TERMÉSZETJÁRÁS. A Triatlon Nagyhét hosszú hétvégére zsugorodása miatt számos hagyományos rendezvényről, tömegsporteseményről idén le kellett mondanunk. Nem volt például Bogratlon, Heteskenu, vagy Sárkányhajó verseny, tömegfutás és kerékpározás. A Tiszaújvárosi SC természetjárói által szervezett Tiszaújvárosi Turista Triatlont azonban most is megtartották. Mégpedig igen sok résztvevővel.
10 kilométeres gyalogtúra, 25 kilométer kerékpározás és 7 kilométer evezés a Tiszán várt a benevezett 25 csapat 65 tagjára. Az utóbbit újabb 7 kilométeres gyaloglással ki lehetett ugyan váltani, de a többség inkább a kenuzást választotta, mindössze 4 csapat élt ezzel a lehetőséggel.
Változatos volt a csapatok létszáma is, duóban, trióban, kvartettben is lehetett teljesíteni a távokat, de például Somodi Gyuláné „magányos farkasként” indult.
A turista triatlon nem verseny, inkább egyfajta teljesítményfelmérés, kellemes és változatos kirándulás, de voltak, akik - ha nem is véresen - komolyan vették. Ilyen volt a Bari Béla és Bálint Lóránt alkotta „Öregek” duó. Ők például gyaloglás helyett futva gyűrték le a 10 kilométert. Ezzel el is nyerték a leggyorsabb csapat címet, 2 óra 49 perc alatt teljesítették a távokat. A második legjobb idő 3 óra 54 perc volt, ezt Somodi Gyuláné érte el, a harmadik legjobb idővel a Vadkutyák csapata, Lovász Dávid és Mezei Károly Róbert rendelkezett, 4 óra 06 perccel.
A LEG-ek idén duplázódtak szinte minden kategóriában. A teljesítők ugyanis egy hónapon belül születtek.
A legidősebb hölgyek: Gondol Károlyné (Sajószöged), Szegő Andrásné (Sajóörös).
A legidősebb férfiak: Gondol Károly (Sajószöged), Szegő András (Sajóörös).
A legfiatalabb leányok: Kerezsi Flóra (Tiszaújváros), Veres Zina (Tiszaújváros).
A legfiatalabb fiú: Szukup Áron (Tiszaújváros).
A Manó kategóriát is két fiatalember nyerte, Kovács Áron Olivér és Thummerer Henrik, mindketten óvodások. Ők is teljesítettek minden távot, úgy, hogy a 25 km kerékpározást a szülők kerékpárjának gyerekülésében tették meg.
F.L.


Content of popup