A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola 6.a osztályosai osztályfőnökük vezetésével május közepén kirándulásra indultak. Nem is akármilyen kirándulásra, hanem a Scool-Túra utazási iroda virtuális utazására a Határtalanul program Kárpát-medencei helyszíneire. Következzék élményekkel teli beszámolójuk.

„Idén tavasszal a Határtalanul utazások elmaradtak, de reméljük, jövőre már eljuthatunk a most virtuálisan meglátogatott helyszínek valamelyikére.
Az első hét délutánjain az online játékban Erdélybe „utaztunk” az ottani idegenvezető és kisfilmek segítségével. Együtt figyeltük izgatottan, hogy melyik osztálytársunk kap virtuális tallért a játékban, miközben gyönyörű tájakon jártunk, híres irodalmi és történelmi személyiségekkel ismerkedtünk meg. A kreatív feladatokban sógyurmát sütöttünk, piros-fehér-zöld karkötőt vagy éppen magyaros szendvicset készítettünk. Az élő játék után délutánonként online találkoztunk, hogy együtt szabaduljunk ki a virtuális szabadulószobából és válaszoljunk a sokrétű ismeretet igénylő kérdésekre. Szükségünk volt ehhez matematikára, a memóriánkra, logikára, művészeti ismeretekre, kellett kreativitás, de a legfontosabb a csapatmunka volt. Az első hét végén, az eredményhirdetésen kellemes meglepetés várt ránk: a sok ismeret megszerzése közben a több mint húsz jelentkező iskola közül a legjobbak között végeztünk és nyertünk egy osztálykirándulást a Lillafüredi Kalandparkba.
A második héten Kárpátalja varázslatos tájaira kalauzolt el bennünket az ottani idegenvezető. Közelebbről megismerkedhettünk a népművészeti és a gasztronómiai hagyományokkal, meglátogattuk a történelem- és magyarórákon megtanult helyszíneket, csodálatos természeti formákat láttunk, énekeket hallgattunk. A harmadik héten Délvidékre utazunk, majd Felvidék következik, és ha elég kitartóak vagyunk a játékban, akár a fődíjat, a több napos kirándulást is megnyerhetjük. Reméljük, folytatás következik!”

Ebben a tanévben is megrendezték a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület országos közismereti versenysorozatát, melyet több kategóriában hirdettek meg.
Városunk Brassai Sámuel nevét viselő középiskolájának 4 csapata jutott be a döntő fordulókba, melyeket eredetileg áprilisra ütemeztek a szervezők, ám a járványhelyzet miatt nagy eséllyel októberben fognak megtartani.
A „Magyarok Európában” kategóriában 3 induló csapatunk volt, akik maximális pontszámmal kerültek be a döntőbe.
A 11.M osztály két fiúgárdája is sikeresen vette az akadályt, sajnos azonban a versenyszabályok miatt csak egyikük szerepelhet a döntőben.
A siker kovácsai: Balogh Gergő, Lukács Dávid Marcell, Sepsi István Marcell az első, illetve Bokor Balázs, Gyuricskó Adrián, Farkas Tamás a második csapat tagjai. Felkészítő tanáruk Wágner Judit.
Ugyanebben a kategóriában a Szuhai Dóra, Szűcs Noémi és Jávorszki Csenge 10.T osztályos tanulók által alkotott team is megmérkőzhet a dobogóért. Felkészítő tanáruk Pázmándi Henriett.
Az „Örökségünk ’48” kategóriában a 13. helyen jutott be a budapesti döntőbe a Sándor Edina, Mészáros Liza 11.TG és Szokol Milán 11.KG osztályos tanulókból álló egység. Felkészítő tanáruk Kiss Éva.
Gratulálunk az eddigi eredményhez, és sok sikert kívánunk az októberi döntőhöz!
A felkészítő tanárok

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Vándor Sándor Zeneiskolája értesíti a szülőket, hogy a 2020/2021-es tanévre várja minden korosztályban a zenét tanulni vágyó növendékeket.
Az általános iskolát most kezdőket zenei előképzőre, a nagyobbakat furulyára, fuvolára, oboára, klarinétra, szaxofonra, hegedűre, trombitára, harsonára, zongorára, gitárra, ütőhangszerekre várjuk.
Jelentkezni 2020. június 04-ig lehet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon, vagy a Jelentkezési lap visszaküldésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
(Jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról)
Hok Csaba
intézményvezető


Content of popup