kronika

thumb kr foci 1A 0-1-es félidőt követően nem túl meggyőző 2-1-es győzelmet ért el a TFC Tiszaújváros a megyei első osztályú Ózddal szemben.
TFC Tiszaújváros - Ózdi FC 2:1 (0:1)


Tiszaújváros, 50 néző
Tiszaújváros: Tóth (Herceg), Bokros, Papp, Fodor, Pataki, Dajka, Molnár, Burics, Pap, Kovács K, Nagy D.
Az első félidő elején sikerült meglepni az Ózdot, három nagy helyzet is adódott, de kimaradtak. A félidő felétől az Ózd szép lassan átvette a mérkőzés irányítását. A TFCT sokat bizonytalankodott hátul, és a félidő befejezése előtt ennek meg is lett ez „eredménye”. A második félidő elején újra koncentráltabb volt a Tiszaújváros, de adódtak az Ózdnak is további lehetőségei. A vendégek a végére elfáradtak és Nagy Dávid két találatával sikerült megfordítani az eredményt.


thumb kr foci 2Az egyesület honlapja szerint a füves edzőpályát a Sportcentrum remekül előkészítette, a játékra tökéletes volt minden körülmény, viszont ha a 17 éves Kovács Kristóf nem segíti ki a felnőtt keretet, akkor nem is tudott volna kiállni a csapat. Egyébként Kristóf a csapat egyik legjobbja volt, de jól teljesített Burics és Pap is.
Az átigazolási időszak utolsó napján újabb, korábban sztárigazolásként érkezett játékos hagyta el a klubot, Nagy Péter Egerben folytatja pályafutását.
Van egy érkező is védőposzton, a kiesés elől menekülő Cigándról öltözött sárga-kékbe Bokros Tibor, aki korábban Balmazújvárosban hosszú ideig az NB II-ben szerepelt.
Ez volt az ötödik felkészülési mérkőzés a bajnoki rajt előtt, a mérleg két győzelem és három vereség. Szombaton a bajnoki főpróba Gyöngyösön lesz, ezt követően, március 3-án már bajnoki pontokért lép pályára a csapat Debrecenben.