thumb kr sajoorosTöbb éve tervezgetett, dédelgetett elképzelés vált valóra június 5-én, szombaton azzal, hogy átadtuk a sajóörösi játszóteret.

Tavaly a sajóörösi önkormányzatnak és a Sajóörös Községért Közalapítványnak lehetősége volt, hogy több pályázati forrást is elnyerjen (Magyar Falu Program: 5.000.000 Ft, önkormányzati önerő 2.700.000 Ft, MOL Helyi Érték Pályázat: 500.000 Ft, TESCO „Ön választ, mi segítünk” pályázat: 250.000 Ft, Sajóörös Községért Közalapítvány önerő: 400.000 Ft, önkéntesek áldozatos munkája felbecsülhetetlen). Ez tette lehetővé, hogy megvalósuljon ez a közösségi tér. Igen, mi nem csak egyszerű játszótérként tekintünk rá, hanem közösségi térként, ahol az emberek találkozhatnak, jókedvű beszélgetések színtere lehet, ismeretségek alakulhatnak ki, és akár közös családi és egyéb civil programok helyszínéül is szolgálhat. Az elemek tervezését megelőzően egyrészt megkérdeztük a lakosság véleményét, hogy milyen típusú eszközöket látnának szívesen, másrészt törekedtünk arra, hogy több generáció - kisgyermek, fiatal, szülő és nagyszülő tudja majd együtt használni. A célunk az volt, hogy egy olyan hely jöjjön létre, ahol mindenki együtt játszhat. Úgy gondoljuk, hogy ezt a célt sikerült elérnünk, ezért büszkén adtuk át a játszóteret Sajóörösnek.
Az átadó műsorban a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Általános iskola diákjai léptek fel, a zenekaruk rajzfilmzenéket játszott, tanulói verseket mondtak, népitáncoltak, citeráztak. Pásztor Pascal plébános megáldotta a játszóteret, dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, valamint a Sajóörös Községért Közalapítvány elnöke beszédet mondott.
A hivatalos átadás után a gyerekek azonnal birtokba vették a játszóteret, jókedvűen kosaraztak, pingpongoztak, csúszdáztak, hintáztak, körforgóztak, mászókáztak. Meglepetésként cukorágyúból cukorkák hullottak a gyerekek közé.
A játszótér átadása a sajóörösi önkormányzat által szervezett Vakációnyitó Gyermeknap keretében történt, melynek a Kastélykert adott helyszínt. A résztvevő gyerekek a regisztrációkor megkapták a játszótér jelképes kulcsát, a kertben pedig mindenki megtalálta a kedvére való játékot. Jelen volt a helyi Hétszínvirág óvoda, náluk ügyességi játékokat lehetett játszani, valamint kézműveskedni is lehetett. A Tulipántos Népi Játékparkban számos népi játékot ki lehetett próbálni, be lehetett ülni a fa körhinta vesszőkosaraiba. Ők Gólyalábas parasztkomédia előadással is szórakoztatták a közönséget. Ezen túl volt lehetőség arcfestésre, csillámtetoválásra, lehetett anyagozni, biliárdfocizni, buborékfocizni, extrém íjászkodni, és VR szemüveges játékokkal is lehetett játszani. A KULCS szabadulószobában izgalmas feladványok várták az érdeklődőket, aki ügyes volt kijuthatott. Sajnos az időjárás 1 órakor megtréfálta a résztvevőket, ekkor többen hazamentek, a bátrabbak azonban az eső elmúltával folytatták tovább a játékot.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki a játszótér létrehozásához bármilyen módon hozzájárult, köszönjük a szervezők munkáját, és köszönjük a sok-sok gyereknek a részvételt, hiszen ez a nap - végre korlátok nélkül - csak róluk szólt.
Sajóörös Községért Közalapítvány


Content of popup