thumb kr foci Az NB III Keleti csoportjában a Termálfürdő FC Tiszaújváros 48 ponttal a 12. helyen zárta a 2020/2021-es szezont. Gerliczki Máté együttese a 19. forduló után még a 6. volt 33 ponttal. Az elmúlt idényt összegző összeállításunk első részében a csapat sikeresebb, őszi teljesítményét elemezzük.

Egy alaposan kicserélődött együttes kezdte meg a felkészülését az idényre. Az NB III Keleti csoportjában összesen 20 csapat, 4-gyel több mint korábban vágott neki a pontvadászatnak. Az újvárosiak jól kezdtek, az első játéknapon az előzetesen feljutásra is esélyesnek tartott Jászberény ellen 1-1-es eredményt értek el. Az együttes ezután idegenben a DVTK II-t egy fordulatos találkozón múlta felül 3-2-re, majd a DVSC II elleni mérkőzését is megnyerte 3-1-re. Az első 3 fordulóban szerzett 7 gól és ugyanennyi pont azt jelentette, hogy az 5. helyen álltak Kristófiék. Majd jött az Eger elleni hazai pályán elszenvedett vereség (0-1), valamint az újonc Sajóbábony vendégeként 3-1-re elveszített találkozó. Alábbhagyott a kezdeti lendület és a táblázaton is hátrább csúszott a csapat. A Tiszaújvárosba erős összeállításban látogató Kisvárda II ellen 0-0 született, de Cegléden 2-1-es győzelmet ünnepelhettek a kék-sárgák. Ezt követően a bajnoki cím másik várományosa, az NB II-ből tavaly kiesett Tiszakécske ellen nem termett babér, az alföldiek 3-0-ra nyertek. A következő játéknapot Balassagyarmaton is pont nélkül zárták Mártonék, a nógrádi együttes 1-0-ra győzött. A 10. fordulóban azonban sikerrel vették az akadályt a tiszaújvárosiak, és az idény legfölényesebb győzelmét aratva 4-0-al küldték haza az előttük álló Tiszafüredet. Pap Zsolt 2, Benke és Kristófi pedig 1-1 góllal járult hozzá a 3 pont megszerzéséhez. Az újvárosiak 10 forduló után 14 ponttal a 10. helyen álltak. A bajnoki sorozat közé ékelődött egy Magyar Kupa mérkőzés, ahol az NB I-ben szereplő címvédő Budapest Honvédot fogadhatta a Tiszaújváros, és Kristófi 11-es góljával ugyan vezettek, de végül 7-1-es vereséget szenvedtek.
A kupából történt búcsút idegenbeli bajnoki sikerrel feledtette az együttes, az SBTC ellen Salgótarjánban nyert 2-1-re. Két bajnoki siker után mindenki úgy gondolta, jön a 3., mert a tabellán utolsó helyen szerénykedő Mezőkövesd II, pláne hazai pályán, nem tűnt verhetetlen csapatnak. A kövesdiek azonban rácáfoltak az előzetes elképzelésekre és 2-1-es sikerükkel alaposan meglepték a közvéleményt. Október 10-ét mutatott a naptár, amikor a sok sérült miatt a BVSC-Zugló elleni fővárosi mérkőzésre úgy tűnt, nem tud kiállni a csapat. A zuglóiak azonban nem járultak hozzá a találkozó elhalasztásához. A kezdő 11-ben a cserekapusnak, Herceg Péternek is mezőnyjátékosként kellett szerepelnie, és mindössze két cserével vágtak neki a meccsnek az újvárosiak. A Gerliczki legénység azonban Pap Zsolt korai, 8. percben szerzett góljával ilyen nehéz körülmények között is győzni tudott. A 3. hazai pályán szerzett győzelem ezután sem jött össze, mert a Sényő 3-2-re nyert Tiszaújvárosban, ám a kudarcot feledtette a következő fordulóban a megyei rivális Putnok ellen aratott 4-2-es idegenbeli diadal. Ekkor stabil középcsapatként 23 ponttal a 8. pozíciót foglalta el a Tiszaújváros.
A Tállya következett november első hétvégéjén hazai környezetben, és ez volt a kék-sárgák második 1-1-gyel végződött találkozója. A november 8-ára kiírt hatvani mérkőzést december 10-ére halasztották, és a következő mérkőzést is tolni akarta a soros rivális Füzesgyarmat, ám erre végül nem került sor, így 3-0-s gólkülönbséggel a Tiszaújváros kapta meg a 3 pontot. Az utolsó őszi fordulót 2-1-re nyerte meg Gyöngyösön a Gerliczki-csapat, ám az őszi idény egy másik hevesi csapat ,a Hatvan otthonában december 10-én ért véget. Azt a korábbról elhalasztott meccset Kristófi és Pap góljával ugyancsak 2-1-re nyerték a kék-sárgák. Így a bajnokság félidejében 10 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, 33 ponttal, 32 rúgott és 24 kapott góllal a 6. helyen álltak Tóth Csabáék.
Érdekesség, hogy a pontok nagy részét, 21-et idegenben szerezték meg, hazai pályán mindössze 12-t gyűjtöttek be. A házi góllövőlistán Kristófi és Pap állt ekkor az élen 9-9 góllal. Az őszi szezon végén Csoszánszki volt az egyedüli olyan újvárosi labdarúgó, akit kiállított a játékvezető, méghozzá a Mezőkövesd II elleni találkozó 82. percében. Gelsi 7, Kristófi pedig 6 sárgát gyűjtött be az ősz során, így nekik is ki kellett hagyni egy-egy mérkőzést. A bajnokság első fele tehát biztató volt, de hátra volt még a neheze…
brézai


Content of popup