A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola 6.a osztályosai osztályfőnökük vezetésével május közepén kirándulásra indultak. Nem is akármilyen kirándulásra, hanem a Scool-Túra utazási iroda virtuális utazására a Határtalanul program Kárpát-medencei helyszíneire. Következzék élményekkel teli beszámolójuk.

„Idén tavasszal a Határtalanul utazások elmaradtak, de reméljük, jövőre már eljuthatunk a most virtuálisan meglátogatott helyszínek valamelyikére.
Az első hét délutánjain az online játékban Erdélybe „utaztunk” az ottani idegenvezető és kisfilmek segítségével. Együtt figyeltük izgatottan, hogy melyik osztálytársunk kap virtuális tallért a játékban, miközben gyönyörű tájakon jártunk, híres irodalmi és történelmi személyiségekkel ismerkedtünk meg. A kreatív feladatokban sógyurmát sütöttünk, piros-fehér-zöld karkötőt vagy éppen magyaros szendvicset készítettünk. Az élő játék után délutánonként online találkoztunk, hogy együtt szabaduljunk ki a virtuális szabadulószobából és válaszoljunk a sokrétű ismeretet igénylő kérdésekre. Szükségünk volt ehhez matematikára, a memóriánkra, logikára, művészeti ismeretekre, kellett kreativitás, de a legfontosabb a csapatmunka volt. Az első hét végén, az eredményhirdetésen kellemes meglepetés várt ránk: a sok ismeret megszerzése közben a több mint húsz jelentkező iskola közül a legjobbak között végeztünk és nyertünk egy osztálykirándulást a Lillafüredi Kalandparkba.
A második héten Kárpátalja varázslatos tájaira kalauzolt el bennünket az ottani idegenvezető. Közelebbről megismerkedhettünk a népművészeti és a gasztronómiai hagyományokkal, meglátogattuk a történelem- és magyarórákon megtanult helyszíneket, csodálatos természeti formákat láttunk, énekeket hallgattunk. A harmadik héten Délvidékre utazunk, majd Felvidék következik, és ha elég kitartóak vagyunk a játékban, akár a fődíjat, a több napos kirándulást is megnyerhetjük. Reméljük, folytatás következik!”


Content of popup