TRIATLON. A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) összetett országos egyesületi pontversenyét 2021-ben a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) nyerte meg, melynek tagjai az elit kategóriában az első, míg az utánpótlás korcsoportban a második helyet érdemelték ki.

Zsúfolásig megtelt a Tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelőterme január 8-án este. A „hallgatóságot” a tiszaújvárosi triatlonosok nagy családja, sportolók, edzők, szülők alkották, akik a hagyományoknak megfelelően ezúttal is együtt zárták az óévet és indították útjára az új esztendőt.
- Tavaly januárban a pandémia miatt nem tarthattuk meg ezt a szokásos családi rendezvényünket, így egy év után örülhetünk, hogy most - az enyhülő járványhelyzetben - újra együtt lehetünk - fogalmazott bevezetőjében Lehmann Tibor, a TTK elnök-vezetőedzője. - Betegeskedő, remélhetően mielőbb felépülő úszóedzőnk, Fodor Ágnes kivételével szinte mindenki itt van, ami igazán jó érzés. Az elmúlt hosszú hónapok nehézségeinek leküzdéséért, azért, hogy a körülmények ellenére egész jól átvészeltük 2020-at és 2021-et, nagy köszönet jár Tiszaújváros önkormányzatának, a támogatóinknak, az áldozatvállalásból és kreativitásból is jelesre vizsgázott szülőknek, edzőknek. Sportolóink 2020 után a 2021-es eredmények alapján is az első helyen végeztek az MTSZ összetett egyesületi pontversenyében. Az elitek között első, az utánpótlás tekintetében a második pozícióban zártunk, de jól teljesítettünk az age-group és a para kategóriában is, összesen 1269 pontot besöpörve. Második lett a 917 pontot gyűjtött Team Újbuda SE, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 898 pontos Pécsi Sport Nonprofit Zrt. állhatott fel. A magyar bajnokságokon egyéniben 18, csapatban, váltóban 7 aranyat és 15, illetve 14 további érmet nyertek sportolóink. Tizenegy versenyzőnk összesen 51 alkalommal vett részt nemzetközi erőpróbán, közülük hatan indultak világ- és Európa-bajnokságon. Nemzetközi eredményeink közül kiemelkedik Csongor fiam U23-as világbajnoki címe, de ezen kívül jó néhány Európa-kupa sikerünk, nemzetközi eredményünk is volt a felnőttek, juniorok, ifik között. Kovács Gyula személyében pedig van egy összetett junior európai ranglista harmadik helyezettünk is.
A különböző korosztályos sportolói csoportok tagjait - zenés-fotós visszatekintéseket követően - egyenként szólították a dobogóra és megajándékozták őket. Az ajándékokból jutott az edzői stáb jelen levő tagjainak, Balogh Bencének, Filep Csabának és a klub irodáját vezető Filep Anikónak is. Lehmann Tibor lelkiismeretes munkáját a klub nevében Márkus Balázs elnökségi tag köszönte meg a színpadon. A 2021-es teljesítmények alapján a Tiszaújvárosi Triatlon Klub 11 sportolója kapott meghívást a különböző válogatott keretekbe: Lehmann Csongor (olimpiai A-keret), Lehmann Bence (olimpiai B-keret), Kovács Gyula (olimpiai C-keret), a Budaörsről hozzánk igazolt Kiss Gergely (olimpiai C-keret), Putnóczki Dorka (Csillag-program), Bóna Kinga (Csillag-program), Sinkó-Uribe Ábel (Csillag-program), Bartók Hanna, Filep Zóra, Lehmann Sára, Vágási Zoltán (mind a négyen Héraklész Bajnok-program).
- Azt gondolom, hogy büszkék lehetünk az általunk rendezett tavalyi versenyekre, a Tisza Triatlonra és a felnőtt, valamint junior Európa-kupát és Magyar Utánpótlás Gálát is magába foglaló Tiszaújvárosi Triatlon Napokra is - folytatta az MTSZ szakmai alelnökeként is ténykedő Lehmann Tibor. - Jó volt megtapasztalni, hogy egyre több szülő állt be nagy lelkesedéssel a rendezői csapatba, ami visszahozott kicsit a ’90-es évekből, amikor ez a jelenség természetes és általános volt Tiszaújvárosban. Nagyon számítunk rájuk idén is! Május 28-29-én jön a XXXI. Tisza Triatlon, a klubcsapat országos bajnoksággal együtt. Július 16-17-i dátummal kerültünk be a World Triatlon 2022-es versenynaptárába. Ekkor szeretnénk megrendezni a felnőtt és junior Európa-kupát.
SZIS


Content of popup