thumb kr kosar1A bajnokság 22. fordulójában a Knipl Kft. Bonyhádi KSE csapatát fogadta a Tiszaújvárosi Phoenix. Ez a nap a pontatlan dobásokról szólt a Martin nélkül felálló Phoenix számára, így fájó vereséggel végződött a találkozó.

Phoenix KK - Bonyhádi KSE
73-86 (21-16, 19-25, 9-17, 24-28)

thumb kr kosar2Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (15/3), Kiss Balázs (11), Szilasi Bence (4), Kovács Zoltán (12/6), Lajsz Gergely (10). Csere: Tóth Viktor (11), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (1), Orliczki Bence (2), Molnár Bence (7). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
Jó játékkal kezdte a Phoenix a mérkőzést, az első negyed közepén már 13-4-es vezetést mutatott az eredményjelző. A Bonyhád ekkor találta meg a ritmust, és fokozatos felzárkózásba kezdett. A hazai gárda ekkor még jól tartotta magát, és sikerült megőrizni öt pontot az előnyből.
A második etap elején kezdtek gyülekezni a viharfelhők. A Tolna megyeiek gyors távoli dobásokkal zárkóztak fel egy pontra, és ettől kezdve rendkívüli pontossággal értékesítették a kívülről eleresztett kísérleteket. A tiszaújvárosi fiúkat ezzel szemben mintha elhagyta volna dobóformájuk; a negyed harmadik percében hátrányba kerültek, s ezek után nekik kellett a fordításért küzdeniük. A szünet előtti percekben sikerült megtalálni a koncentrációt, így minimális különbséggel kezdhették meg a csapatok a második félidőt (40-41).
Biztatóan alakultak a harmadik negyed első mozzanatai. A két gárda fej-fej mellett haladt, a Phoenix egyenlített, majd a harmadik percben a fordítás is összejött (47-45). A Bonyhádnak azonban továbbra is jól mentek a távoli dobások, így hamar visszavették a vezetést, és az etap végére kilencpontos hátrányba szorították a hazai gárdát (49-58).
A záró játékrész sem volt esélytelen a tiszaújvárosiak számára, egy megtalált dobóformával behozható lett volna a különbség - főleg úgy, hogy a harcossággal nem volt gond egy percig sem a mérkőzésen. Nem sikerült azonban javítani a pontosságon, a negyed során többször is ellépett a Bonyhád 16-17 ponttal. Kemény küzdelemben jöttünk fel újra és újra tíz egységre, ennél közelebb azonban nem kerülhettünk magabiztosan játszó riválisunkhoz. A végeredmény ugyan nem kiütésszerű, de mindenképpen fájó.
Szendrey Zsombor: Elsősorban gratulálnom kell az ellenfélnek, mert megérdemelten nyert. Mondhatom, hogy esélyünk sem volt hazai pályán. Kilenc százalékkal dobtunk kívülről, és ez meg is pecsételte a sorsunkat. Nekik beestek a dobásaik, az önbizalmuknak ez megfelelő volt, mi pedig éppen ennek ellentétei voltunk. Magam sem értem teljesen a helyzetet: hullámvasúton ülünk, egyszer fent vagyunk a csúcson, és győzünk papíron nehezebb ellenfelekkel szemben, máskor meg akár hazai pályán, akár idegenben kikapunk gyengébbnek számító csapatoktól is. Nincs más dolgunk, mint tovább dolgozni és javítani a hibákat.


Content of popup