Halld meg a csendet! - hangzott el, és elmélkedtem, mit is jelenthet? Aztán megtapasztaltam: ha jobban odafigyelünk a belső hangokra, kizárjuk a külvilágot, meghalljuk a bennünk lévő csendet, lelassulunk, megnyugszunk. Ez is a jóga egyik jellemzője.
Az idén már több alkalommal, több helyszínen hirdetett meg jógatábort Árvainé Dajka Erzsébet Gyöngyi a Tiszaújvárosi ETKA-Jóga Egyesület vezetője.
Végre eljutottam a Hajdúszoboszlón október 6-tól 10-ig tartó táborba én is, külön örömömre szolgált, hogy korábbi kolléganőmet, ma már barátnőmet is elhívtam, akivel a pandémia alatt nem találkozhattam.
Nagy izgalommal készültem, hisz oly rég vártam erre az alkalomra, bár kissé hosszúnak tartottam az 5 napot, de elmondhatom, hogy egy percig sem volt unalmas.
Erzsike a jógafoglalkozások (reggel, délután) mellett és a vízitornán kívül is szeretettel törődött velünk, hol enyhén, hol keményebben, amit a helyzet vagy az egyén éppen megkívánt.
A teázások mellett élveztük a gyógyvíz csodás hatását, a szauna frissítő erejét, kényeztettük testünket, a lelkünk is megújult.
Csütörtök délelőtt megismerkedhettünk a GAZDURAM Termékcsalád egészséges darabjaival. Vásárolhattunk a házi készítésű lekvárok, aszalványok, hidegen sajtolt olajok és saját malomban őrölt lisztek tárházából.
Péntek délután a programot színesítette az érdeklődők számára a Debrecenben lévő Déry Múzeum meglátogatása, ahol Munkácsy Mihály monumentális Krisztus trilógiáját tekinthettük meg.
Esténként - az elfogyasztott ízletes vacsora után - a táncparkett ördögeivé váltunk:
terítékre került a hagyományőrző csárdás, a mókás népdal, rocky, csikk eltaposó mozdulatokkal a twist, az elegáns keringő. Az egészségmegőrzés mellett sokat nevettünk és jól mulattunk.
Jó volt új embereket megismerni, a ritkán látottakkal találkozni.
Útravalóul - mint a mesében - pogácsával bocsátott el egyenként trénerünk, Erzsike.
Magam és jógás társaim nevében is köszönöm szépen a tartalmas, hasznos, vidám, élvezetes napokat! Jó egészséget kívánva várom - várjuk - a következő tábort!
Köszönettel: Konczné Bocz Katalin


Content of popup