„A vidám szív a legjobb orvosság.”
/Péld 17,22/
Május utolsó vasárnapja különös jelentéssel bír. Ez a nap a gyermekeké és minden olyan felnőtté, aki még őriz magában valamit az egykori felszabadult, őszinte gyermeki énjéből.
A Kazinczyban június 1-jén mindenki, aki akarta, jól érezte magát. Változatos, színes játékokkal ünnepeltük ezt a vidám napot. Zenés reggeli torna ébresztette fel az alvó izmokat, és a még éjszakától kótyagos kobakokat, hogy ezt követően minden diák a legnagyobb intenzitással használja a szürkeállományát a Non-stop vetélkedő változatos feladatainak megoldásánál. Az osztályok izgatottan keresték az iskolarádión keresztül érkező zeneszámok előadóit, a felolvasott betűhalmazban elrejtett szavakat, miközben több méteres pattogatott kukorica láncok is készültek. Az udvaron a kerti partyra megterített asztalok a mindenki által kedvelt kenyérlángostól, kolbásztól, szalonnától, zöldségtől, gyümölcstől roskadoztak. No, nem sokáig, hiszen annyira finomra sikeredett. Ez a tízórai olyan energiával töltötte fel a gyermekeket, hogy állomásról állomásra járva valamennyi érdekes tevékenységet kipróbáltak. A tornateremben felépített exatlon pálya, a trambulinok, a pingpong asztalok, a kosárpalánk mind-mind mozgásra hívogattak. A szemet gyönyörködtető csillámtetoválások, az ügyes kezek által készített origami figurák és színezők, a művészetek iránt érdeklődő gyerekek számára nyújtottak szórakozást. A reggel óta tartó szellemi viadal nem érhetett véget keresztrejtvényfejtés, eszperente szövegalkotás és közlekedési totó nélkül. A legszemfülesebb csapatok a város épületeit is sikerrel ismerték fel a múlt megfakult képeiről. A diákok tanúbizonyságot tettek a háztartási anyagok körében való jártasságukról, és mesehősöket, híres embereket ismertek fel mindössze néhány jellemző tulajdonságaik ismeretében.
Bár nem lehet minden nap gyermeknap, de talán ennek a nyár eleji keddnek sikerült kicsit feledtetni az elmúlt időszak gondterhelt pillanatait. Öröm volt látni a felszabadultan mosolygó gyermekarcokat, megélni a játék szabadságát, a vetélkedés izgalmát, a győzelem élményét. Volt már nagyszabásúbb rendezvényünk, de olyan, amikor külső segítség és erőforrások nélkül iskolánk minden felnőttje azon dolgozott, hogy gyermekeinknek saját szervezésben okozzunk örömöt, talán most először. A hosszú, elidegenítő bezártság után igazi közösségépítő programon vehetett részt a Kazinczy apraja, nagyja.
Folytatás következik június 15-én, a kreativitás napján.
Makkainé Chmara Marianna igazgató


Content of popup