Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajba jutott állat megmentéséhez. 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelőjétől, Áfra Zsolt főtörzsőrmestertől 2020. október 18-án 16 óra körül kért segítséget egy helyi vadász egy őz megmentéséhez.
A szabadnapos rendőr azonnal a bajba jutott állat segítségére sietett, amit a Tiszaszederkény melletti gátnál tekintett meg. Az őz szemmel láthatóan nagyon ki volt már fáradva, feltehetően sokat hánykolódott az árral. Az állat a Sajóban, a parttól nem messze feküdt erőtlenül. A főtörzsőrmester a vadásszal megközelítette, majd a vízből a partra vitte a vadat, ahol összekötötték lábait, majd plédbe tekerve autójukba tették és megszárították. Megmentői terepjárójukkal egy tiszaújvárosi fás, bokros területre szállították az állatot, ahol szabadon engedték. Az őz némi unszolásra kezdett csak jótevőitől eltávolodni, és visszamenni a természetbe.
police.hu

thumb kr fekA megalapozott gyanú szerint egy 21 éves fiatalember Tiszaújvárosban egy közlekedési incidenst követően sofőrtársát fékezéssel kívánta megbüntetni, anyagi káruk keletkezett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy helyi férfival szemben.

Egy férfi 2020. október 12-én 16 óra előtt egy tiszaújvárosi parkolóból indult el autójával, s ezzel kellemetlenséget okozott egy másik gépjármű vezetőjének. Az ingerült sofőr, ahogy tehette, a parkolóból elinduló autós mellé hajtott, rádudált, majd bevágott elé és vészfékezett. Az eset során a két autó összeütközött és anyagi kár keletkezett, a balesetben személyi sérülés nem történt.
A rendőrök a büntetőfékező sofőrt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.
police.hu

thumb kr balesetSegítségnyújtás nélkül hajtott tovább az a sofőr, aki egy helytelenül megválasztott előzési manővert követően balesetet okozott Sajószögednél. 

A 35-ös számú főút 11. kilométerszelvényében, Sajószöged és Nagycsécs között 2020. október 17-én 18 óra 15 perckor személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyben két személyautó összeütközött és három személy megsérült.
A helyszínre érkező rendőröknek a balesetben érintett sofőrök elmondták, hogy egy harmadik autós szabálytalan előzési manővere miatt ütköztek össze. A balesetet okozó sofőr azonban megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Ekkor a helyszínen megjelent egy furgont vezető férfi, aki elmondta, hogy a kérdéses autós őt is hirtelen fékezésre kényszerítette. A járművet egy kereszteződésben utolérte és mivel sem a sofőr, sem utasa jelzéseire nem reagált, így lefényképezte a rendszámot.
A rendszám birtokában a rendőrök hamar azonosították a balesetet okozó tiszavasvári házaspárt. A férjet segítségnyújtás elmulasztása bűntett, míg utasát segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. police.hu

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot október 25-ig (vasárnapig) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952), majd október 26-tól (hétfőtől) a Remény Gyógyszertár (Szent István út 9-11., tel.: 49/340-052) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 7.30-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-20 8-20 8-15

A Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy mindenszentek alkalmából az egyházak az alábbi időpontokban tartják szertartásaikat:

Római Katolikus Egyház
Sajószögedi templomban szentmise november 1. 09:30 óra
Tiszaújvárosi katolikus templomban szentmise: november 1. 11:00 óra
Sajóörösi köztemető: november 1. 14:00 óra
Nagycsécsi köztemető: november 1. 14:30 óra
Városi temető (Sajószöged) november 1. 15:00 óra
Római katolikus altemplom: november 1. 16:00 óra
Szentmise az elhunytakért halottak napján: november 2. 18:00 óra


Református Egyház
Tiszaszederkényi református temető: november 1. 15:30 óra
Városi temető (Sajószöged): november 1. 17:00 óra


Görögkatolikus Egyház
Szent Liturgia (görögkatolikus templom): október 31. 11:00 óra
Polgári szertartású megemlékezések
Városi temető (Sajószöged): november 1. 14:00 óra
Tiszaszederkényi református temető: november 1. 15:00 óra

Római katolikus

A szentmisék időpontja: október 23. péntek 8.30, október 24. szombat 18.00, október 25. vasárnap 11.00 ünnepeltek szentmiséje, október 27, 28. kedd, szerda, kivételesen nem lesz szentmise. Október 29., csütörtök és 30. péntek 18.00, október 31. szombat 18. szentmise, 19.00-tól ifi hittan, melyre szeretettel hívom és várom a 18. életévüket betöltött fiatalokat. November 1.vasárnap, Mindenszentek Ünnepe szentmise 11.00.
A nyilvános szentmisék alatt kérjük az orrot és szájat takaró maszk használatát, templomba belépés előtt és után kézfertőtlenítés az előtérben, illetve a mosdóban.
A szentáldozás kizárólag kézbe adással történik. Kérjük a kellő távolság megtartását.
Első áldozásra és bérmálkozásra készülők szüleit kérem, a vasárnapi szentmisére gyermekeiket kísérjék el, illetve buzdítsák a részvételre.

Görögkatolikus
Pénteken 8.00 Szent Liturgia, 17.30 Akathisztosz Hymnosz (Dicsérőének az Istenszülő Szűz Máriához. Szombaton 8.00 Szent Liturgia, 17.00 vecsernye, utána elvégezzük az utrenyét is. Vasárnap 11.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsernye. Hétfőn (Szent Demeter nagyvértanú ünnepe): 7.30 utrenye, 8.30 Szent Liturgia. Kedden és szerdán 8.30 Szent Liturgia, 17.30 paraklisz.

Református
Istentiszteleti alkalmaink:
Tiszaújváros:
• 2020. október 25-én, vasárnap 11 órától úrnapi istentisztelet.
Tiszaszederkény:
• 2020. október 25-én, vasárnap 10 órától úrnapi istentisztelet.
ÉLŐ Online:
• Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy akik személyesen nem tudnak közösségünkbe eljönni, azok facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/reftujvaros) minden vasárnap 11 órától élőben követheti a városi istentisztletet.
Alkalmainkra mindenkit szeretettel hívunk és várunk!


Content of popup