thumb kr hunyadi 1Iskolánk tanulói és pedagógusai több felhíváshoz is csatlakoztak az elmúlt időszakban. Februárban a farsangi időszakban a Jerusalema-tánckihívást teljesítették, a Nemzeti összetartozás napján pedig közösen elénekelték Szarka Tamás Kézfogás című dalát. A produkciókról készített videókat feltöltöttük a Facebook-oldalunkra és a YouTube-csatornára is. Ezeknek az alkalmaknak, melyek felemelő élményt nyújtottak mindannyiunk számára, rendkívüli szerepe volt a közösségformálásban, különösen a pandémia alatti jelentős korlátozások után.

thumb kr hunyadi 2Az elmúlt héten tánccipők kopogásától volt hangos a Hunyadi, a dráma és tánc emelt óraszámú osztályok a tánc- és a drámavizsgáikra készültek. Az 5-6. évfolyamosok június 2-án és 3-án adtak számot tudásukról, zárták le a tanévet. Díszletet terveztek, jelmezeket készítettek, mozgásukat, ritmusérzéküket finomították még az utolsó próbákon is, a nagy napok előtt. Az alsósok pedig június 8-án mutatták be vizsgadarabjaikat.
thumb kr hunyadi 3Az online oktatás alatt sem pihentek a hatodikos dráma és tánc emelt óraszámú osztály tanulói, akik a debreceni szervezésű Minősítő és Díjkiosztó Táncművészeti online versenyen is részt vettek, ahol kategóriájukban újabb arany minősítést, májusban pedig a II. Nemzetközi Online Minősítő Táncversenyen kiemelt arany minősítést szereztek. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Komlósné Oláh Máriának.
thumb kr hunyadi 4A májusi és júniusi iskolagyűléseken számos díjat osztottunk ki a tanulmányi versenyeken szép eredményt elért diákjainknak.
Intézményünk két tanulója, Nagy Luca 8.b és Szarka Dániel 8.a osztályos tanulók idén is elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztérium „Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2020” pályázat elismerő oklevelét. Nagyon büszkék vagyunk minden díjazottra!
A zeneiskolások tanévet lezáró egyéni vizsgái és versenyei is folyamatosan és sikeresen zajlanak.
Hajrá Hunyadi!
Hok Csaba intézményvezető


Content of popup