Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!
A katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szerve végzi az ellátási területéhez tartozó összes társasházban és lakásszövetkezeti lakóépületben az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését, függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak.
A kéményseprő-ipari sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes. A társasházakba a kéményseprők hívás nélkül kimennek, a lakóknak a vizsgálatért nem kell fizetniük (kivéve, ha egy lakás valamely vállalkozás bejelentett telephelye). A társasházi ingatlantulajdonosok a tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást. Az ismételt értesítés - ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg - címre szóló, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.
Szintén ingyenes a szolgáltatás a családi házban élő magánszemélyek számára, de szükség van időpontfoglalásra, tehát ha valaki úgy dönt, hogy a kémény rendszeres tisztíttatásával is gondoskodik biztonságáról, még azt is eldöntheti, mikor szeretné azt.
A törvényben megállapított egy, vagy két évnél gyakoribb ellenőrzés - ha azt nem a kéményseprő írja elő - megrendelésnek minősül és költségekkel jár. Az ingyenes sormunka iránti igényét a családi ház tulajdonosa időpontfoglalással jelentheti be:
• Online a www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat oldalon az „időpontfoglalás” elektronikus űrlap kitöltésével
• Telefonon a 1818 9 1 1-es menüpontban
• E-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen
• postai úton, a BM OKF GEK részére címzett levélben a 1903 Budapest, Pf.: 314. címen
• Személyesen, nyitvatartási időben a megyei ügyfélszolgálati pontokon (http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat/megyei)
• A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon.
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának felhívása alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy a megyei sormunkaterv alapján a munkák elvégzésének ideje Tiszaújvárosban 2021. július 1 - augusztus 31. közötti időszakra esik.
Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon elérhető.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


Content of popup