thumb nanasi 2Életének 73. évében elhunyt Nánási Balázs, a Tiszaújvárosi Fitness Sportclub (TIFIT SC) alapítója, vezetőedzője. Hamvait Sajószögeden helyezték végső nyugalomra.
Nánási Balázs testépítő és erőemelő szakedzői diplomával a zsebében kezdte edzői pályafutását, folyamatosan képezte magát, miközben versenyzőket nevelt. Sok száz fiatallal szerettette meg a sportágat, versenyzői testépítésben, erőemelésben és súlyemelésben is előkelő helyezéseket értek el hazai és nemzetközi versenyeken.
Legnagyobb büszkesége és tanítványa lánya, Nánási Nikoletta volt, akiből ifi fekvenyomó világbajnokot nevelt, felnőttként pedig erőemelésben vb ezüstérmet hoztak haza együtt. Nánási Balázsnak a sport volt az élete, ő maga tornász volt, később súlyemlő magyar bajnoki címet szerzett. Testépítő és erőemelő segédedzőként kezdte, a mesteredzői fokozatig jutott.
Nánási Balázs az elmúlt évtizedekben több megyei, országos és nemzetközi szakmai szervezetben is tevékenykedett, nevét ismerték, munkásságát elismerték.
Az elmúlt 20 évben versenybírói feladatokat is ellátott és számos sportesemény megrendezéséhez köthető a neve. Egyetemeken, főiskolákon tanított, testépítő és fitness oktatókat, edzőket adott az országnak. Több kötetes szakmai anyagot is írt, melyből nem csak ő tanított, hanem több helyen is az országban.

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.”
Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot január 16-ig (vasárnap) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050), majd január 17-től (hétfő) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688) látja el.
A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 8-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-19 8-19 8-15

Római katolikus
Január 18-ától 21-éig templomunkban nem lesz szentmise. A szentmisék időpontjaiban kedden, csütörtökön és pénteken 18 órától, szerdán reggel 8:30-tól közös imádság lesz templomunkban, melyet Bolgár Tamás lektor úr vezet majd. Január 22-én, szombaton 18 órától, vasárnap 11.00 órától lesz a szentmise.
Január 16-ától 23-áig imahét a keresztények egységéért, templomunkban 23-án, vasárnap 17 órától lesz ökomenikus istentisztelet (református, görögkatolikus és római katolikus). Szeretettel hívjuk és várjuk minden jószándékú keresztény testvérünket közös imádságra.
Minden vasárnap Sajószögeden 9.30-kor, minden páros vasárnap Sajóörösön 8.30-kor, minden páratlan vasárnap Nagycsécsen 8.30-kor van szentmise.
Az altemplom nyitvatartása: hétfő kivételével kedd – vasárnap 08.00 – 18.30.
A plébániairoda nyitvatartása: kedd, szerda 9.00-13.00, csütörtök, péntek 15.30-17.30.
Cím: Tiszaújváros Római Katolikus Plébánia, Szent István út 32.
tel.: (49) 540-102, Web: „tiszaujvarosiplebania.hu”
Görögkatolikus
Pénteken 9.00 Szent Liturgia. Szombaton 17.00 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia. Kedden 7.45 Szent Liturgia.
Református
Gyülekezeti alkalmainkat a következő rend szerint tartjuk:
Tiszaszederkény
Úrnapi istentisztelet: vasárnap, január 16., 10 óra.
Tiszaújváros
A bibliaóra a járvány fokozott terjedése miatt elmarad.
Úrnapi istentisztelet: vasárnap, január 16., 11 óra.
Konfirmációi előkészítő: vasárnap, január 16., 15 óra.

thumb kr fakivagasTájékoztatjuk a település lakóit, hogy a város lakóterületein szakvállalkozó bevonásával 15 db fa kivágása történik a gyalogos- és gépjármű-közlekedés zavartalanságát, a személyi és vagyonbiztonságot fenyegető veszélyek megelőzése érdekében a lombfakadást megelőző időszakban, legkésőbb 2022. február 28-ig.

Érintett helyszínek:
- a Kazinczy iskola előtt és a Tisza úton,
- a Deák tér 3. számú lakóépület mellett,
- az Örösi úti garázstelep mögött,
- a Mátyás király út 20. számú lakóépület északi oldalán,
- a Kazinczy-ház parkolójában,
- a bölcsőde udvarán
- a Rózsa úton a fodrászat előtt.

A munka során kizárólag az egészségkárosodott, gombafertőzött, ágtörött, a közmű meghibásodások megszüntetése alkalmával gyökércsonkolt, az épületek állagát és a parkoló járműveket a lehulló ágakkal veszélyeztető fákat távolítják el.
A fakivágásra vonatkozó döntést megelőzően - minden egyes kivágandó fa esetében - előzetesen műszeres és vizuális vizsgálat, valamint szakmai egyeztetés volt.
A város nyugalma és a városlakók biztonsága, a személyi sérülések, vagy végső esetben a tragikus következményekkel járó balesetek megelőzése érdekében a mögöttes, átháríthatatlan felelősségünk tudatában kell megtennünk ezen elkerülhetetlen intézkedéseket.
A munkák minél hamarabb történő végrehajtása érdekében kérjük a gépjármű-tulajdonosokat, hogy a lekordonozott helyszínekről a járműveiket távolítsák el és rövid időre máshol keressenek parkolóhelyet!
A kivágott fák helyett az őszi faültetésre alkalmas időszakban a „Zöldülő Tiszaújváros” program, valamint az „Őszi fatelepítési program” keretében hozzávetőleg 100 db lombos fa és örökzöld cserje elültetését tervezzük.
Kérjük a városlakók türelmét és megértését!
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


Content of popup