thumb kr foci1 Az NB III Keleti csoportjának 18. fordulójában a Tiszafüred együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A Békéscsabán aratott győzelem után most még magabiztosabban nyertek Vitelki Zoltán tanítványai, így továbbra is az élmezőnyben tanyáznak.

thumb kr foci2Nagy volt az öröm, hogy a legutóbbi fordulóban idegenben nyert a csapat 2-1-re. A viharsarki sikernek azonban csak akkor volt igazán értéke, ha most a fürediek ellen is bezsebelik a 3 pontot Bussyék. A találkozó remekül kezdődött, hiszen mindössze 18 másodperc telt el, és máris zörrent a vendégek hálója. Az 1. percben Erős szerzett labdát a vendégtérfélen, ragyogó kiugratással hozta helyzetbe Bartuszt, aki egy csel után középre adás helyett éles szögből, 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. A gól igencsak megfogta a vendégeket, alig tudtak helyzetbe kerülni. Az első játékrészben ezután nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a házigazdák jól játszva őrizték előnyüket. A 40. percben 18 méterről Bussy vállalkozott lövésre, de a hazai játékos nem találta el a kaput. A hajrában egy klasszikus kontra végén kevés húzás után megduplázta előnyét az Újváros. A 43. percben Bartusz estében lőtte át a túloldalon felfutó Gottfriedhez a labdát, aki 11 méterről jobbal a rövidbe lőtt, 2-0. A házigazdák így megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe.
A második játékrészben továbbra is fölényben játszott, és irányította a mérkőzést a Tiszaújváros. Az 59. percben Bartusz 14 méterről leadott lövését védte Somogyi. A 68. percben a vendégek is helyzetbe kerültek, de Mácsai 23 méterről leadott próbálkozása elkerülte Herceg kapuját. Negyedórával a vége előtt Szabó V. fejelhetett volna gólt, de 5 méterről sem sikerült neki pontosan kivitelezni a fejest, mely mellé ment. A végjátékban már mindenki elkönyvelte a 2-0-s hazai sikert, de a 91. percben jött a slusszpoén. A csereként beállt Nagyot rántották le a nyakánál fogva a 16-oson belül, és ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a sértett ballal laposan lőtte az ellenkező irányba mozduló tiszafüredi kapus mellett a hálóba, 3-0.
Az újvárosiak az idegenbeli sikerük után tehát hazai pályán is nyertek, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak, így megszerezték szezonbéli 10. győzelmüket. A 3-0-s siker azt jelenti, hogy Vitelki Zoltán együttese 33 ponttal a 6. helyen áll.
A csapat legközelebb november 28-án, vasárnap 13 órától a DVSC II ellen lép pályára, mégpedig hazai környezetben, mivel a debreceniek kérésére felcserélték a pályaválasztói jogot.

Tiszaújváros - Tiszafüred
3-0 (2-0)
Tiszaújváros, 150 néző. V.: Sándor Cs.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Lehóczki, Géringer L. (Vitelki B.), Gelsi, Bussy, Tóth S. (Pap), Bartusz, Lőrincz, Gottfried (Nagy D.), Erős (Benke), Molnár M. (Mahalek). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Tiszafüredi VSE: Somogyi - Háda, Barzsó, Kalóz (Tóth T.), Fehér, Mácsai (Nyíri), Barna V. (Illés), Vincze P., Tóth N., Völgyi, Szabó V. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Vitelki Zoltán: Jó volt látni, hogy már az első percben gólt tudtunk szerezni és utána is megvoltak a lehetőségeink. A játékosok betartották az előzetesen megbeszélteket, és egy percig sem volt kérdés, hogy miénk lesz a 3 pont. Két mérkőzésünk van még ebben az évben, megpróbálunk kihozni mindent a labdarúgóinkból, és ők is igyekeznek kihozni mindent magukból.
Dorcsák Zoltán: Azzal nehéz kalkulálni, hogy a mérkőzés elején egy óriási egyéni hiba után már vezetést szerez az ellenfél. Az első félidőben egy újabb bekapott gól után el is dőlt a mérkőzés. A második játékrészben voltak ugyan lehetőségeink, de ezek rendre kimaradtak. Ha 2-0-nál sikerült volna szépítenünk, lehetett volna esélyünk. A Tiszaújváros azonban teljesen megérdemelten győzött.

A 18. forduló további eredményei:

Hajdúszoboszló - Békéscsaba II. 4-0
Eger - DVSC II. 2-3
Kisvárda II. - Újpest II. 1-0
BKV Előre - Tállya 1-0
DEAC - Sényő 3-0
Jászberény - SBTC 0-0
Putnok - DVTK II. 4-2
Hidasnémeti - Törökszentmiklós 0-1
Kazincbarcika - Füzesgyarmat 2-0

Következik a 19. forduló

November 28., vasárnap 11:00
Békéscsaba II. - Kazincbarcika
DVTK II. - Jászberény
Újpest II. - Eger
13:00 T.szentmiklós - Putnok
SBTC - DEAC
Sényő - BKV Előre
Tállya - Kisvárda II.
Tiszaújváros - DVSC II. !!!!
Tiszafüred - Hajdúszoboszló
Füzesgyarmat - Hidasnémeti

Két vereség
az utánpótlásnál

U19
Tiszaújváros - Sajóvölgye
0-1 (0-1)

U14
Nagykáta - Tiszaújváros
3-2 (1-0)
Gól: Tóth R. 2


Content of popup