Három nap, öt koncert, többezres tömeg. A Tiszaújvárosi Triatlon Napok pénteki nyitónapján a Magna Cum Laude koncertjét élvezhette a közönség. A Leghosszabb perc turné negyedik állomása volt városunk.
- Elég rendesen megtépázta a szakmánkat a járvány, de én azt látom, hogy akinek volt elég hite, az túlélte - mondta Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. - Mi is túléltük, és nagyon vártuk már, hogy újrainduljunk, hogy újra együtt alkothassunk, koncertezhessünk. Születtek új dalok, de most már a koncertekre koncentrálunk. Egy kicsit olyan volt most, mintha egy gyerek újra tanulna járni. Volt bennem para, hogy tudom-e majd újra csinálni, amit húsz éve csinálok a színpadon. Furcsa volt, de vagyunk annyira rutinosak, hogy visszaáll a rend.

A sort szombaton Tóth Andi folytatta. A színész-énekesnő a magyarországi X-Faktor ötödik szériájának győztese, 15 évesen ismerte meg nevét az ország.
- Én mindig olyan voltam, hogy azt csináltam, ami boldoggá tesz. És mindig is ezt javasoltam a körülöttem élő embereknek is - mondta az énekesnő. - Én boldogan élem az életem, azt csinálom, amit szeretek, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor ettől függetlenül én még ezt fogom csinálni. És sokkal jobban fogom élvezni.
Tóth Andi azt is elárulta, hogy imád thaiboxolni, így vezeti le a feszültséget.

A folytatásban a The Biebers fergeteges buliján tombolhatott a közönség.
- Ma van az első koncertünk másfél év után, nagyon készültünk rá - mondta Puskás Peti énekes. - Az elmúlt hetekben sokat próbáltunk, hogy felvegyük a ritmust, van új dalunk is. Nagyon más, ha az ember benne van a koncertezésben, két éve hatvan koncertünk volt a nyáron, akkor ez természetes volt. Most újra meg kell szokni. A karantén első két hetében még mi is nagyon lelkesek voltunk, belekezdtünk online, de utána kifulladt a lelkesedés. Az online koncert nem koncert, nem az az érzés, mint amikor ott vannak a nézők, látod a csillogó szemeket.

A vasárnapi folytatásban előbb Pál Dénes, a 2012-es The Voice győztese lépett a Sportcentrum színpadára. A Miskolcról származó, idén harmincéves énekest is megviselte az elmúlt egy év, idén július 3-án lépett először színpadra. De innentől nincs megállás, eseménydús a nyár hátralévő része is.

A záróünnepség után a Hooligans őrületes koncertje zárta a Tiszaújvárosi Triatlon Napokat. Hihetetlen, de idén már 25 éves a zenekar, ezt egy nagyszabású bulival ünneplik majd meg szeptemberben. Addig is várja őket a közönség szerte az országban, hisz amint megnyílt a lehetőség, az ő naptáruk is gyorsan betelt.
Fodor Petra


Content of popup