Halld meg a csendet! - hangzott el, és elmélkedtem, mit is jelenthet? Aztán megtapasztaltam: ha jobban odafigyelünk a belső hangokra, kizárjuk a külvilágot, meghalljuk a bennünk lévő csendet, lelassulunk, megnyugszunk. Ez is a jóga egyik jellemzője.
Az idén már több alkalommal, több helyszínen hirdetett meg jógatábort Árvainé Dajka Erzsébet Gyöngyi a Tiszaújvárosi ETKA-Jóga Egyesület vezetője.
Végre eljutottam a Hajdúszoboszlón október 6-tól 10-ig tartó táborba én is, külön örömömre szolgált, hogy korábbi kolléganőmet, ma már barátnőmet is elhívtam, akivel a pandémia alatt nem találkozhattam.
Nagy izgalommal készültem, hisz oly rég vártam erre az alkalomra, bár kissé hosszúnak tartottam az 5 napot, de elmondhatom, hogy egy percig sem volt unalmas.
Erzsike a jógafoglalkozások (reggel, délután) mellett és a vízitornán kívül is szeretettel törődött velünk, hol enyhén, hol keményebben, amit a helyzet vagy az egyén éppen megkívánt.
A teázások mellett élveztük a gyógyvíz csodás hatását, a szauna frissítő erejét, kényeztettük testünket, a lelkünk is megújult.
Csütörtök délelőtt megismerkedhettünk a GAZDURAM Termékcsalád egészséges darabjaival. Vásárolhattunk a házi készítésű lekvárok, aszalványok, hidegen sajtolt olajok és saját malomban őrölt lisztek tárházából.
Péntek délután a programot színesítette az érdeklődők számára a Debrecenben lévő Déry Múzeum meglátogatása, ahol Munkácsy Mihály monumentális Krisztus trilógiáját tekinthettük meg.
Esténként - az elfogyasztott ízletes vacsora után - a táncparkett ördögeivé váltunk:
terítékre került a hagyományőrző csárdás, a mókás népdal, rocky, csikk eltaposó mozdulatokkal a twist, az elegáns keringő. Az egészségmegőrzés mellett sokat nevettünk és jól mulattunk.
Jó volt új embereket megismerni, a ritkán látottakkal találkozni.
Útravalóul - mint a mesében - pogácsával bocsátott el egyenként trénerünk, Erzsike.
Magam és jógás társaim nevében is köszönöm szépen a tartalmas, hasznos, vidám, élvezetes napokat! Jó egészséget kívánva várom - várjuk - a következő tábort!
Köszönettel: Konczné Bocz Katalin

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.”

Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot október 24-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688), majd október 25-től (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952) látja el.
A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 8-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-19 8-19 8-15

Római katolikus

A szentmisék a megszokott időpontokban: kedd, csütörtök, péntek, szombat 18.00, szerda 8.30, vasárnap 11.00.
Minden vasárnap Sajószögeden 9.30-kor, minden páros vasárnap Sajóörösön 8.30-kor, minden páratlan vasárnap Nagycsécsen 8.30-kor van szentmise.
A Római Katolikus Egyház templomi és temetői szertartásai mindenszentek ünnepén és halottak napján:
Sajószögedi templomban szentmise november 1. 09:30 óra
Tiszaújvárosi katolikus templomban szentmise november 1. 11:00 óra
Sajóörösi köztemető november 1. 14:00 óra.
Nagycsécsi köztemető november 1. 14:30 óra.
Városi temető (Sajószöged) november 1. 15:00 óra.
Római katolikus altemplom november 1. 16:00 óra.
A szertartások után új sírhelyek megáldása október 29-éig történő bejelentés alapján. Szentmise az elhunytakért halottak napján: november 2.; Sajószöged: 17.00.; Tiszaújváros: 18.00.; Sajóörös: november 4. 17. 00; Nagycsécs: november 5. 17.00.
A közös gyászmisére elhunyt hozzátartozók felíratása október 29-éig az irodában.
Altemplom nyitvatartása: október 29. és november 2. között 8.00-20.00.
Egyházközségünk pályázatot hirdet általános iskolák alsó- és felső tagozatosai részére. Rajzok bármilyen technikával, A4-es méretben készülhetnek. Téma: Árpádházi Szent Erzsébet élete. Beküldési határidő november 5.
A Szent József szobor átvételéhez és átadásához további családok jelentkezését várjuk!
A plébániairoda nyitvatartása: kedd, szerda: 9.00-13.00, csütörtök, péntek 15.30-17.30.

Görögkatolikus

Pénteken 9.00 Szent Liturgia, 17.30 Akathisztosz Hymnosz. Szombaton 17.30 vecsernye. Vasárnap 10.00 reggeli istentisztelet, 11.00 Szent Liturgia. Hétfőn 17.30 paraklisz. Kedden 8.00 Szent Liturgia. Szerdán 17.30 paraklisz.

Református
Gyülekezeti alkalmainkat a következő rend szerint tartjuk.
Tiszaszederkény
• Úrnapi istentisztelet: október 24-én, vasárnap 10 óra.
Tiszaújváros
• Bibliaóra: október 21-én, csütörtökön 17 óra.
• Úrnapi istentisztelet: október 24-én, vasárnap 11 óra
Alkalmainkra mindenkit szeretettel hívunk és várunk! A városi istentisztelet vasárnap délutántól felvételről meghallgatható gyülekezetünk facebook oldalán.
„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.” (Zsolt 9,11)


Content of popup