thumb kr oltas1Az országos oltási kampányba a város is becsatlakozott. A miskolci oltópontot tehermentesítve a regisztráció nélküli akcióhét idejére a termálfürdő gyógyászati részlegén is oltják a lakosságot. Szerdán az önkormányzat kezdeményezésére a rendelőben is nyílt két oltópont, ott a harmadik oltást lehet felvenni.

thumb kr oltas2A hétfői nyitáskor már sorok kígyóztak a balneoterápiás részleg bejáratánál. Mindannyian oltásra jöttek, ki az elsőre, ki a harmadikra.
- Én most veszem fel az első oltásomat, eddig húztam, halasztottam. Gondolkodtam rajta korábban is, hiszen sok emberrel dolgozom együtt, magamra is vigyáznom kell és rájuk is. Polgárról jöttem át Tiszaújvárosba, itt gyorsan ment. Jöttem, kitöltöttem a papírt és már szúrták is - mondja Szabó Csaba.
- A férjemmel Szputnyikot kaptunk néhány hónapja, az orvosunk ezt javasolta, de nem volt túl szerencsés az utazás szempontjából, most jöttünk a harmadik vakcináért. Pfizert szeretnénk, nem tudjuk, hogy lehet-e választani, ha odaérünk az oltóorvoshoz, ő majd megmondja - nyilatkozta lapunknak Drahosné Orbán Erzsébet.
- Mi Szerencsről jöttünk ide Tiszaújvárosban - mondja az oltásról kifelé jövet egy házaspár - direkt az akcióhétre időzítettük az oltásunkat, de a miskolci oltóponton olyan sokan voltak, hogy inkább átjöttünk ide, itt nincs olyan nagy várakozási idő. 5 féle oltóanyaggal oltanak, mi most jöttünk ki, a Janssent, a Sinopharmot, és a Pfizert ajánlották, előzetes regisztráció nélkül is - mondják.
A fizikoterápiás részlegen egy hétig szünetelnek a kezelések, itt most csak oltanak. Az épület előtti sátorban kell jelentkezni, a papírokat kitölteni, ezután az oltást az épületben adják be.
- A múlt hét vége felé érkezett a megkeresés, hogy a dél-borsodi régióban, tehát itt Tiszaújváros környékén meg tudjuk-e oldani, hogy ne kelljen bemenniük a betegeknek Miskolcra védőoltásért, így állapodtunk meg, hogy akkor a fiziko- és balneoterápiás részleget megnyitjuk erre az akciós hétre - nyilatkozta lapunknak Nagyné Kántor Judit, a Tiszaújváros Városi Rendelőintézetfő igazgatója. - Ide mozgásszervi betegek járnak, így az oltások miatt most egy hetet csúszunk az ő kezeléseikkel, hiszen itt ezen a helyszínen tudjuk fogadni az oltásra érkezőket. Lehet jönni a koronavírus.gov.hu oldalon történt regisztráció után is, illetve ezekben a napokban regisztráció nélkül is. Akik regisztrációval érkeznek, azokat igyekszünk időpontjukra behívni, a többieket, akik regisztráció nélkül érkeznek, őket pedig sorba hívjuk be. Mivel az egész részleget bezártuk, így személyi problémánk nincs. A reumatológus doktornő, illetve mellé, forgó rendszerben más orvosok is be vannak osztva, tehát két orvos végzi az oltásokat, illetve a teljes személyzet itt van, rendelkezésre áll.
A nyitás utáni első húsz percben húsz betegnek adták be az oltást, ottjártunkkor, hétfőn 11 órakor már 186 ember kapta meg a védőoltását - tudtuk meg a helyszínen.
A rendelőintézeben is fel lehet venni az oltást, a harmadikat. Ezt az önkormányzat szervezte a tiszaújvárosi lakosoknak. Itt Pfizer, Moderna és Janssen a kínálat. Szerdától péntekig két háziorvos fog oltani minden héten. Regisztrálni a rendelőintézet bejáratánál lehet, az űrlapot kitöltve.
- Előbb volt az önkormányzat által megszervezett oltási lehetőség, és utána jött ez az akcióhét - mondja a rendelőintézet főigazgatója. - A kettő most ezen a héten párhuzamosan zajlik. Itt, a fizikoterápiás részlegen csupán egy hétről szól, ide bárki jöhet, aki erre jár, az felveheti az oltást. A másik kizárólag a tiszaújvárosi lakosok részére szerveződött. A rendelőintézet bejáratánál lehet nyilatkozni egy papírt kitöltve, és ott van egy doboz, oda kell bedobni az igényeket. Megmondom őszintén, én is meglepődtem és nagyon örülök neki, hogy a tiszaújvárosi lakosság ilyen mértékben érdeklődik az oltás iránt, mert alighogy megjelent a felhívás a lehetőségről, két nap alatt már 232 oltási igény érkezett, hétfőn pedig további igények érkeztek, legalább kétszázötven már benne van a ládában. Dr. Szurdoki Virág és dr. Szabó-Maák Sándor fog oltani, és Szurdoki doktornő vállalta, hogy koordinálja a beérkezett igények elosztását, ő jelzi nekünk vissza, hogy kit, mikorra hívjunk oltásra, őket a kollégáink fogják felhívni.
berta


Content of popup