thumb mixvalto Két bajnoki címet és egy bronzérmet harcoltak ki a tiszaújvárosiak a Balaton-partján megrendezett vegyes váltó országos bajnokságon.

Népes küldöttséggel vett részt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub a Lengyeltótiban megrendezett VII. BÚI Triatlonon, amelyen egyéni ranglista versenyek és a mix-váltó országos bajnokság szerepeltek a programban.
A szombati E.ON Utánpótlás Ranglistaversenyen Hajdu Gréta Emma, Németh Bence, Molnár Benedek és Izsák Csaba is dobogóra állhatott. A Bioracer Sprint Ranglistaversenyen a még ifjúsági Kovács Gyula abszolútban második, korosztályában első lett. A korosztályos dobogóra Némethné Prill Katalin, Balogh Bence és Bán Csaba állhatott fel.
A mix-váltó országos bajnokságon, a 2-2 női és férfi versenyzőt csatasorba állító csapatok tagjaira egyenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, és 2 km futás várt. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub az elit kategóriában Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Aurél, Bóna Kinga, Sinkó-Uribe Ábel összeállításban állt rajthoz és az első két ember után a 2-3. helyen tanyázott. A harmadikként induló Bóna Kingának köszönhetően azonban élre álltak, megelőzve az olimpikon Bragmayer Zsanettal felálló, addig vezető újbudaiakat. A befejező ember, Sinkó-Uribe Ábel megőrizte ezt a pozíciót, ami bajnoki aranyérmet jelentett a Tisza-partiaknak. A legfiatalabbak szintén aranyérmet érdemeltek ki, míg az UP2-es kategóriában bronz jutott a tiszaújvárosiaknak.


Content of popup