thumb kr nikodemus1823. január 22-én véglegesítette Kölcsey Ferenc Himnusz c. versét. Ezt a napot 1989 óta a Magyar Kultúra Napjaként ünnepeljük. 1844-ben a Nemzeti Színház akkori igazgatója pályázatot írt ki a Himnusz megzenésítésére, Erkel Ferencre, gondolt, de ő csak nagy-nagy rábeszélésre egyezett bele. A pályázatot ő nyerte. Addig is voltak úgynevezett népi himnuszaink: Boldogasszony Anyánk, Tebenned bíztunk - ezeket még ma is énekeljük vallási alkalmainkon, de nemzeti himnuszunkat 157 éve énekeljük torokszorítón, könnyes szemmel egy-egy nagy ünnepen.
A Nikodémus Idősek Otthonában rövid megemlékezést tartottak a „himnuszünnepről” , és a lakótársak tárgyaiból rendezett szerény kiállítással is jelezték színes, érdekes magyar kulturális értékeinket.
Varga-Somogyi Istvánné

Január 14., csütörtök

9:00 HétHatár: Járványügyi intézkedések - Rendkívüli polgármesteri döntések - Adomány az Alteo-tól - Szálloda - Továbbtanulás - Fenyőszállítás - Az év első babája
9:15 Hétről-Hétre: Mit vár 2021-től? - Elkezdődtek az oltások - A Márkus alapítvány díjazottjai - Kosárlabda -
Pótszilveszter
(A műsor a szerdai adás ismétlése)

Január 20. szerda
18:00 HétHatár: Járványhelyzet - Oltás a vírus ellen - Változások az egészségügyben - Kajak-kenu fejlemények, fejlesztések?
18:15 Hétről-Hétre: Kupakgyűjtés Zsombornak - Érettségi, felvételi: Hogyan tovább? - TFCT téli alapozás

Január 21., csütörtök
9:00 A szerdai adás ismétlése


Content of popup