Október 29., csütörtök

10:00 A képviselő-testületi ülés közvetítése
Utána: a szerdai adás ismétlése
Héthatár: Járványügyi intézkedések - Oltópont a rendelőben - Október 23. - Mindenszentek - Őszi érettségi - Gombászunk - Rendőri ellenőrzés - Könyvtári változások - Hulladékgyűjtők átvétele - Év végi támogatások - Sport
18:15 Hétről-Hétre: Terjed a járvány - Mosolygó zsákok - Női kézilabda - Utánpótlás foci
Utána: A testületi ülés ismétlése

November 2., hétfő

18:00 Sporthétfő:
Termárfürdő Phoenix KK - Óbudai Kaszások bajnoki kosárlabda mérkőzés közvetítése felvételről
Tiszaújváros - Tállya bajnoki labdarúgó mérkőzés közvetítése felvételről

November 4., szerda

18:00 Héthatár: Ülésezett az önkormányzat - Megbízólevél-átadás - Járványügyi intézkedések - Épül a szálloda -
Véradás - Sport
18:15 Hétről-Hétre: Egy pillanat bátorság - Gombaszezon - Mindenszentek után - Kosárlabda - Labdarúgás
18:45 Fogadóóra: Dr. Fülöp György polgármester válaszol
a nézők közérdekű kérdéseire.

November 5., csütörtök

9:00 A szerdai adás ismétlése

Augusztus 21-ei számunkban írtunk Esvég „Lapát” Árpád betegségéről és a gyógyulásához szükséges dolgokról. Azóta sokan jelentkeztek nála, összefogtak a régi ismerősök és ismeretlenek, a még most is Tiszaújvárosban élők, és az innen elszármazottak. Mivel felépülése egy hosszabb folyamat lesz, ezért október 31-én, szombat este 19 órára egy adománygyűjtő előadást terveznek zenészkollégái a Brigádházba.

- Amikor megjelent a cikk, mire számítottál, mi lesz az eredménye?
- Nagyon szkeptikus voltam az egésszel kapcsolatban, mert a megszólított közönség nagy része több mint húsz éve nem látott, és lehet, hogy nem is hallott rólam azóta. Többször elgondolkodtam azon, lehet, hogy ez nem is volt olyan jó ötlet, mert nagyon nem akartam azt, hogy úgy jöjjön át, hogy kéregetek. Viszont többen megnyugtattak, hogy igenis tudniuk kellett erről, hogy mi történt velem, mert kíváncsiak rám. Először nagyon kétségek között voltam. De végül jól esett olyan emberekkel beszélni, akiket régen is ismertem, és kíváncsiak voltak rám, ennek nagyon örültem. Az pedig nagyon megdöbbentő volt, amikor teljesen ismereten emberek hívtak fel, és teljes mértékben, önzetlenül segítettek. Ez egy közel harminc évvel ezelőtti történet, ez az alternatív és punk zene, meg a zenekarosdi, de rengeteg embert megérintett, és tényleg rengeteg ember táplálkozik még ebből az időszakból a mai napig. Nekem is visszajönnek az emlékek, amikor valakivel beszélek, és eszembe jut, hogy tényleg ez is, meg az is ott volt, milyen jó kis brancs volt. Úgy tűnik, mintha Tiszaújvárosban lenne egy jó kétszáz fős kemény mag, akik a ’90-es években benne voltak ebben a körben, ez egy elég komoly társaság, és ez most megmozdult. Ha jól tudom Orliczki Frici kezdeményezte, hogy szervezzenek egy koncertet is. Fricit még a Mobil Klubból ismerem, illetve előtte is sokszor találkoztunk, mert a szemben lévő házban nőtt fel. Nem hittem, hogy ez őt is ennyire megérinti, és hogy ennyire számított neki, hogy ezt kitalálja, így utólagosan is köszönöm neki.
- Amióta megjelent a cikk, mi változott, mi történt veled?
- Összejött a kondigép, amit nagyon köszönök mindenkinek. Az anyagi segítség nagy része elment kajára, és az edzéshez szükséges táplálékkiegészítőkre - vitaminokra, fehérjére -, mert ez kell ahhoz, hogy megerősödjek, ki tudjak mozdulni, és munkát tudjak vállalni. Van egy edzéstervem, amit egy ismerősöm állított össze. Elmondta, hogy mennyi fehérjét, zsírégetőt, multivitamint, és ízületvédőt kell szednem. Betartom az edzéseket, pihenőnapokat, úgy szedek mindent, ahogy elő van írva, és már látszik is a hatás, mert már nem lóg a bőr a felkaromon. Ez mentálisan is nagyon sokat segített. Most már ismét embernek érzem magam. Nagyon várom ezt a koncertet, azt, hogy találkozzak emberekkel, újra beindítsam a régi kapcsolatokat, és hátha lesznek ott ismerősök, akik tudnak munkát ajánlani. Ez lenne most a legfontosabb, hogy el tudjam látni magam, meg tudjam venni a felépülésemhez szükséges kiegészítőket, és alapélelmiszereket.
- Mennyi idő kell még ahhoz, amikor már olyan erős leszel, hogy el tudsz gyalogolni a busz-
megállóig, nyolc órát dolgozol, és hazajössz? Még egy év?
- Nem, az nagyon hosszú idő, szó sem lehet róla. Minél hamarabb dolgozni szeretnék. Sofőrködést már most tudnék vállalni, azt már bírnám csinálni, csak még pakolni nem tudnék fel-le az autóról. Diszpécser munka, jönni-menni, cuccokat, embereket vinni, ilyenben van is gyakorlatom.
Surányi P. Balázs
(Lapzártánkkor érkezett a hír, hogy a koncert betegség miatt elmarad. A szervezők egy későbbi időpontban fogják megtartani, amiről természetesen mi is értesíteni fogjuk olvasóinkat. - a szerk.)

thumb kr konyvtarA központi könyvtárban a kialakult járványügyi helyzet miatt október 21-étől részleges szolgáltatást biztosít olvasóinak a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Ahogy az korábban is volt, most sem szabad belépni a könyvtárba, kölcsönözni viszont továbbra is lehet.

Az új működési rend október 21-én lépett életbe. A könyvtárosok e-mailben és telefonon fogadják az olvasók kéréseit, összekészítik a csomagokat, majd értesítik az olvasót. A www.dkk.tiszaujvaros.hu oldalról a könyvtár fotójára kattintva érhető el az online katalógus, ami bár nem olyan, mint a polcok között sétálni, de gyorsan, könnyen kezelhető. Ahogy az a tavaszi időszakban volt, az olvasók most is a folyóirat-olvasó ablakán keresztül vehetik át könyveiket és adhatják le a már elolvasottakat.
- Akinek lejár a kölcsönzési ideje, meghosszabbítjuk - mondta Sándorné Szabó Katalin könyvtáros -, erre egyébként továbbra is van lehetőség, az olvasók telefonon és e-mailben is kérhetnek hosszabbítást. A könyvtárunk csökkentett nyitvatartással működik: kedden és csütörtökön 10 és 17 óra között, míg szerdai és pénteki napokon 10 és 16 óra között várjuk az olvasók kéréseit.
A központi könyvtárban meghirdetett rendezvények is elmaradnak, és nem látogatható a helytörténeti gyűjtemény sem. A Tiszaszederkényi és a Tisza-parti fiókkönyvtárak változatlanul működnek tovább, a megszokott nyitvatartással.
FP

DERKOVITS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 29. (csütörtök) 17.00 óra
ÖTÓRAI TEA
Egy pillanat bátorság - Fodor Petra könyvének bemutatója
Az ülőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációs jegy váltása szükséges, mely a Művelődési Központ jegypénztárában váltható.
Helyszín: a művelődési központ konferenciaterme

November 3. (kedd) 18.00 óra
DE-PÓ
derkovitspódium
„Cserháti-est”
Fehér Adrienn és Neumann Balázs műsora
A belépőjegy ára egységesen: 1000 Ft
Jegyek korlátozott számban már kaphatók a művelődési központ jegypénztárában.
Helyszín: a művelődési központ konferenciaterme

November 7. (szombat) 18.00 óra
AGATHA CHRISTIE: AZ EGÉRFOGÓ
Az ínyencek örömére krimi két részben!
A Kulissza Játékszín előadása
A belépőjegy ára egységesen: 2000 Ft
Jegyek korlátozott számban október 26-ától kaphatók a művelődési központ jegypénztárában.
Helyszín: a művelődési központ színházterme

November 11. (szerda) 18.00 óra
DE-PÓ
derkovitspódium
FareMido Operatársulat: OPERA Standup
Opera pátosz és mikrofon nélkül, kivételes hangokkal és sok humorral.
A belépés díjtalan!
Az ülőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációs jegy váltása szükséges, amely november 2-től váltható a művelődési központ jegypénztárában.
Helyszín: a művelődési központ konferenciaterme

November 25. (szerda) 18.00 óra
DE-PÓ
derkovitspódium
Segítség, megnősültem!
Pindroch Csaba egyszemélyes vígjátéka
A belépőjegy ára egységesen: 2500 Ft
Jegyek korlátozott számban november 2-től kaphatók a művelődési központ jegypénztárában.
Helyszín: a művelődési központ színházterme

 

Derkó MiniGaléria
Kálmán Béla színházi fényképei
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet fotókiállítása
Látogatható: november 21-ig

VÁROSI KIÁLLÍTÓTEREM
November 5. (csütörtök) 14.00 óra
A 25 éves Tiszavirág Foltvarró Kör ünnepi kiállítása
Látogatható: november 27-ig.

TISZASZEDERKÉNYI MŰVELŐDÉSI HÁZ
November 7. (szombat) 10.00 - 16.00 óra
SZEDERKÉNYI ŐSZ
Családi kézműves nap
A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezési határidő: november 4. (szerda)
Bővebb információ: Füredi Zsuzsanna, tel: 70/383-2654

Óvárosi KULT Galéria
A 25 éves Szederke Díszítőművészeti Szakkör kiállítása
Látogatható: november 10-ig.


Content of popup