LABDARÚGÁS. Mozgalmas hete volt az FC Tiszaújváros felnőtt csapatának. Egy-egy győzelem és vereség a felkészülési mérkőzéseken, és edzőváltás. Uray Attilát Vitelki Zoltán váltotta a kispadon.

Múlt szerdán a Tiszafüred volt az ellenfél hazai környezetben. A vendégcsapat az elmúlt szezonban egy helyezéssel előttünk, a 11. helyen végzett az NB III Keleti csoportjában.
Nem állt a szakvezetés rendelkezésére Pap Zs. és Tóth S. sérülés miatt, beteg volt Benke N., igazoltan maradttávol Tóth Cs., Fizer D., eltiltás miatt Csoszánszki D. is kényszerpihenőt tartott. Próbajátékosként Porkoláb B. és Zagiev V. lépett pályára.
Tiszaújváros-Tiszafüred
1-0 (1-0)
TFCT: Herceg, Bocsi, Mahalek, Gelsi, Lőrincz, Molnár M., Gönczi, Bussy, Vitelki, Gottfried, Bartusz. Cserék: Galambvári, Lehóczki, Erős, Kolompár, Szmicsek, Nagy D., Horváth T., Kundrák, Porkoláb, Zagiev.
Gól: Bartusz
Az első félidőben jórészt a Tiszaújváros irányította a mérkőzést, többször került a védők mögé, s egy ilyen esetet követően Bartusz fejesből volt eredményes. A második játékrészben a vendégek voltak jobbak, de a kapuk nem forogtak veszélyben.
Természetesen nem a győzelem hatására, de az egyesület vezetésének kezdeményezésére Uray Attila vezetőedző szerződését közös megegyezéssel felbontották. Az egyesület honlapja szerint ugyanis „a felkészülésből eltelt eddigi 3 hétben sem a csapattagok többségével, sem a szakmai stábbal nem alakult ki a szükséges és megfelelő színvonalú együttműködés és harmónia.”
Az NB II-ből most kiesett egykori (és leendő) csoporttárs DEAC elleni idegenbeli mérkőzésen már Vitelki Zoltán dirigálta a csapatot, melytől egy újabb játékos, Csocsánszki távozott.
DEAC-Tiszaújváros
3-1 (2-0)
TFCT: Herceg, Horváth T., Mahalek, Gelsi, Lőrincz, Molnár M., Gönczi, Bussy, Vitelki, Gottfried, Bartusz. Cserék: Tóth Cs., Lehóczki, Erős, Kolompár, Nagy D.
Gól: Gelsi
Az első félidőben taktikus, de hajtós játékot láthatott a közönség. Mindkét oldalon bontódtak a védelmek a széleken, de amíg mi kihagytuk a helyzeteket, addig a DEAC kétszer is betalált. A második játékrészben kiegyenlítettebb volt a játék, egy-egy gól született.
A Tiszaújváros július 25-én, vasárnap itthon tartja a bajnoki főpróbát, a 17:30-kor kezdődő találkozón a Felsőzsolca lesz az ellenfél. A bajnokság augusztus 1-jén kezdődik, az első fordulóban az Újpest II látogat Tiszaújvárosba.
Elkészült a Magyar Kupa első fordulójának sorsolása is, a Tiszaújváros az ugyancsak NB III-as Vácot kapta ellenfélül. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt augusztus 7-én. Mivel a „kalapból” elsőként a Vácot húzták ki, így ő lesz a pályaválasztó.
Az egyesület kellő számú jelentkező esetén szurkolói buszt indít. Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet augusztus 4-én 12 óráig.


Content of popup