kör elteltével Dévay Zsombor vezette az élbolyt, melyet 12 mp-re követett a fent említett másik két magyar fiú. A depózásnál a német Simon Henseleit kapta össze magát leggyorsabban, és robbant ki a futópályára. Dévay az ötödik pozícióban kezdhetett el futni egy 12 tagú csoportban, ahol ott volt az új-zélandiak 2018-as ifjúsági olimpia bajnoka, Dylan Mccullough is. Karai , Sinkó, Dobi Gergő és Kiss Gergely fél perc hátrányt szedett össze ekkorra. A futás első körében még a német fiú vezetett, de nagyon ott loholt mögötte a svájci Sasha Caterina, majd tizedikként Dévay Zsombor. A második körben az élen nem változott a helyzet, Dévay viszont a negyedik helyre zárkózott. Az utolsó pár száz méteren Henseleit nem lassult, megőrizte előnyét és megnyerte a magyar Európa-kupa futamot a svájci Caterina és honfitársa, Chris Ziehmer előtt. A mieink közül hárman végeztek a top10-ben, Dévay Zsombor ötödik, Karai Levente hetedik, Sinkó-Uribe Ábel nyolcadik lett, megelőzve a 9. helyen záró ifjúsági olimpiai bajnokot.
A célba érkezést követően megtartott eredményhirdetésen az érmeket Martin Breedijk, az az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagja, a virágokat és a pénzdíjat Renato Bertrandi, az ETU elnöke adta át.
A 14. ETU Triatlon Junior Európa-kupa eredményei:
Nők (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3.6 km futás): 1. Costanza Arpinelli (olasz) 41:40 perc, 2. Horváth Karolina Helga (magyar) 41:44, 3. Kropkó Márta (magyar) 42:06, …14. Botka Anikó (magyar) 43:33, …22. Tóth Anna (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 45:03, 23. Kovács Fruzsina Dóra (magyar) 45:14, …26. Peszleg Dominika (magyar) 46:09 . Holánszky Laura (magyar) nem tudta befejezni a versenyt.
Férfiak (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3.6 km futás): 1. Simon Henseleit (német) 37:03, 2. Sasha Caterina (svájci) 37:09, 3. Chris Ziehmer (német) 37:15, …5. Dévay Zsombor (magyar) 37:19, … 7. Karai Levente (magyar) 37:27, 8. Sinkó-Uribe Ábel (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 37:31, …20. Kiss Gergely (magyar) 38:21, …23. Dobi Gergő (magyar) 38:48.

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét pénteki JABIL Napján a futás volt a középpontban. A Jabil 1/3 Maraton futóversenyt először rendezték meg az esti órákban, ami különleges élményt kínált a 443 sportembernek. A 14 km-es egyéni számban a férfiaknál Gregor László révén címvédés történt, míg a hölgyeknél Kácser Zita iskolázta le a mezőnyt.
A pénzdíjas Jabil 1/3 Sunset Maraton futóverseny a JABIL 3Próba elnevezésű tiszaújvárosi szabadidősport eseménysorozat befejező állomását jelentette, melynek négy körből álló 14 kilométeres távját egyéniben, illetve váltóban is teljesíteni lehetett, de volt 7 és 3,5 km-es szám is. Az idén először a naplemente fényeinél, 20:00 órakor rajtoló viadalra 443 sportember adta le nevezését. A „király-etapot” jelentő leghosszabb táv férfi versenyében címvédés történt, hiszen ezúttal is Gregor László nyert. A hölgyek azonos kategóriájában a sokszoros magyar bajnok Kácser Zita igazolta jó hírét, az utolsó körben ritmust váltott és megnyerte az erőpróbát.
A két tagú váltóban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub 1-es egysége nyert egy órán belüli, jó idővel. A négy tagú váltóban is hazai siker született, itt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub 4-es csapata nyert.
A célban, ahol igazi futóbuli várt mindenkit, járt az egyedi befutóérem.
Eredmények
Férfi egyéni, 14 km: 1. Gregor László, 44:40.20 perc, 2. Diószegi Dávid, 46:19.05, 3. Tugyi Levente, 46:22.70
Női egyéni, 14 km: 1. Kácser Zita, 51:29.55, 2. Gulyás Vera, 52:16.50, 3. Molnár Sára Kata, 55:22.15
2-es váltó, 14 km: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „1”., 57:56.55, 2. Szabolcsiék, 1:00.48.1 óra, 3. Hamekli, 1:06:08.5
4-es váltó, 14 km: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „4”, 53:01.45, 2. Miskolci Sportiskola, 1:02:15.0, 3. Bede Team, 1:03:53.15
Férfi egyéni, 7 km: 1. Bényei Szilárd, 25:35.45, 2. Kis Gábor, 28:41.95, 3. Marton Breenijk, 29:20.60
Női egyéni, 7 km: 1. Laczkó Szabina Blanka, 28:23.25, 2. Lana Gjavrilovic, 28:50.35, 3. Katona Korinna, 29:44.40.
Férfi egyéni, 3,5 km: 1. Bejó Dávid, 12:13.25, 2. Bartha Zoltán, 15:43.55, 3. Jakab Gergő, 16:27.35
Női egyéni, 3,5 km: 1. Filep Zóra, 16:06.20, 2. Kurucz Réka, 16:09.55, 3. Putnóczki Réka, 17:04.65.

A Nagyhét július 14-i, MOL Napjának reggelén először a Magyar Utánpótlás Gála indulói sorakozhattak fel a városi Dísztó partján felállított pontonra. A gyermek- és serdülő korcsoportos küzdelmekben az országos gyermek és serdülő ranglista legjobb 16 leány és fiú versenyzője mérte össze tudását a világkupa pályáján és dísz-
letei között.
A gyermek korcsoportos versenyzők 250 métert úsztak, 7,5 kilométert kerékpároztak és 2,4 kilométert futottak. A fiúknál a tiszaújvárosi országos ranglista versenyt megnyerő Székely Konrád jött ki először a vízből, a középső szám legjobb idejét Bota Bálint tekerte, míg az utolsó számot a versenyt is megnyerő Trungel-Nagy Zalán teljesítette leggyorsabban.
A gyermek leányoknál a tiszaújvárosi ranglistaverseny győztese Mándli Fanni és Pusztai Dóra a középső számban elszökött a többiektől. A futás során azonban a Lengyeltótiban és Baján is első helyen végzett Baier Zsófia „elhalászta” előlük az első helyet.
A serdülők penzuma 500 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás volt. A fiúknál az úszásban is jeleskedő, Baján és Tiszaújvárosban győztes Kovács Gyula és a Lengyeltótiban első Soós Gergő vállalkozott arra, hogy ellógjon az üldözőktől. Sikerrel jártak, így ők meccselhettek az aranyért, mely az ellenállhatatlanul futó Kovács Gyuláé lett.
A serdülő lányoknál Baja és Tiszaújváros ranglistagyőztese, Dobi Lili a rajt után nem sokkal az élre állt és a célig nem is engedte át ezt a pozíciót senkinek.
Az Utánpótlás Gála küzdelmeit Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója is figyelemmel kísérte.
A kategóriák első nyolc helyezettje értékes tárgyjutalomban részesült, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóságnak képviseletében Pigniczki Dorottya és Szegedi Attila, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja adott át az eredményhirdetésen.
Eredmények
Gyermek kcs., fiúk (250 m úszás, 7,5 km kerékpározás, 2,4 km futás): 1. Trungel-Nagy Zalán (DMTK-KVSE Kiskunfélegyháza) 26:48 perc, 2. Székely Konrád (Tuttobici-Bottecchia SE) 26:57, 3. Bota Bálint (Nagyatádi Triatlon SE) 27:04
Gyermek kcs., leányok (250 m úszás, 7,5 km kerékpározás, 2,4 km futás):: 1. Baier Zsófia (Tempo-Aqua Úszó és Triatlon SE) 28:21, 2. Mándli Fanni (Ferencvárosi Torna Club) 28:38, 3. Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) 28:49, …13. Hajdú Panna (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 30:27, …16. Bán Lilla (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 31:45
Serdülő kcs., fiúk (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3,6 km futás): 1. Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum) 40:38, 2. Soós Gergő Gyula (Fergeteg Triatlon SE) 40:53, 3. Márkus Noel (Nagyatádi Triatlon SE) 41:35
Serdülő kcs., leányok (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3,6 km futás): 1. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum) 43:27, 2. Kun Tamara Gréta (Kropkó Triatlon Klub) 45:43, 3. Nádas Nóra Romina (Megathlon SE) 46:06, 4. Berencsi Lili (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 46:45, …8. Lehmann Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 47:14 .

 

Trungel-Nagy Zalán (DMTK-Trungel-Nagy Zalán (DMTK-KVSE Kiskunfélegyháza), a gyermek korcsoport fiú győztese: - Éreztem, hogy most formában vagyok. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtam. Eleinte hideg volt a víz, de aztán jólesett, felfrissültem tőle. Hasznosnak bizonyult, hogy a kerékpáron bolyban tudtam tekerni. A depó előtt próbáltam előre menni, hogy elsőnek tudjam elkezdeni a futást, melynek során kemény tempót mentünk, de nagyon jólesett.

 

Baier Zsófia (Tempo-Aqua Úszó és Triatlon SE), a gyermek korcsoport leány győztese: - A víz nagyon hideg volt, azt hittem belefagyok, ennek ellenére jó helyen mehettem a váltóhelyre. A biciklinél kicsit hátrébb kerültem, mert a kanyarban mindig megindultak és leszakadtam. A futás az erősségem, így gondoltam, amikor a boly elején szálltam le, hogy megnyerhetem a versenyt.

 

Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum), a serdülő korcsoport fiú győztese: - Negyedik alkalommal vettem részt az Utánpótlás Gálán, ami ezúttal is nagyon jó verseny volt. Szép időt fogtunk ki, nem volt túl meleg, nem esett az eső sem. A győzelem volt a célom, hiszen az előző ranglistaversenyeket megnyertem, így ezt éreztem reálisnak.

 

Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum), a serdülő korcsoport leány győztese: - Nekem a víz nagyon jó volt. Azt terveztem el, hogy már az úszáson megpróbálok valamennyi előnyt szerezni, amit a kerékpározás során próbálok tartani, a futáson pedig növelni azt. A kerékpáros fordítónál tudtam nézni, hogy mennyire jönnek. a többiek. Az előző versenyen nem voltam túl jó formában, de most megint jó erőben vagyok.

A Nagyhét szervezői július 12-én, pénteken délután megemlékezést tartottak dr. Márkus Gábornak, a tiszaújvárosi triatlonsport megalapítójának, a Nagyhét és a világkupa megteremtőjének a szobránál. A megemlékezésen, mely a Dísztó partján volt, a Márkus-család és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, a város vezetői, képviselői, intézményvezetői, barátok, sportolók, ismerősök rótták le tiszteletüket.

A Tiszaújváros Warrior előfutamai és döntője között - szerdán este - a Nagyhét hagyományos lakossági programját, a futást tartották meg. A Hotel Civis Phőnix elől 902 sportember lódult neki, hogy begyűjtse a teljesítésekért járó első sorjegyet. A 2 km-es távot, melyet a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján jelöltek ki a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, maga mögött hagyta jó néhány munkatársával Torma Péter, a nap névadó támogatójának, az Inno-Comp Kft.-nek az ügyvezetője is. Szép számmal voltak jelen a MOL Petrolkémia Nyugdíjas Klubjának tagjai is. A rajt előtt a Kábítószer Ellenes Fórum munkatársai fehér luftballonokat engedtek fel a levegőbe, ezzel is felhívva a figyelmet a tudatmódosító szerek mellőzésére.

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 11-i, MERAXIS Napján az esti lakossági, szabadidősport programot a kerékpározás jelentette. A résztvevők a megszokott helyen, a Hotel Civis Phőnix előtt gyülekeztek szinte végeláthatatlan sorokban. Először ezúttal is a kicsinyeket, ovisokat, és a még kisebbeket szólították be a rajtba, hogy letekerjék a 300 méteres parkoló-kört. 

Az 5 km-es nagy kör felvezetője az egész hét autószponzorának, a Miskolc Motorsnak egyik gyöngyszeme, egy BMW Z4 volt. Kerékpárra pattantak a nap névadójának, a rendezvénysorozatot hosszú évek óta támogató MB Barter and Trading SA jogutódjának, a MERAXIS-cégcsoportnak a dolgozói is, méghozzá Philipp Endres vezérigazgató társaságában.
Ott volt az 1250 fős mezőnyben Zsinkó Tibor, a Nagyhét névadó főtámogatójának, a MOL Petrolkémia Zrt.-nek a vezérigazgatója is, akit sokan elkísértek zöld egyenpólóba öltözött munkatársai közül a hétvégi világkupa bringás pályájának feltérképezésére.

thumb t utA Nagyhét esti koncertjeinek kezdete előtt dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere az önkormányzat nevében köszönő oklevelet adott át az adott nap névadó támogatóinak. A sokéves együttműködésért Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Győri Péter, a Jabil Circuit Magyarország Kft. gyárigazgatója, Torma Péter, az INNO-COMP Kft. ügyvezetője, Philipp Endres, a MERAXIS-cégcsoport igazgatósági elnöke és Dobos László, a BIRLA Carbon Hungary Kft. vezérigazgatója vette át az oklevelet.

A 23. ITU Triatlon Világkupa július 14-i, vasárnap esti díjátadó ünnepsége előtt Martin Breedijk, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagja köszönete jeléül ajándékot adott át Tiszaújváros Önkormányzatának és a Magyar Triatlon Szövetségnek (MTSZ). Az ajándékokat dr. Fülöp György és Lőrincz Kata, az MTSZ főtitkára vette át.
Renato Bertrandi, az ETU elnöke a Nagyhét főrendezőinek, Lehmann Tibornak és Márkus Balázsnak, valamint Zsinkó Tibornak, a névadó főtámogató cég első emberének köszönte meg egy ajándékkal az áldozatos, magas színvonalú munkát és segítséget.


Content of popup