thumb kr eszakikozpont2A G-DENT INVEST Kft. Tiszaújváros önkormányzatával közösen közel öt éve keresi a lehetőségét annak, hogy a város északi területén lévő belterületi ingatlanokon történő fejlesztés révén egy modern városrész alakulhasson ki, ahol minden vásárló, lakó megtalálhatja számítását.

thumb kr eszakikozpont32020 végén láttak neki a megvalósításnak. Az önkormányzat a projekt végrehajtásához minden szakmai, szakhatósági segítséget megad. Ezzel együtt azt is kijelentette, hogy folyamatosan vizsgálni fogja a városrész fejlesztésében történő közreműködés lehetőségeit.
A fejlesztés több, mint 23 ha belterületi ingatlant érint, mely az önkormányzat, a cég és a vele együttműködő magánszemélyek tulajdonában
van. Az elkészült tanulmány-
terv 274 db társasházi lakást (19 db társasházat), üzletet, irodát, továbbá 55 db önálló családi házas- és 30 db sorházas építési telek kialakítását biztosítja. Tiszaújváros fejlesztési lehetőségét és ehhez kapcsolódóan várható új lakás-, üzlet-, irodaigényeit vizsgálva minimum 20 év távlati megvalósításban gondolkodnak.
Párhuzamosan minden tervezői feladatot elindítottak, abból a célból, hogy 2022 végére az első ütemnek, első lakótömböknek megfelelően - kizárólag a tulajdonukban lévő - hét társasház engedélyezési és kiviteli tervei elkészüljenek. Ezzel lehetővé válik, hogy a jelenleg érvényes jogszabályoknak megfelelően legkésőbb 2026 végére összesen 93 lakást, 13 üzletet, irodát átadjanak a hozzájuk tartozó garázsokkal, gépkocsiparkolókkal, belső utakkal, zöldterületekkel együtt, biztosítva a vállalkozásban kivitelezett lakások 5%-os áfás értékesítését - megvásárlását. Ez az első ütem összesen több mint 14 000 m2 terület fejlesztését eredményezi, kizárólag 3-4 szintes társasházi lakások megépítésével.
A tervek szerint 2022 végéig rendelkezni fognak a teljes külső közművek és utak engedélyezési és kiviteli terveivel, továbbá a hét társasház, önálló IV., II. lakótömb engedélyezési és kiviteli tervével.
A 7 társasház kivitelezését a kiviteli tervek elkészültét követően várhatóan 2022 októberében - novemberében lehetséges elkezdeni. A megvalósításra várják a befektetők, beruházók és kivitelezők jelentkezését az alábbi email címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. /Guba János projektvezető/
A G-DENT INVEST Kft. egy honlapot hozott létre (https://www.eszakivaroskozpont.hu/ azért, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a tervezett új városrészt. A kft. tanulmánytervre alapozva megrendelt egy modern, nagyon jól áttekinthető látványtervet, s ennek iránymutatásával készülnek az engedélyezési és kiviteli tervek, melyeknek elkészítését követően folyamatosan aktualizálják a honlapot. A felületen lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők egy kérdőív kitöltése és elküldése révén véleményt nyilvánítsanak a tervekről.
A látványtervek elkészítését követően egyébként már érkeztek hozzájuk olyan ötletek és igények, hogy egyes tetőfelületeket zöldtetőként lehessen hasznosítani. További igényként merült fel az is, hogy a társasházhoz tartozó zöldterület a földszinti tulajdonosok részére használatra átadható legyen.
(X)


Content of popup