Római katolikus

A nyilvános szentmisék és minden nyilvános liturgia
szüneteltetéséről
Az Egri Főegyházmegye területén, így a tiszaújvárosi római katolikus templomban is, 2020. március 17-ei hatállyal életbe lépett az a rendelkezés, amely szerint a szentmisék mellett minden templomi közösségi imádság, szertartás, keresztúti, rózsafűzér és egyéb ájtatosság, bibliaóra és minden olyan egyházközségi összejövetel, amelyeket pap nélkül is szoktak végezni, visszavonásig
S Z Ü N E T E L!
A közmédia által kínált közvetítések mellett használjuk ki a Szent István Rádió és Televízió által sugárzott és online elérhető tartalmakat, kapcsolódjunk be a szentmise, a déli Úrangyala és az esti rózsafűzér imádság közvetítésekbe. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a rádió programjai interneten is elérhetőek, akár okostelefonon is.
A temetési szertartások a ravatalozó használatának kizárásával, egyszerű és rövid formában a sírnál történik. Tisztelettel kérem, hogy az esetleges altemplomi temetés esetében a hozzátartozók előzetesen a plébániával egyeztessenek.
A plébánia iroda nyitvatartása is szünetel, és kérem minden halaszthatatlan esetben a 06-49-540-102 telefonszámon előzetesen egyeztessünk.
A járvány időszaka rámutat törékenységünkre, és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra.
Arra kérem kedves mindnyájukat, hogy élő imaláncként minden este 20.00 órakor lélekben összekapcsolódva egyénileg imádkozzuk az Úr Angyala imádságot. A 20.00 órai harangszón túl erre figyelmeztessenek óráink és telefonjaink.
A mihamarabbi közösségi és személyes találkozásaink reményében a Jó Isten őrizze és óvja kedves mindnyájukat.

Református
A Tiszaújvárosi és Tiszaszederkényi Református Gyülekezet tájékoztatása
A kormányzati intézkedésekkel összhangban, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége kérésének megfelelően, annak visszavonásáig a gyülekezeteinkben is szüneteltetünk minden egyházi alkalmat. Kereszteléssel, esküvővel kapcsolatban csak e-mailes és telefonos egyeztetésre van lehetőség szándék bejelentésére, alkalmakat nem tartunk.
Temetés bejelentése szintén telefonon, és a továbbiakról akkor adunk tájékoztatót.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: +36304861847
Kérjük a Testvéreket, hogy tájékoztassák egymást és biztassák, bátorítsák a szeretteiket. Figyeljünk egymásra, különösen az idősekre! Imádkozzunk a járvány megfékezéséért, vezetőink bölcsességéért, erőért és kitartásért az egészségügyi dolgozóknak, a társadalmi rend és nyugalom megőrzéséért és a nyomorúságban lévőkért.
„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.” (Zsolt 9,11)

Görögkatolikus
Tekintettel a járványügyi helyzetre, templomunkban nyilvános szertartásokat nem végzünk. Atanáz püspök atya a meghirdetett veszélyhelyzetben a hívőket otthonmaradásra, a papokat és családjukat zárt templomban történő intenzív imára kéri. A Görögkatolikus Metropólia útmutatása arra buzdítja a kedves testvéreket, hogy otthonukban kiemelt időt töltsenek imádsággal - Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével és más imával - lehetőleg együtt a családdal, de egyénileg is.
A Görögkatolikus Médiaközpont több helyszínről, de leginkább Máriapócsról közvetít szertartásokat (az élő közvetítések a facebookon követhetők, de a weboldalukon bármikor visszanézhetők).
Csütörtökön 17.30 vecsernye. Pénteken 17.30 Dicsérőének az Istenszülő Szűz Máriához (Akathisztosz Hymnosz). Szombaton 17.30 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsermye. Hétfőn és kedden 17.30 vecsernye. Szerdán 17.30 Előreszentelt Adományok Liturgiája (minden szertartás zárt ajtós).


Content of popup