thumb kr ujranyitas 1Az élet minden területe igyekszik újraindulni az elmúlt közel két hónap kényszerszünetéből. A lazítások miatt egyre inkább ébredezünk a Csipkerózsika-álomból, próbálunk visszazökkenni a megszokott kerékvágásba. Így van ez a szépségiparban, a sportban és a vendéglátásban is.

thumb kr ujranyitas 2- Nem volt más választásom, be kellett zárnom a szalont - mondta Jánosiné Szilvási Katalin kozmetikus. - Ez az időpont pontosan egybeesett az iskolák és óvodák bezárásával. Mivel két kicsi gyermekünk van, a nagyszülőkre nem bízhattam őket, ezért úgy döntöttünk a férjemmel, hogy egy időre bezárok, és otthon maradok a gyerekekkel. Nehéz volt, mert nem igazán láttam a végét. A jövedelmem pedig teljesen kiesett erre az időszakra. Most az enyhítéseknek köszönhetően, bár csak fél gázzal, de vissza tudtam jönni dolgozni. Amikor a nagyszülők tudnak segíteni, akkor dolgozom, természetesen az előírt higiéniai szabályokat betartva.
Így tudott kinyitni a Tiszaújvárosi Fitness Sport Club is, odafigyelve a folyamatos fertőtlenítésre.
- A recepción dolgozó kolléganőknek kötelező a szájmaszk használata, hiszen ők nap, mint nap beszélgetnek, kapcsolatba kerülnek a vendégekkel - tudtuk meg Nánásiné Tóth Ibolyától, a TIFIT SC sportmenedzserétől. - Akik edzeni jönnek, azoknak saját törölközőt kell hozniuk, és le kell fertőtleníteniük a gépeket maguk után. A csoportos aerobic órákon pedig limitáljuk a résztvevők számát. Azok a vendégek, akik rendszeresen járnak hozzánk, már nagyon várták a nyitást, de mindig türelmet kértem tőlük. Én is nagyon nehezen viseltem az elmúlt időszakot. Nem vagyok egy otthon ülő típus, szeretek menni, csinálni a dolgomat. Március 16-án zártunk be, de én minden nap eljöttem, szétnéztem. Rossz volt látni az üres gépeket, az üres termeket. Azonban nem tétlenkedtünk, lefestettük és felújítottuk az eszközöket.
Már nem csak a vendéglátóegységek teraszára, hanem a benti asztaloknál is le lehet ülni, természetesen a szabályok betartásával.
thumb kr ujranyitas 3- Nekünk kötelező a benti térben a maszkhasználat, a vendégeknek viszont nem - mondta Takács Vivien, aki a Sörpatikában dolgozik. - Gumikesztyűt nem kell használnunk, csak, ha úgy gondoljuk. Ezen kívül be kell tartani a másfél méteres távolságot, amit a kinti bútoroknak köszönhetően meg tudunk oldani, a benti részben pedig figyelmeztetjük a vendégeket a szabály betartására.
Ezek a szabályok érvényesek az éttermekre is.
- Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, de szerencsére túléltük - nyilatkozta Vojtkó Zsolt, a Nádas Csárda tulajdonosa. - Mindig betartottuk az aktuális rendelkezéseket, amíg csak lehetett nem zártuk be az éttermet, azonban egy idő után már nem volt más választásunk, csak a kiszállítás maradt. Aztán szépen, fokozatosan, de engedtek minket visszanyitni, először a teraszt, majd az egész éttermet kinyithattuk. Nyáron viszont lettek volna nagyobb rendezvényeink, melyeket lemondtak, viszont a kisebbek megmaradtak. Az esküvőkre például az a jellemző, hogy nem lemondják, hanem megpróbálják átszervezni egy másik időpontra. Lassan beindulnak a cégek meetingjei is, amiket itt szoktak tartani, de kapunk megkereséseket a nyári napközis táborok szervezőitől is, hogy nálunk szeretnék megoldani a táborozó gyerekek étkeztetését. Érezzük, hogy szépen lassan visszaindul az élet.
ema


Content of popup