thumb kr iskola 1Az elmúlt napokban egyre inkább lazultak a szabályok, amiket a koronavírus miatt be kellett tartani. Az ügyeleti rendszert követően ezen a héten már kinyithattak az óvodák és a bölcsődék, és az iskolák is nyitogatják már kapuikat. A parkok és a játszóterek megteltek önfeledten játszó gyerekekkel. Egyre többen szaladgálnak, fociznak. Örülnek, hogy végre a szabadban játszhatnak.

- Már harmadik alkalommal jöttük ide az Ifjúsági parkba - nyilatkozta lapunknak Siposné Jantek Mária, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola pedagógusa, az egyik negyedik osztály tanító nénije. - Amikor megnyitották a játszótereket, lejöttem az unokámmal és arra gondoltam, hogy az osztályomba járó gyerekek is biztosan szívesen találkoznának egymással. Kiírtam a közös osztálycsoportba, hogy lent leszek a parkban, és akinek van kedve és elengedi a szülő, nyugodtan csatlakozhat. Nagy sikere volt, a múlt héten több mint tíz gyerek jött el. Kora délutántól egészen estig játszottak. Nagyon élvezték ezt a rögtönzött osztálytalálkozót, hiszen mindenkit megviselt ez a két hónap bezártság. Jó volt látni, hogy mennyire örülnek egymásnak, és úgy döntöttem, ha az idő engedi, legalább egy héten egyszer felajánlom nekik ezt a lehetőséget. Nagyon jó az osztályközösség, és hogy ez így maradjon, bizony ápolni kell a kapcsolatokat.
Az osztálytársak tehát már találkozhatnak egymással, de egyelőre csak iskolán kívül. A digitális oktatás ugyanis június 15-ig, a tanév végéig tart. Így marad az otthontanulás, az iskolákban csak ügyeletet és felzárkóztatást vagy konzultációt lehet tartani.
- Május 22-én a Magyar Közlönyben megjelentek az új jogszabályok, amik kitértek az iskolákban folyó munkára, az új munkarendünkre, amiket a következő hetekben követnünk kell - tudtuk meg Gál Benjáminnétól, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola igazgatójától. - Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a gyermekek felügyeletére és az étkeztetésre. Június 2-ától 15-éig biztosítanunk kell a gyerekek részére az egyéni vagy kiscsoportos felzárkóztatást. Ez azt jelenti, hogy a szülők a pedagógusokkal egyeztetnek és egy közösen meghatározott időpontban bejöhet a gyerek az iskolába, és a tanár segít neki, amennyiben úgy érzi, hogy nem tudott valamit megtanulni és pótolni szeretné. Ezt lehet egyénileg is és kisebb csoportokban is. Június 26-áig egy ügyeleti rendszert kell kiépítenünk, azon gyerekek számára, akiknek nem tudják megoldani a felügyeletét. Ezeken a napokon sportprogramokat, vetélkedőket, különböző foglalkozásokat szervezünk a gyerekeknek.
Ema


Content of popup