Lapinformációk szerint újra nyomoznak abban a költségvetési csalás ügyben, amelyben térségünk korábbi fideszes országgyűlési képviselője Mengyi Roland is érintett.
Az ügy, amelyet már kétszer elutasított a NAV, egyszer pedig a rendőrség is, most újra „terítékre került”, erről kapott értesítést Hadházy Ákos, aki még 2017-ben tett feljelentést a NAV-nál hűtlen kezelés, hanyag kezelés, és versenyt korlátozó megállapodás gyanújával. Az ügyben Mengyi Rolandon kívül Simonka György és Varga Gábor fideszes képviselők érintettek. Az előzmény pedig, ahogy a NAV tavaly májusban leírta, hogy költségvetési csalást követtek el Cecén és Lajoskomáromban, majd megszüntette a nyomozást. Hadházy 2016-ban vette észre, hogy egymással semmiféle kapcsolatban nem lévő településekre - a Fejér megyei Cecére és Lajoskomáromba, illetve a dél-békési Pusztaottlakára - pont ugyanazt a három budapesti céget hívták meg közbeszerzési pályázatokra. Mindhárom helyen ugyanaz a vállalkozás, a budapesti Public Sector Kft. nyert.
Mengyi Rolandot egy korábbi ügyében, amelyben költségvetési csalással és befolyással üzérkedéssel vádolták meg, első fokon három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Csaknem hat évtizednyi fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte másodfokon a Debreceni Ítélőtábla azt a 7 vádlottat, akik 2017 nyarán marihuánás cigarettával elkábítottak, majd szexuálisan bántalmaztak egy fiatalkorú lányt Kesznyétenben.
Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék a felnőtt vádlottak közül egyre 10 év, egy másikra 9 év és 6 hónap, két vádlottra 9 év, további kettőre 8 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki. Egy fiatalkorú vádlott 4 évet kapott. Egy vádlottat felmentett a bíróság. A Debreceni Ítélőtábla a fiatalkorú büntetését 2 év 6 hónapra enyhítette, egyebekben jóváhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A TVK Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub elsők között volt , amely a TVK-tól nyugdíjba ment, még aktív szépkorúakat összefogta, egy tartalmas, hasznos időtöltés ajánlásának reményében. Jelenlegi névvel 1989 óta szervezi a cég jogutódjától is nyugdíjba ment emberek programjait. Kapcsolatot tart a Borostyán Alapítvánnyal, a PKDSZ nyugdíjas szervezetének is teljes létszámmal tagjai.
Jelenleg 80 fő aktív tagot számlálunk.

Alapító okiratunk szerint elsődleges célunk, hogy tagjainknak tartalmas, hasznos időtöltést szervezzünk, ezzel szellemi és testi frissességük megőrzéséhez hozzájáruljunk.

Mottónk: „Legyen minden együtt töltött óra a békesség és öröm hordozója.”

Ennek szellemében terveztük meg tagjainknak az alábbi programokat.
A tiszaújvárosi Derkovits Művelődési Központ minden évben megrendezi a Színház Határok Nélkül programját. Az idén október 12. és november 18. közé esnek ezek a programok. Nagyon népszerű nyugdíjasaink körében e szervezett színházi előadások. Erre szeretnénk minél többen elmenni az idén is. Ehhez kérünk belépőjegy vásárlásához támogatást, mivel több olyan tagtársunk van, aki már nehezen mozog, kevés a nyugdíja, de mégis vágyik egy kulturális közegbe.
A még jobban mozgó tagtársainknak szeretnénk egy egynapos, buszos kirándulást szervezni a cívis városba, Debrecenbe, szeptember-október hónap egy szép őszi napjára.
Elsőként a Déri Múzeumba látogatnánk, ahol többek között Munkácsy Mihály trilógiáját is megnéznénk. A debreceni nagytemplom vezetéssel való látogatása lenne programunk második része, majd ezt követően a Nagyerdőben sétálnánk egyet. A séta egyik állomása a Debreceni Egyetem főépületének látogatása.

A programok költségvetése, pénzügyi tervezete:
A kiadás típusa Támogatásból fedezett kiadások ( Ft)
Színházjegyek vásárlása 60.000
Busz bérlése 100.000
Múzeumi, nagytemplomi belépők, vezetés 40.000
Összesen: 200.000

Gondosné Medve Mária
TVK EE nyugdíjas klub vezetője
Varjas Lászlóné
Tiszaújvárosi Nyugdíjasok
Egyesülete elnöke

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot szeptember 22-ig (vasárnapig) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952) , majd szeptember 23-tól (hétfőtől) a Remény Gyógyszertár (Szent István út 9-11., tel.: 49/340-052) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.

Római katolikus

Kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton 18.00 órakor, szerdán 8.30 órakor, vasárnap 11.00 órakor kezdődik a szentmise.
Szeptember 19. csütörtök Szentségimádási Nap. 10.00 Szentségkitétel, 18.00 Szentmise.
Szeptember 24. kedd 8.30 Szent Gellért napi Szentmise, a katolikus iskola új diákjainak befogadó ünnepsége.
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészületünk előadássorozat következő előadása október 12-én szombaton, 17.00 órai kezdettel lesz a templomban. Előadó Dr. Osztie Zoltán.
Keresztlevelek kiadása csak személyesen, hivatali időben történik, a személyes adatok védelme érdekében. Keresztelők minden hónap 3. vasárnapján.
Akinek születésnapja, névnapja, házassági évfordulója van szeptemberben, jelezze a plébánián (ünnepeltek szentmiséje a hónap utolsó vasárnapján lesz).
A plébániairoda nyitvatartása: kedden 9.00 órától 13.00 óráig, csütörtökön és pénteken 15.30 órától 17.30 óráig. Szerdán kivételesen az iroda nyitvatartása szünetel.
Görögkatolikus
Pénteken 17.30 vecsernye. Szombaton 8.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia. Kedden 8.00 Szent Liturgia.
Református
Tiszaújváros
• Szeptember 19-én, csütörtökön 17 órától Bibliaórát tartunk a gyülekezet imatermében
• Vasárnap délelőtti istentiszteletünk a szokott időben, 11 órától kezdődik szeptember 22-én.
• Gyermekistentisztelet párhuzamosan a felnőtt alkalommal, 11 órától az imateremben
Tiszaszederkény
• Vasárnap délelőtti istentiszteletünk szeptember 22-én, 10 órakor kezdődik
Alkalmainkra mindenkit szeretettel hívunk és várunk!


Content of popup