thumb jogsiJanuár 1-jétől hatályát vesztette az okmányokról és ügyintézésről szóló kormányrendelet, ennek értelmében június 30-ig mindenkinek meg kell hosszabbíttatnia a lejárt okmányait, autója műszaki vizsgáját.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint már nem lehet sokáig halogatni a lejárt okmányok megújítását, hatályát vesztette ugyanis január 1-jétől a veszélyhelyzet miatt elrendelt, okmányokról és ügyintézésről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok, a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki vizsga érvényessége és a diákigazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig lehettek érvényesek. Eddig.
Az új rendelet szerint azonban a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is 2022. június 30-ig érvényes.
f.l.


Content of popup