thumb kr tesztauzemA Tiszaújvárosi Járásbíróság május 17-én hirdetett ítéletet annak a két vádlottnak az ügyében, akik annak ellenére dolgoztatták a sértettet a meghibásodott tésztadagasztó géppel, hogy annak hibás állapotáról mindketten tudtak.
A megállapított tényállás szerint a vádlottak egy-egy - egymással kapcsolatban álló - tiszaújvárosi cég ügyvezetői voltak, melyek közül az egyik tésztafélék gyártásával foglalkozott. Az ügyvezetőként dolgozó vádlottak így felelősek voltak az üzemben használt gépek műszaki állapotáért és jogosultak voltak utasítást is adni az ott dolgozóknak.
Az üzem egyik tésztadagasztó gépe azonban meghibásodott, melyről a vádlottak tudtak. A gép ugyan működőképes volt, de tartálya fedelének felnyitásakor az úgynevezett biztonsági kapcsolók nem léptek működésbe, így a gép nem állt le, hanem tovább dolgozott. Ebben a formában tilos lett volna üzemeltetni a dagasztógépet, hiszen munkavédelmi szempontból nem voltak adottak a biztonságos működés feltételei.
A sértett azonban azt az utasítást kapta az egyik vádlottól, hogy ezzel a meghibásodott géppel dolgozzon. Amikor a sértett felnyitotta a gép tartályát, a biztonsági kapcsolók hiányában az nem állt le, amikor pedig a tartályba nyúlt, a forgásban lévő tengelyek leszakították a bal alkarját. A vádlottak munkavédelmi eszközt sem biztosítottak a sértettnek és megfelelő balesetvédelmi oktatásban sem részesítették.
A csonkolásos sérülés orvosi beavatkozás hiányában akár a sértett halálához is vezethetett volna. Az alkar elvesztésével járó sérülés maradandó fogyatékosságot okozott.
A vádlottakat maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a járásbíróság, melyért fejenként 540.000,- forint pénzbüntetésre ítélte őket. A büntetés kiszabása során a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a vádlottak büntetlen előéletűek. Az eljárás során keletkezett több mint 1,5 millió forint bűnügyi költséget a vádlottak kötelesek megfizetni.
A bíróság ítélete nem jogerős, az ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
(Forrás: Miskolci Törvényszék)

thumb kr rendorversenyA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság május 17-én rendezte meg a IX. Megyei Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt, melyen a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány szakmai ismeretét, vezetéstechnikai tudását több területen, így rendőr-motorkerékpáros, járőr-gépkocsivezető és karos forgalomirányító kategóriában mérték fel.
A versenyen elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a versenyzők, vezetéstechnikai pályán mérték össze tudásukat és gyakorlati feladatokat teljesítettek.
A megmérettetésen a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságot a Közlekedésrendészeti Alosztály baleseti helyszínelői, Vajas Norbert zászlós (jobbra) és Pajtók Zsolt főtörzszászlós képviselték.
Mindkét tiszaújvárosi helyszínelő kiemelkedően helytállt, járőr-gépkocsivezető kategóriában Vajas Norbert II. helyezést, karos forgalomirányító kategóriában Pajtók Zsolt III. helyezést ért el. Kiváló szakmai tudásuk és felkészültségük eredményeként csapatban az előkelő I. helyezés érdemelték ki.
Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot május 26-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688), majd május 27-től (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 7.30-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-20 8-20 8-15

Római katolikus

A Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomban kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton a szentmisék 18.00 órakor, szerdán 08.30 órakor kezdődnek. A vasárnapi szentmise kezdete 11.00 óra.
A májusi litániák kezdete kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat: szentmisék után, hétfő: 18.00 óra, vasárnap 10.30 óra.
Szentségi felkészítő pénteken a bérmálkozók részére 16.00 óra, helyszíne a templom.
Május 25-én, szombaton a bérmálkozóknak szent gyónás és bérmálkozási próba. A bérmálkozás időpontja május 26. 11.00 óra.
Júniustól kezdve a keresztelők minden hónap 3. vasárnapján lesznek.
Akinek születésnapja, névnapja, házassági évfordulója van májusban, jelezze a plébánián (ünnepeltek szentmiséje a hónap utolsó vasárnapja helyett ebben a hónapban a bérmálkozás miatt június első vasárnapján lesz).
Minden héten kedden 18.30-tól énekkari próba.
Napközis tábort szervezünk a tiszaújvárosi plébánián június 17-21. között, reggel 8.00-tól -16.00 óráig. Várjuk a gyermekek és azon szülők jelentkezését május 31-éig, akik részt szeretnének venni, illetve szülőként szívesen segítenek a tábor lebonyolításában.
Plébániairoda nyitvatartási idő: Hétfő: 09.00 -11.00, Kedd: 09.00 - 13.00, Szerda: 09.00 -13.00, Csütörtök: 15.30 - 17.30, Péntek: 15.30 - 17.30.

Református
Tiszaújváros
Május 23-án, csütörtökön 17.00 órakor bibliaóra kezdődik.
Május 26-án, vasárnap 11.00 órakor istentisztelet lesz. Az alkalommal párhuzamosan az imateremben a gyermekek számára foglalkozást tartunk.
Tiszaszederkény
Május 26-án, vasárnap 10.00 órakor kezdődik az istentisztelet.
Sajószögeden május 26-án 9.00 órakor istentisztelet lesz.

Görögkatolikus
Pénteken 17.30 Akathisztosz Hymnosz (Dicsérőének az Istenszülő Szűz Máriához). Szombaton 7.45 Szent Liturgia. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsernye. Hétfőn 17.30 paraklisz. Szerdán 8.00 Szent Liturgia, 17.30 paraklisz.


Content of popup