Csütörtök este szörföztem a TV csatornák között, és végül a városi TV által közvetített nyílt testületi ülésnél ragadtam le, mely a 2020. évi költségvetésről szólt. Az utolsó kb. 1 órába sikerült bekapcsolódnom, ahol több fontosabbnak tűnő téma is előkerült, de millióik ide, milliók oda, mindent elhomályosított egy személygépjármű beszerzéséről szóló vita, mely ráadásul az újonnan megválasztott polgármesteré lenne. Hát nem mondom! Én nem tudtam, hogy ez a terület 30 éve ennyire szabályozatlan. Beszélhetnénk itt erkölcsről, demagógiáról, füllentésről, blöffről, de ezeket hagyjuk. Koncentráljunk a gépkocsivásárlásra!
Elárulom a „film” nem happy enddel zárult, nem sikerült megoldani a problémát, pedig szerintem végtelen egyszerű. Egyébként itt nagyon sok kérdést föl lehet tenni. Például csak egy: Kérdem én Tisztelt Csikász Gábor (tegye szívére a kezét), fordított helyzetben - ha Ön a polgármester - mit tett volna? Simán beül az előző polgármester által használt autóba? Ismerve az autók iránti szenvedélyét aligha. Mi városlakók ugyanezt a műsort látnánk, csak fordított szereposztásban. Erre semmi szükség. Ilyen alapon még mindig Farkas Zoltán legendás Barkasát kellene vezetnie az aktuális polgármesternek.
Az állam túlköltekezése ezen a téren sokkal jobban zavar, - lásd TEK Audi Q7, szolgálati autók a felduzzasztott államapparátusban, fölösleges repülőgépvásárlások, stb. - mint a város első emberének autója.
Egy 10,4 milliárdos költségvetési összeggel rendelkező város becsülje már meg a polgármesterét annyira, hogy 5 évenként ad neki egy 10 mFt értékű személygépkocsit. Hívják a polgármestert akár Csikász Gábornak, akár dr. Fülöp Györgynek, akár bárki másnak. Ötévenként ennek bele kell férnie! Akárhogy is alakul a szavazás politikai kimenetele, ezt a javadalmazás részének kell tekinteni, nem pedig a másikkal való kibabrálásnak. Ez nem ördöggel való cimborálás, azt egy bármilyen kisebb kft vagy bt simán adja az ügyvezetőjének, nem egy ilyen méretű város a polgármesterének. Ezt be kell tenni az SZMSZ-be egyszer, - ezek szerint most - és nincs többé vele gond.
Tudjuk, 10 mFt nem kevés pénz, annak mindig lenne helye akár még Budapest költségvetésében is, demagógia ezzel érvelni.
Amin pluszban el kellene gondolkodni, hogy a beszerzés nyíltvégű pénzügyi lízing legyen - így a fél áfa megnyerhető -, az öt év alatt a hivatal a kötelező szervizeket és az üzemeltetést fizesse, a bizonyítottan rossz használatból eredő meghibásodás a használót terhelje, valamint a futamidő végén maradványértéken a lelépő polgármester vehesse meg az autót, így ösztönözve a korrekt, hibamentes használatra. Ez ma egy felelős, motiváló, ugyanakkor gazdaságos cégautó-juttatás protokollja.
Javaslom Tiszaújvárosnak is!
VS
(Teljes név a szerkesztőségben)
*
Azon olvasóink számára, akik nem követték nyomon a közvetítést, az alábbiakkal egészítjük ki a levélíró által leírtakat.
Március elsejétől az építésügyi igazgatási feladatok a járási hivatalhoz tartoznak, és át kell adni a feladatellátáshoz szükséges eszközöket, így a Polgármesteri Hivatal úgynevezett „kulcsos” személygépkocsiját is, melyet nem csak az építésügyi, hanem a hivatal egyéb munkatársai is használtak munkájuk során. Mindenképpen szükséges és indokolt tehát egy új autó beszerzése.
A polgármester által jelenleg használt gépkocsi 4 éves múlt és 90 ezer kilométert futott, az éves futásteljesítménye tehát 20-22 ezer km. A hivatali gépkocsi ennél nagyságrendekkel kevesebb kilométert tett meg évente. Ezért született az a javaslat, hogy az egyébként jó állapotban lévő - de a futásteljesítmény miatt költségesebben üzemeltethető - polgármesteri autó legyen a jövőben a hivatali gépkocsi, a beszerezendő új járművet pedig a polgármester használja.
f. l.

Ki tartja kezében a világot? Néhány titkos csoport (G8, Bilderberg csoport, Illuminátusok) vagy az élő Isten? Egy új világrend születőben. Előadó: Molnár István gyülekezetvezető
Időpont: 2020. február 27. 17 óra. Helyszín: Tiszaújváros, Hamvas Béla Városi Könyvtár
Szervező: Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezet. A belépés ingyenes.

Tisztelt Nyugdíjas Pedagógusok! 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség van színes diploma igénylésére. Azok a pedagógusok, akik 50-60-65-70 éve szerezték pedagógus diplomájukat, kérjük jelezzék igényüket a következő telefonszámon: 06/20 925 8877, Demjén Barnabásné, a Pedagógus Szakszervezet Nyudíjas Tagozatának titkára.

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot február 23-ig (vasárnapig) a Remény Gyógyszertár (Szent István út 9-11., tel.: 49/340-052), majd február 24-től (hétfőtől) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap
Arany Sas Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Borostyán Gyógyszertár 7.30-17 - -
Remény Gyógyszertár 8-17 8-12 -
Tisza Gyógyszertár 8-20 8-20 8-15

Római katolikus
Kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton 18.00 órakor, szerdán 8.30 órakor, vasárnap 11.00 órakor kezdődik a szentmise.
Február 23-án, vasárnap a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés. Február 25-én egyházközségek képviselő-testületeinek ülése. Február 28-án 18.30-tól jegyeskurzus első alkalom. Akik 2020-ban házasságot szeretnének kötni templomunkban, jelezzék a plébánián.
Keresztlevelek kiadása csak személyesen, hivatali időben történik, a személyes adatok védelme érdekében. Keresztelők minden hónap 3. vasárnapján.
Akinek születésnapja, névnapja, házassági évfordulója van ebben a hónapban, jelezze a plébánián (ünnepeltek szentmiséje a hónap utolsó vasárnapján lesz).
A plébániairoda nyitvatartása: kedden és szerdán 9.00 órától 13.00 óráig, csütörtökön és pénteken 15.30 órától 17.30 óráig.
Március 1-jén, a hónap első vasárnapján a 11 órakor kezdődő gyermekmise után az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek rövid megbeszélés lesz. Szeretettel hívom és várom a gyermekeket és szüleiket.
Február 26-án hamvazószerda, a Nagyböjt kezdete.
Református
Tiszaújváros
Február 20-án, csütörtökön 17.00 órakor bibliaóra kezdődik.
Február 23-án, vasárnap 11.00 órakor istentisztelet lesz. Ezzel párhuzamosan az imateremben óvodások és kisiskolások számára foglalkozást tartunk. 15.00 órától konfirmációi előkészítő kezdődik.
Tiszaszederkény
Február 23-án, vasárnap 10.00 órakor istentisztelet lesz.
Sajószögeden február 23-án, vasárnap 9.00 órakor kezdődik az istentisztelet.
Görögkatolikus
Szombaton 8.00 Szent Liturgia, 17.00 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia, 17.00 vecsernye. Hétfőn kezdődik a Nagyböjt szent időszaka. Hétfőn és kedden 17.30 vecsernye. Szerdán 17.30 Előreszentelt Adományok Liturgiája.


Content of popup