Júniusban három hétig újra lesz edzés minden korosztálynak a Termálfürdő FC Tiszaújváros utánpótlás csapatainál.

Az első edzésnap június 2-a, kedd, az alábbi beosztással:
U17 és U19 - 16.00 - 3-as füves
U14 és U15 - 16.30 - 1-es füves
U11 és U13 - 16.30 - 2-es füves
U9 - 16.30 - 2-es füves
U7 - 16.30 - Ovifoci pálya
Az egyesület tájékoztatása szerint az edzések alatti folyadékpótlást mindenkinek saját használatú kulacsból, palackból kell megoldania. A szülőket pedig arra kérik, hogy ne csoportosuljanak, minél kisebb számban vegyenek részt az edzéseken, a pályáktól lehetőleg távol elhelyezkedve.
Az edzéseken, sportfoglalkozásokon kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző sportoló, illetve edző vehet részt. A résztvevők erről írásos nyilatkozatot kell, hogy kitöltsenek
Az edzések során, azok előtt, és azokat követően is különös figyelemmel kell lenni a személyi higiénia betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.
Az edzések előtt és után minden esetben fertőtlenítő takarítást végeznek az edzésre szolgáló termekben, a folyosókon és a szociális helyiségekben, öltözőkben.
A szoros kontaktus elkerülése érdekében a klub vezetése azt ajánlja, hogy részesítsék előnyben a kiscsoportos edzéseket, s ezek során alapvetően a testi kontaktus nélkül megvalósítható feladatokra helyezzék a hangsúlyt. Az edzések olyan erősítő, technikai, gyorsaságfejlesztő, állóképesség és koordinációs képesség fejlesztését célzó gyakorlatokra irányuljanak, melyek során a sportolók lehetőség szerint nem érnek egymáshoz.
A megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben. Az edzés helyszínét a sportolóknak az edzés végén a lehető leghamarabb el kell hagyniuk.
Az edzéseken használt sporteszközök felületének rendszeres, edzések közötti fertőtlenítése rendkívül fontos. A közös sport-
eszközt használó sportolók figyelmét pedig fel kell hívni az egyéni személyi higiénia kiemelt fontosságára, ezen belül is az arc érintésének kerülésére edzés alatt, valamint az edzés utáni alapos szappanos kézmosásra vagy alkoholos fertőtlenítésre.


Content of popup