thumb juhasz peter origo cikk 2Juhász Péter 21. helyen zárt az erős emberek floridai világversenyén, az Official Strongman Games-en, nyílt kategóriában. A verseny az amatőr erős emberek legkomolyabb seregszemléjének számít világszerte.

thumb juhasz peter origo cikk 1A mádi illetőségű Juhász Péter hivatásos tűzoltó Tiszaújvárosban, mellette versenyszerűen emelgeti a nehezebbnél-nehezebb súlyokat, nem mindennapi erővel. Kőgolyót és bödönt cipel, felemel egy autót is, a gépjárműfecskendőt pedig puszta kézzel elhúzza. Péter többször elnyerte már az ország erős embere címet, a napokban pedig élete első amerikai versenyén sorra megdöntötte saját rekordjait.
- Karrierem eddigi legnagyobb megmérettetése volt, mind a súlyok, mind a mezőny tekintetében - nyilatkozta a Prémium Médiának Juhász Péter. - A 21. hely lehet, hogy önmagában nem hangzik jól, és egy kicsit vacak érzés, hogy tudom, ha a rönknyomásnál legalább egy ismétlésig eljutok, akkor a 14-15. hely környékén zárok. Amikor ennyi pontot lehet egy versenyszámért kapni, és az eleje nem indul jól, utána már nagyon nehéz visszatornászni magát az embernek, főképp egy ilyen mezőnyben - tette hozzá a Tiszaújvárosban főállású tűzoltóként dolgozó sportember.
Rönknyomásban 160 kiló volt a legjobbja eddig, ezúttal 165 kilóval kellett kezdeni, autócipelésben is 420-430 kilóig jutott korábban, most viszont közel 460 kilós teherrel a vállain kellett megtennie a kijelölt távot. Legjobban a vegyes pakolás ment Juhásznak, amiben a 7-8. helyen végzett a közel 40 versenyzőt felvonultató mezőnyben.


Content of popup