A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves férfival szemben.

A vádlott és a nagyanyja együtt laktak az idős nő tiszaújvárosi lakásában. A vádlott 2019. október 4-én kora este ittas állapotban tért haza és mivel elfogyott a pénze, 1.000 Ft-ot követelt a nagyanyjától. A sértett nem akart pénzt adni a vádlottnak, mire ő azzal fenyegette meg, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak, és amennyiben a vádlott nem rendezi feléjük a tartozását, akkor mindkettőjüket megölik. Az idős sértett a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó pénzt adni, ezért a vádlott a szobában lévő fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett, miközben azt kérdezte a sértettől, hogy „mi ér itt neked 1.000 Ft-ot?”.
A sértett megpróbálta ittas unokáját eltávolítani a lakásból, azonban ez nem sikerült, végül a dulakodás során a vádlott lökte ki a lépcsőházba az idős asszonyt. A vádlott a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta, majd a sértettet többszöri kérése ellenére sem engedte vissza a lakásba. Végül az asszonynak a szomszédok segítségével sikerült visszajutnia a lakásába.
A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.
(Forrás: B-A-Z Megyei Főügyészség)


Content of popup