KOSÁRLABDA. November 19-én a MEAFC otthonába látogatott el a Phoenix. A tabellát nézve kiegyenlített párharcra lehetett számítani, hiszen azonos pontszámmal álltak a meccs előtt a csapatok. A Phoenixnek azonban nélkülöznie kellett Drahost, és ez mindenképpen hátrányt jelentett, s ez be is igazolódott.

MEAFC - Phoenix KK
84-44
(24-8, 21-13, 25-9, 14-14)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Frikker Marcell (2), Gerőcs Roland Bálint (9/3), Molnár Bence (-), Dusan Zmijarevic (2), Kovács Zoltán (4). Csere: Drizner Gábor (-), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (4), Szilasi Bence (6/6), Asszú Áron (13), Asszú Ádám (4). Vezetőedző: Siska János.
Kemény nyomás alá helyeződött a tiszaújvárosi palánk a mérkőzés kezdetén. A Miskolc tekintélyes, 12-0-s rohammal köszöntötte vendégét, amely erre csak a hatodik percben tudott szerényen válaszolni Zmijarevic duplájával. A tiszaújvárosi pontok ezek után is lassan gyűltek, a hazaiak viszont megállíthatatlannak tűntek.
Javuló játékkal indult a második negyed, de még mindig hiányzott a kiegyenlített teljesítmény. A hatodik percre 12 pontra apadt a hátrány. Aztán fejben szétesett a Phoenix, több találatot már nem ért el a félidőig.
A 24 pontos hátrány leküzdése heroikus tett lett volna két negyed alatt, de nem is volt benne a csapatban ez az erő. A pihenő után ismét a Miskolc ragadta magához a kezdeményezést, és csak egy 10-0-s hazai rohanás után jutott pontokhoz a Tiszaújváros. Az akarat megvolt, de továbbra is sok rontott dobás volt, miközben az ellenfél szinte szárnyalt. A záró felvonásra behozhatatlan, negyvenpontos volt a lemaradás (70-30).
A negyedik etapra tulajdonképpen már csak a szépítés esélye maradt. A viszonylag kevés pontot hozó negyedben jórészt kiegyenlített küzdelem folyt. A végjátékban Asszú Ádám és Gerőcs Bálint villanásai még visszahozták annak a reményét, hogy legalább a negyvenpontos vereség elkerülhető, de végül ez sem sikerült.
Váczi Péter: Nagyon kellett már egy ilyen önbizalom növelő győzelem, még ha tudjuk is, hogy volt a Tiszaújvárosban hiányzó, talán a legfontosabb emberük, Drahos Gabi. Ennek ellenére múlt héten Bonyhádon is olyan csapat ellen játszottunk, ahol voltak hiányzók és mégsem tudtunk nyerni. Talán a legfontosabb, hogy az ott elkövetett hibákat sikerült kijavítanunk és másképp játszani bizonyos szituációk ellen. Gratulálok a csapatnak és köszönöm nekik, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottak ma. Természetesen nagyon sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak a továbbiakban.
Siska János: Gratulálok a hazai csapatnak, Váczi Petinek pedig boldog születésnapot kívánok!


Content of popup