A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült a több mint 5,5 millió szja-bevallási tervezettel és elérhetővé tette azokat elektronikusan eSZJA felületén. Akinek nincs ügyfélkapuja - a Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt - egy hónappal tovább veheti igénybe a NAV szolgáltatását, azaz április 15-éig kérheti a tervezetek postázását. Ezzel a lehetőséggel nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson nyomtatott bevallási tervezetéhez.
Akinek nincs ügyfélkapuja, az a megszokottakhoz képest egy hónappal tovább, azaz egészen április 15-éig több lehetőség közül is választhat, hogy megkapja postán a tervezetét:
• SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),
• a NAV honlapján elérhető űrlapon,
• levélben,
• formanyomtatványon (BEVTERVK),
• telefonon, a 1819-es hívószámon,
A NAV honlapjáról elektronikusan már elérhetők a tervezetek. Az eSZJA programon keresztül az ügyfélkapuval rendelkezők akár okostelefonon vagy tableten is megtekinthetik, és ha szükséges, ezeken az eszközökön szerkeszthetik is az szja-bevallást. A magánszemélyeknek és azoknak a tavaly egész évben katás vagy evás egyéni vállalkozóknak, akiknek volt munkahelyük és kaptak munkabért, a bevallási tervezetük automatikusan bevallássá válik, ha önállóan nem nyújtanak be szja-bevallást május 20-áig.
Az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket. Az ő esetükben továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást, hiszen a számukra készített tervezetek nem válnak automatikusan bevallássá, de segítségül szolgálnak a bevallás elkészítéséhez.
Az szja 1+1%-áról is május 20-áig rendelkezhetnek a felajánlók, addig választhatnak egy támogatni kívánt civil szervezetet, egy vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot. Az egyházak részére tavaly tett rendelkező nyilatkozatok szintén eddig az időpontig módosíthatók, vagy vonhatóak vissza.
NAV

KEDVES BETEGEINK!
FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY
A REMÉNY GYÓGYSZERTÁR
2020. MÁRCIUS 23-ÁTÓL
HATÁROZATLAN IDEIG
RÖVIDEBB NYITVATARTÁSSAL,
HÉTKÖZNAPOKON
16.00 -IG TART NYITVA
MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

thumb kr faultetesKétszáz facsemetét ültetett a 35-ös főút melletti kerékpárút mellé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Évekkel ezelőtt ezen az útszakaszon kivágták a balesetveszélyes fákat, most ezek helyére került a juharlevelű platánsor. Ezt a fafajtát jellemzően forgalmasabb útszakaszok mellé ültetik, hiszen a későbbiekben a kiterjedt lombkoronája hatékonyan tisztítja a levegőt és árnyékot is ad majd a Tiszaújváros-Sajószöged közötti útszakaszon kerékpározóknak.

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot március 29-ig (vasárnapig) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050), majd március 30-tól (hétfőtől) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül. Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 7.30-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-16 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-20 8-20 8-15

Római katolikus

A nyilvános szentmisék és minden nyilvános liturgia
szüneteltetéséről
Az Egri Főegyházmegye területén, így a tiszaújvárosi római katolikus templomban is, 2020. március 17-ei hatállyal életbe lépett az a rendelkezés, amely szerint a szentmisék mellett minden templomi közösségi imádság, szertartás, keresztúti, rózsafűzér és egyéb ájtatosság, bibliaóra és minden olyan egyházközségi összejövetel, amelyeket pap nélkül is szoktak végezni, visszavonásig
S Z Ü N E T E L!
A közmédia által kínált közvetítések mellett használjuk ki a Szent István Rádió és Televízió által sugárzott és online elérhető tartalmakat, kapcsolódjunk be a szentmise, a déli Úrangyala és az esti rózsafűzér imádság közvetítésekbe. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a rádió programjai interneten is elérhetőek, akár okostelefonon is.
A temetési szertartások a ravatalozó használatának kizárásával, egyszerű és rövid formában a sírnál történik. Tisztelettel kérem, hogy az esetleges altemplomi temetés esetében a hozzátartozók előzetesen a plébániával egyeztessenek.
A plébánia iroda nyitvatartása is szünetel, és kérem minden halaszthatatlan esetben a 06-49-540-102 telefonszámon előzetesen egyeztessünk.
A járvány időszaka rámutat törékenységünkre, és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra.
Arra kérem kedves mindnyájukat, hogy élő imaláncként minden este 20.00 órakor lélekben összekapcsolódva egyénileg imádkozzuk az Úr Angyala imádságot. A 20.00 órai harangszón túl erre figyelmeztessenek óráink és telefonjaink.
A mihamarabbi közösségi és személyes találkozásaink reményében a Jó Isten őrizze és óvja kedves mindnyájukat.

Református
A Tiszaújvárosi és Tiszaszederkényi Református Gyülekezet tájékoztatása
A kormányzati intézkedésekkel összhangban, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöksége kérésének megfelelően, annak visszavonásáig a gyülekezeteinkben is szüneteltetünk minden egyházi alkalmat. Kereszteléssel, esküvővel kapcsolatban csak e-mailes és telefonos egyeztetésre van lehetőség szándék bejelentésére, alkalmakat nem tartunk.
Temetés bejelentése szintén telefonon, és a továbbiakról akkor adunk tájékoztatót.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: +36304861847
Kérjük a Testvéreket, hogy tájékoztassák egymást és biztassák, bátorítsák a szeretteiket. Figyeljünk egymásra, különösen az idősekre! Imádkozzunk a járvány megfékezéséért, vezetőink bölcsességéért, erőért és kitartásért az egészségügyi dolgozóknak, a társadalmi rend és nyugalom megőrzéséért és a nyomorúságban lévőkért.
„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.” (Zsolt 9,11)

Görögkatolikus
Tekintettel a járványügyi helyzetre, templomunkban nyilvános szertartásokat nem végzünk. Atanáz püspök atya a meghirdetett veszélyhelyzetben a hívőket otthonmaradásra, a papokat és családjukat zárt templomban történő intenzív imára kéri. A Görögkatolikus Metropólia útmutatása arra buzdítja a kedves testvéreket, hogy otthonukban kiemelt időt töltsenek imádsággal - Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével és más imával - lehetőleg együtt a családdal, de egyénileg is.
A Görögkatolikus Médiaközpont több helyszínről, de leginkább Máriapócsról közvetít szertartásokat (az élő közvetítések a facebookon követhetők, de a weboldalukon bármikor visszanézhetők).
Csütörtökön 17.30 vecsernye. Pénteken 17.30 Dicsérőének az Istenszülő Szűz Máriához (Akathisztosz Hymnosz). Szombaton 17.30 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsermye. Hétfőn és kedden 17.30 vecsernye. Szerdán 17.30 Előreszentelt Adományok Liturgiája (minden szertartás zárt ajtós).

Március utolsó vasárnapján kezdődik a nyári időszámítás. Hivatalosan március 29-én, vasárnap hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat. Az így „elvett” egy órát a téli időszámítás kezdetekor, októberben kapjuk vissza.


Content of popup