thumb kr fakivagasTájékoztatjuk a település lakóit, hogy a város lakóterületein szakvállalkozó bevonásával 15 db fa kivágása történik a gyalogos- és gépjármű-közlekedés zavartalanságát, a személyi és vagyonbiztonságot fenyegető veszélyek megelőzése érdekében a lombfakadást megelőző időszakban, legkésőbb 2022. február 28-ig.

Érintett helyszínek:
- a Kazinczy iskola előtt és a Tisza úton,
- a Deák tér 3. számú lakóépület mellett,
- az Örösi úti garázstelep mögött,
- a Mátyás király út 20. számú lakóépület északi oldalán,
- a Kazinczy-ház parkolójában,
- a bölcsőde udvarán
- a Rózsa úton a fodrászat előtt.

A munka során kizárólag az egészségkárosodott, gombafertőzött, ágtörött, a közmű meghibásodások megszüntetése alkalmával gyökércsonkolt, az épületek állagát és a parkoló járműveket a lehulló ágakkal veszélyeztető fákat távolítják el.
A fakivágásra vonatkozó döntést megelőzően - minden egyes kivágandó fa esetében - előzetesen műszeres és vizuális vizsgálat, valamint szakmai egyeztetés volt.
A város nyugalma és a városlakók biztonsága, a személyi sérülések, vagy végső esetben a tragikus következményekkel járó balesetek megelőzése érdekében a mögöttes, átháríthatatlan felelősségünk tudatában kell megtennünk ezen elkerülhetetlen intézkedéseket.
A munkák minél hamarabb történő végrehajtása érdekében kérjük a gépjármű-tulajdonosokat, hogy a lekordonozott helyszínekről a járműveiket távolítsák el és rövid időre máshol keressenek parkolóhelyet!
A kivágott fák helyett az őszi faültetésre alkalmas időszakban a „Zöldülő Tiszaújváros” program, valamint az „Őszi fatelepítési program” keretében hozzávetőleg 100 db lombos fa és örökzöld cserje elültetését tervezzük.
Kérjük a városlakók türelmét és megértését!
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


Content of popup